Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Άρθρο μου στην εφημερίδα ΤA NEA

Άρθρο του Πάρι Κουκουλόπουλου στην εφημερίδα ΤA NEA

Ο Θανάσης Καρτερός δεν είναι τυχαίος αρθρογράφος, είναι η πυξίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε πρωί, στο οπισθόφυλλο της Αυγής, δίνει αυτό που λέμε "γραμμή" , για τα μείζονα θέματα της επικαιρότητας. Δεν υπάρχει θέμα καυτό ή αμφιλεγόμενο για το ΣΥΡΙΖΑ που να μην το έχει καλύψει. Από το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ μέχρι το 3ο Μνημόνιο και από τα προβληματικά πόθεν έσχες μέχρι...τα μακαρόνια του κ. Φίλη.
Αυτό που αποφάσισε να κάνει ή ενδεχομένως του έχει ανατεθεί δεν είναι επιλήψιμο και αντικειμενικά κρίνοντας, το κάνει ικανοποιητικά, με βάση αυτό που πιστεύει και εκπροσωπεί. Ακριβώς γι' αυτούς τους λόγους το άρθρο του " Η μπάρα και η αμπάρα" (Αυγή 18/08/2016) αξίζει να διαβαστεί απ' όλους.
Το θέμα του φυσικά είναι ο Πύρρος Δήμας κι όπως κάνει σ' όλες τις "στραβές", επανατοποθετεί το ζήτημα σε σωστή (;) βάση. Όπως είναι αναμενόμενο, αποστασιοποιείται επί της ουσίας από τον οχετό που εξαπέλυσε η εφημερίδα του στον Ολυμπιονίκη και διατυπώνει την άποψη, ότι από την ώρα που ο Πύρρος Δήμας μπήκε στην πολιτική, θα υποστεί κριτική και ενίοτε και πολεμική.
Ως εδώ, ας πούμε καλά, αλλά στη συνέχεια υπάρχει το ψητό της μπάρας και της αμπάρας. Το παράπτωμα, κατά Καρτερό, του Πύρρου Δήμα είναι ότι έβαλε πλάτη στις πολιτικές της αμπάρας για τον ελληνικό λαό και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. που κατέρρεε. 
Προφανώς, ο κ. Καρτερός, αμπάρα δεν εννοεί τα μνημόνια, όχι μονο γιατί είμαστε στον αστερισμό του δικού τους μνημονίου, αλλά και για έναν επιπρόσθετο λόγο.
Ο Πύρρος Δήμας δεν ψήφισε κανένα Μνημόνιο, εν αντιθέσει , για παράδειγμα, με τον κ. Κουρουμπλή που ψήφισε το πρώτο και το τρίτο, τον κ. Μπόλαρη που ψήφισε το πρώτο και το δεύτερο και την κ. Τζάκρη που βρίσκεται στην κορυφή του βάθρου, έχοντας ψηφίσει και τα τρία.
Τί μας μένει, είναι απλό και καθαρό, ότι ο Πύρρος έβαλε πλάτη στο καταρρέον ΠΑ.ΣΟ.Κ.Ο πυρήνας της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξαφάνιση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με όλα τα μέσα, προκειμένου να ηγεμονεύσει ο κ. Τσίπρας στον αντιδεξιό πόλο τα επόμενα χρόνια.  
Όλα τ' άλλα, περί αμπάρας κτλ, είναι για λαϊκή κατανάλωση.
Προχθές, συζητούσα μ' ένα λαμπρό αυτοδιοικητικό που ηγήθηκε της πρωτοβουλίας των Δημάρχων Θεσσαλονίκης, να στήσουν κάλπες έξω απ' τα εκλογικά κέντρα της πρώτης Κυριακής των Δημοτικών Εκλογών (18/05/2014), με αντικείμενο την αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ. 
Εντυπωσιάστηκα από το γεγονός, ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι όλες οι μετοχές του Δημοσίου στην ΕΥΑΘ, όπως και στην ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ, οδεύουν στο Υπερ- Ταμείο, που ως γνωστόν λειτουργεί υπό τον έλεγχο των ξένων, με τη Βουλή  σε ρόλο παρατηρητή.  Μολις συνειδητοποιηθεί τί ακριβώς προωθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ για τη δημόσια περιουσία και τον εθνικό μας πλούτο, ο κ. Καρτερός θα πάψει να μιλάει για αμπάρες.
Οταν ολοκληρωθεί το έργο στις Τράπεζες και γίνει συνείδηση ότι οι συναλλαγές θα γίνονται σε ξένη γλώσσα και κατά προτίμηση...Γερμανική, ο κ. Καρτερός κι οι όμοιοι του θα είναι αμπαρωμένοι στο κάστρο τους. 
Όσος χρόνος τους απομένει, θα διατεθεί με επιμέλεια στην εξαφάνιση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αυτό ας το αξιολογήσουν όλοι και κυρίως όσοι τα τελευταία πέντε χρόνια, καλόπιστα, δε λέω, ιδρύουν το ένα σχήμα πίσω από το άλλο στο χώρο της Κεντροαριστεράς, με τη θεμιτή φιλοδοξία να εκφράσουν το νέο απέναντι στο παλιό.
Άθελα τους, μήπως γίνονται "βοηθοί εκπληρώσεως" της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας