Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Εκδήλωση μνήμης στα θύματα των μαρτυρικών χωριών των Καμβουνίων, από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής το 1943

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στα θύματα από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 στο μνημείο στη θέση "Σταυρός" (1ο χλμ οδού Τρανοβάλτου – Μικροβάλτου), με αφορμή τη μαύρη επέτειο από την πυρπόληση των χωριών και την εκτέλεση δεκάδων κατοίκων της μαρτυρικής περιοχής των Καμβουνίων (κατά σειρά σε Πάδη, Λαζαράδες, Τρανόβαλτο, Μικρόβαλτο) από τους Γερμανούς κατακτητές, στις 21 Αυγούστου του 1943.
Η σεμνή τελετή περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση από τους ιερείς του Τρανοβάλτου (π. Ευάγγελος) και του Μικροβάλτου (π. Χαράλαμπος), προσκλητήριο νεκρών περιόδου 1940-1950, κατάθεση στεφάνων, "σιγή ενός λεπτού" και έκλεισε  με τον Εθνικό Ύμνο.
Παρέστησαν οι βουλευτές του νομού Μίμης Δημητριάδης και Γεώργιος  Ντζιμάνης, ο δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Θύμιος Δισερής και Θόδωρος Κυριακίδης, ο σύμβουλος Τάσος Αλεξόπουλος, ο εκπρόσωπος του Α.Τ. Σερβίων Στάθης Σταθόπουλος, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, Τρανοβάλτου Θύμιος Σκετόπουλος (τελετάρχης) και Μικροβάλτου Κατερίνα Ζαραβίγκα, εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων και λιγοστοί (!) κάτοικοι της περιοχής.
mikrovalto.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι χάλια είναι αυτά που παρουσίασε ο δήμος Σερβίων-Βελβεντού στην εκδήλωση; Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια μικρόφωνα και ηχητική δεν υπήρχαν, και στο τέλος ο κόσμος έφυγε χωρίς ένα κέρασμα. Κρίμα για την κατάντια του δήμου.
Ε ρε Ντοβόλη και Κωνσταντόπουλε που είστε;

Ανώνυμος είπε...

ρε σουργελα του κερατα θελετε και φωτογραφια για φτυσιμο ειστε και μαλιστα να ειμαι και κρυομενο

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε 4,31 αντιπολιτευση με παραπληροφορηση δεν γινεται! Κανω την παρεμβαση αυτην για την αποκασταση της πραγματικης αλληθειας...1ον μικροφωνικη δεν υπηρχε μετα απο προταση του προεδρου της τοπικης κοινοτητας τρανοβαλτου κυρ.Σκετοπουλο Ευθυμιο διοτι ουδεποτε και στον παρελθον υπηρξε για τους λογους οτι δεν υπαρχει ηλεκτροδοτηση εκει κοντα....Και 2ον οσο για το κερασμα που επικαλεισθε μαλον σας εχουν παραπληροφορησει,διοτι υπηρχε μπουφες εκει επιτοπου με [ αναψηκτικα, ποτο, και γλυκα..] Με τιμη Ευθυμιος Δισερης Αντιδημαρχος Καμβουνιων του Δημου Σερβιων-Βελβεντου.....

Ανώνυμος είπε...

Aντιδήμαρχος να σου πετύχει με αναψηκτικά να τον λούσεις!!!!!!!!!
Μάθε να γράφεις πρώτα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

PARATHRITIKE 4'18 TSOYTSOYNIA PIANEISS STON AERA TO OR8OGRAFIKO LA8OS H ME TO Y SE PEIRAKSE

Το Προφίλ μας