Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Ηχηρή στήριξη της Κομισιόν στον Ανδρέα Γεωργίου- «Tα στοιχεία για το ελληνικό χρέος στο διάστημα 2010 – 2015 είναι πλήρως αξιόπιστα και ακριβή»

Σε μια πρωτοφανή κίνησή της, η Κομισιόν, η οποία σπανίως παρεμβαίνει σε εθνικές δικαστικές υποθέσεις, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία στηρίζει τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να στηρίξει και να διατηρήσει την ποιότητα των στατιστικών στοιχείων. Επιστολή Ντομπρόβσκις – Μοσκοβισί σε Τσακαλώτο.
Σε ανακοίνωση με τίτλο «Η Κομισιόν εκφράζει ανησυχία σχετικά με αναφορές που θέτουν υπό αμφισβήτηση την ποιότητα των επίσημων στατιστικών στοιχείων στην Ελλάδα» τονίζεται:
«Τα ορθά και αξιόπιστα δημοσιονομικά δεδομένα είναι απαραίτητα για τη λήψη ορθών οικονομικών αποφάσεων. Πρόσφατες αναφορές σε μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, θέτουν υπό αμφισβήτηση την ποιότητα και την αξιοπιστία των επίσημων στατιστικών στοιχείων στην Ελλάδα.
» Παρ’ όλο που η Κομισιόν από θέση αρχής δεν θα σχολιάσει μια μεμονωμένη εθνική δικαστική υπόθεση, εκφράζει ανησυχία για τις αναφορές αυτές, καθώς αμφισβητούν την εγκυρότητα των δημοσιονομικών δεδομένων, στα οποία βασίζεται το Πρόγραμμα Στήριξης της Σταθερότητας για την Ελλάδα.
» Η αρμόδια επίτροπος Μαριάν Τίσεν δήλωσε: ‘Η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και η ποιότητα των στατιστικών της είναι θεμελιώδεις. Για την Κομισιόν και την Eurostat είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι τα στοιχεία για το ελληνικό χρέος στο διάστημα 2010 – 2015 είναι πλήρως αξιόπιστα και ακριβή’.
» Η Κομισιόν καλεί τις ελληνικές Αρχές να αμφισβητήσουν δημοσίως την ψευδή εντύπωση ότι τα στοιχεία αυτά παραποιήθηκαν στο διάστημα 2010-2015 και να προστατέψει την ΕΛΣΤΑΤ, όπως και τους εργαζομένους σε αυτήν, από τέτοιους ανυπόστατους ισχυρισμούς.
» Επίσης, η Κομισιόν καλεί τις ελληνικές Αρχές να στηρίξουν και να διατηρήσουν την ποιότητα των ελληνικών στοιχείων, όπως και την ανεξαρτησία του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ελληνική στατιστική νομοθεσία και στη δέσμευση του 2012 για την αξιοπιστία των στατιστικών.
» Σχετική επιστολή υπογεγραμμένη από τον αντιπρόεδρο κ. Ντομπρόβσκις και τους επιτρόπους Μοσκοβιτσί και Τίσεν απεστάλη στον έλληνα υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο».

www.in.gr

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαντάσου για να στηρίζει ε; Επιβεβαιώνεται πως ισχύει το αντίστροφο! (όσα κι αν ανεβάσεις πάλι τσίπρας θα βγει. Τα λαμόγια και οι κοπρίτες πέθαναν. Κάποια στιγμή θα κουραστείς να αλυχτάς. Λοβέρδοι και μητσοτάκηδες είναι τελειωμένοι)

Ανώνυμος είπε...

Χαχααχ γελασαμε!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Έλα μωρέ, ποιος νοιάζεται για αυτά που λέει η Κομισιόν και όλη η Ευρώπη.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ ΓΑΤΑΚΙΑ.........

Ανώνυμος είπε...

Το σχολιο που σβηστηκε να περασει. Για να μη λεει ο καθε απλοικος 11,34 ο,τι προλαβαινει.

Ανώνυμος είπε...

Τα πρόβατα ακόμα ασχολούνται με τα κόμματα...Ρε δώστε κι άλλο ΕΜΦΙΑ στο λαό το τραβάει ο οργανισμός μας. Έλα επόμενε να μας πηδήξεις καλύτερα απο τον προηγούμενο.Έτσι κι αλλιώς μυαλό δεν πρόκειται να βάλουμε...

Ανώνυμος είπε...

sorry ΕΝΦΙΑ ήθελα να πώ κεκτημένη ταχύτητα βλέπετε

Ανώνυμος είπε...

Eσυ ρε φίλε 9:50 πρέπει να είσαι πολύ έξυπνος!!!!!! Μπράβο Μπράβο !!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα με τον κόσμο είναι ότι οι έξυπνοι άνθρωποι είναι γεμάτοι αμφιβολίες, ενώ οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Charles Bukowski .

Ανώνυμος είπε...

10.16 Ετσι ακριβως. Καποιοι ηταν και ειναι απολυτα βεβαιοι πως τα στοιχεια ηταν ενταξει!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι προδοτες πανηγυριζουν! Ο κλεφτης εδωσε δικιο στο τσιρακι του!!! ΖΗΤΩ!!!!! Αρκει να ξαναβγουν τα πιρανχας για να φαμε!!!

Ανώνυμος είπε...

O Καρανίκας και ο Πολιτίδης τι λένε επι του θέματος ;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ασε τους προδότες 12:41.... μείνε με τους πατριώτες σαν το Καμμένο εσύ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω μαζισου 10.16 ετσι ειναι οπως τα λες.

Ανώνυμος είπε...

Θα μεινω και θα πεις κι ενα τραγουδι!!! ΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ ΤΡΩΚΤΙΚΟ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΞΟΡΓΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΞΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΑΔΙ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ!! ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω αδελφε 10'01 καλοσυνη σου.

Ανώνυμος είπε...

Πω πω μα τι κακοι που ειστε; Υπομονη ρε θα βγει ο Μητσοτακης και θα μας σωσει...Δε βαριεσαι μπορει να μας σωσει η χρυση αυγη...θεος φυλαξοι...μπορει να μας σωσει το ΚΚΕ αυτο ρε που υπηρχε καποτε στη Ρωσια! Η μπορει να μας σωσει αυτο το να θυμηθω πως λεγεται...Το ΠΑΣΟΚ ναι ρε μπορει και αυτο να μας σωσει...Υπομονη αδελφια η ελπιδα πεθαινει τελευταια,που ξερεις μπορει να βγουν οι προφητειες του Παισιου για το ξανθο γένος...Αυτο ρε που συμμαχησε με τους Τουρκους! Που ξερεις στου καραγκιοζη το γαμο γινονται και θαυματα καμια φορα....Καλο απογευμα σε ολους με αγαπη...Ενας ανωνυμος ανησυχος συμπολιτης σας..

Ανώνυμος είπε...

Το σκεπτικό όσων με μανία καταδιώκουν τον Ανδρέα Γεωργίου είναι ότι εμφάνισε ψευδώς το έλλειμμα του 2009 φουσκωμένο κατά 4 περίπου δισ. ευρώ. Το παράδοξο είναι ότι υπάρχουν πολλοί ανόητοι που το πιστεύουν. Μα αν το έλλειμμα ήταν φουσκωμένο κατα 4 δις, κάπου, σε κάποιο συρτάρι θα περίσσευαν 4 δις. και δεν θα χρειαζόταν να προσκυνάμε για την επόμενη δόση.

Πιο εύκολο είναι να πιστέψω ότι το έλλειμμα ήταν ακόμα μεγαλύτερο από όσο το εμφάνισε ο κ. Γεωργίου διότι η διοίκηση κατάφερε να κρύψει την πραγματικότητα.

Οι "εξυπνάδες" του κ. Τσακαλώτου σε απάντηση της ΕΕ προκαλούν θλίψη. Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας ένα μπορεί να κάνει: να δηλώσει την πλήρη του εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και να ζητήσει συγγνώμη από τον κ. Γεωργίου για την ταλαιπωρία στην οποία τον υποβάλλει η θλιβερή ελληνική διοίκηση.

Ανώνυμος είπε...

"Βρε γελοίοι - κυβερνητικοί και πρωτοσέλιδα φιλο-συριζαικών και φιλο-καραμανλικών εφημερίδων-μετά 3 Μνημόνια και 6 χρόνια αποκλεισμό από τις Αγορές, δεν έχετε καταλάβει ότι η υπόθεση της συγκέντρωσης, επεξεργασίας και υποβολής στατιστικών στοιχείων για το χρέος και το έλλειμα υπόκειται σε αυςτηρούς κοινοτικούς κανόνες και άρα δεν είναι "εσωτερική μας υπόθεση" ούτε η παρέμβαση Κομισιόν στην υπόθεση Γεωργίου/ ΕΛΣΤΑΤ είναι " ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά μας"; 
Επειδή εδώ βρίσκετε ακόμα αγοραστές του σανού, θεωρείτε ότι και οι έξω είναι υποχρεωμένοι να δέχονται να βαφτίζετε το κρέας ψάρι; 
Το θέμα δεν είναι ο Γεωργίου, το θέμα είναι ότι ξεφτιλίζετε τη χώρα και την παρουσιάζετε ως τριτο-κοσμική, εμφανιζόμενοι τάχα ως υπερασπιστές της εθνικής κυριαρχίας και υπέρ-πατριώτες! 
Ντροπή πια!"

Ανώνυμος είπε...

1. Με βάση ποιους κανόνες αποτυπώνονται τα δημοσιονομικά μεγέθη ΟΛΩΝ των χωρών της ευρωζώνης;

Απάντηση: Με βάση τους κανόνες που καθορίζει η καθ΄ύλην αρμόδια για αυτή τη δουλεια υπηρεσία της ΕΕ, η Εurostat.

2. Tι αποφαίνεται η καθ ύλην αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ, η Eurostat για τον τρόπο αποτύπωσης των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας για το 2009;

Απάντηση: Ότι ήταν έγκυρος και αξιόπιστος.

3. Τι ακριβώς εξετάζει κατόπιν όλων αυτών η ελληνική δικαιοσύνη στην υπόθεση Γεωργίου;

Απάντηση: Εξετάζει αν έχει δίκιο η Eurostat που επιβεβαιώνει ότι τηρήθηκαν οι κανόνες της Eurostat.

4. Που μπορεί να βασιστεί αποκλειστικά η ελληνική δικαιοσύνη για να αποφανθεί αν έχει δίκιο η Eurostat που επιβεβαιώνει ότι τηρήθηκαν οι κανόνες της Eurostat;

Απάντηση: Σε αυτά που λέει η Eurostat.

5. Tι σημαίνει η σημερινή δήλωση Παπαγγελόπουλου ότι η χτεσινή παρέμβαση της Eurostat δια της Κομισιόν είναι αντισυνταγματική διότι αποτελεί παρέμβαση στη δικαιοσύνη;

Απάντηση: Σημαίνει ότι είναι αντισυνταγματικό η Eurostat να αποφαίνεται αν τηρήθηκαν οι κανόνες της Eurostat, δηλαδή να κάνει τη δουλειά της.

6. Τι σημαίνει η γραμμή της ΝΔ "περιμένουμε να δούμε τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη";

Απάντηση: Σημαίνει ότι περιμένουμε να δούμε αν η δικαιοσύνη θα αποφανθεί αν τηρήθηκαν οι κανόνες της Eurostat, κάτι που επιβεβαιώνει η ίδια η Eurostat.

Για να μην το κουράζουμε πολύ, το όλο θέμα μπορεί να συνοψιστεί σε μια λέξη: ΣΑΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως αν ήμουν η Μέρκελ και μου έθετε ο Τσίπρας θέμα αναδιάρθρωσης χρέους θα απαντούσα ότι δεν χρειάζεται διότι τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009 αλλοιώθηκαν από τον Γεωργίου.

Ωχ, αυτό δεν μας βολεύει ε; Μαλακία.

Ανώνυμος είπε...



Stelios Theodosiou Μου θυμιζει την αλλη παπαρολογια τους περι PSI. Στο εσωτερικο ταιζουν σανο το ποπολο οτι καηκαν τα ασφαλιστικα ταμεια λογω του PSI και στο εξωτερικο να μαχονται στα δικαστηρια 18 μηνες για να μην ακυρωθει η συμφωνια ανταλλαγης (και κουρεματος) ομολογων (εν Αγγλιστι PSI)

Ανώνυμος είπε...

Και κάπου εκεί, στον έβδομο χρόνο, η Ελλάδα, αποφασίζει από μόνη της να δηλώσει πως τα στατιστικά της στοιχεία δεν είναι ακριβή. Πως δεν υπήρχε λόγος κατάρρευσης ή δανεισμού, όπως και δικού σου πολιτικού κόστους σε κάθε εκταμίευση και νέο δανεισμό. Παράλληλα, έτσι για να σε αποτρελάνει, δηλώνει πως η Eurostat, το ΔΝΤ, όλοι οι εγχώριοι και ξένοι θεσμικοί παρατηρητές, συμπεριλαμβανομένου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
[...]
Λέμε η Ελλάδα και όχι η κυβέρνηση, γιατί για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης, έχουμε πλήρη ταύτιση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα στη βάση του αντιμνημονιακού αφηγήματος.

Ανώνυμος είπε...

10:16
Μάλλον νομίζεις ότι ισχύει και το αντίστροφο της πρώτης πρότασης.

Ανώνυμος είπε...

Μονο που 5.09 ο Γεωργίου κατηγορείται οτι αλλοίωσε το έλλειμμα και όχι το ποσο του χρέους.
Πριν κανεις τον έξυπνο μάθε βασικά οικονομικα

Ανώνυμος είπε...

Προς 12:36 Αν το έλλειμμα το 2009 ήταν μικρότερο από αυτό που <> Ο Γεωργίου τότε θα περίσευαν χρήματα στο τέλος του 2009

Ανώνυμος είπε...

Ρε 3.46 πιωμένος είσαι η άσχετος;

Ανώνυμος είπε...

"Βρε γελοίοι - κυβερνητικοί και πρωτοσέλιδα φιλο-συριζαικών και φιλο-καραμανλικών εφημερίδων-μετά 3 Μνημόνια και 6 χρόνια αποκλεισμό από τις Αγορές, δεν έχετε καταλάβει ότι η υπόθεση της συγκέντρωσης, επεξεργασίας και υποβολής στατιστικών στοιχείων για το χρέος και το έλλειμα υπόκειται σε αυςτηρούς κοινοτικούς κανόνες και άρα δεν είναι "εσωτερική μας υπόθεση" ούτε η παρέμβαση Κομισιόν στην υπόθεση Γεωργίου/ ΕΛΣΤΑΤ είναι " ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά μας";
Επειδή εδώ βρίσκετε ακόμα αγοραστές του σανού, θεωρείτε ότι και οι έξω είναι υποχρεωμένοι να δέχονται να βαφτίζετε το κρέας ψάρι;
Το θέμα δεν είναι ο Γεωργίου, το θέμα είναι ότι ξεφτιλίζετε τη χώρα και την παρουσιάζετε ως τριτο-κοσμική, εμφανιζόμενοι τάχα ως υπερασπιστές της εθνικής κυριαρχίας και υπέρ-πατριώτες!
Ντροπή πια!"

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα με ποιο τρόπο υπολογίζονται τα στατιστικά στοιχεία ;;;;;;;;
Μήπως με τον ίδιο ακριβώς που τα υπολόγισε και ο Γεωργίου ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Α.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (τώρα στο Σκάι):
"η κυβέρνηση με νόμο του 2015 έχει αποδεχθεί πλήρως τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ!...με το θέμα Γεωργίου, που ανακίνησε, διασύρει τους θεσμούς, διασύρεται ο πρωθυπουργός, εμπαίζουν τον λαό!"

Το Προφίλ μας