Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Κάτω η οικογενειοκρατία ….. των άλλων.

Γράφει ο ΠΟΠΟΛΑΡΟΣ.
Οικογενειοκρατία ή Νεποτισμός «είναι το φαινόμενο της διαδοχής ή προβαδίσματος ορισμένων ατόμων για την κάλυψη θέσεων, πολλές φορές σημαντικών ή και κρίσιμων, με αποφασιστικό κριτήριο τη βιολογική, τη συγγενική ή τη στενά φιλική σχέση που έχουν με άλλους».
Ο όρος νεποτισμός προέρχεται από τη λατινική λέξη νέπος (nepos,) που σημαίνει «ανεψιός» ή «εγγονός».
Η κατάσταση αυτή που συναντάται συχνά στην Ελλάδα αναπαράγεται και διαιωνίζεται αυτόματα όταν συνδεθεί με τη δύναμη της οικονομικής ή πολιτικής εξουσίας. Είναι τόσο πολύ καλά αφομοιωμένη στην Ελληνική κοινωνία που δεν προκαλεί έκπληξη ή σοκ η δημόσια εμφάνισή της.

Το φαινόμενο αυτό υποσχέθηκε να το καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.  Και τι δεν υποσχόταν προεκλογικά για το θέμα αυτό, το οποίο το είχε προμετωπίδα σε όλες τις εκδηλώσεις, στις ομιλίες του Τσίπρα και στο πρόγραμμά του. Κατακεραύνωνε την οικογενειοκρατία των Καραμανλή, Παπανδρέου και  Μητσοτάκη  και ορκιζόταν ότι τα φαινόμενα αυτά θα τα κόψει με το μαχαίρι, όπως θα έσχιζε το μνημόνιο και τις τόσες μπαρούφες που υποσχόταν ότι θα υλοποιήσει.
Μόλις όμως κατέλαβε την εξουσία όλα αυτά τα έθεσε στο αρχείο και άρχισε να διορίζει, αδέλφια, ξαδέλφια, κουμπάρους,  συμπεθέρους, συντρόφους και γκόμενες σε κρατικές θέσεις
 Ας αναφέρουμε μερικούς ενδεικτικούς διορισμούς συγγενών που διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις που αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ …… κατάργησε και την οικογενειοκρατία και υλοποίησε μία ακόμα υπόσχεσή του
Ο εξάδελφος του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας είναι Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών. Είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός έπρεπε να δώσει πρώτος το καλό παράδειγμα για να το ακολουθήσουν και οι Υπουργοί του.

• Ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελος Καλπαδάκης, και ο αδελφός του Γιώργος Καλπαδάκης, στενός συνεργάτης του Γιάννη Δραγασάκη είναι ανεψιοί του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση

• Η Ιφιγένεια Καμτσίδου, σύντροφος του Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, είναι Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

• Ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θόδωρος Μητράκος είναι γαμπρός του Νίκου Κοτζιά.

• Η αναπληρωτής πρώην υπουργός Μετανάστευσης και σήμερα Αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι σύντροφος του Υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα.

• Ο Νίκος Κουντουράς είναι σύμβουλος της αδελφής του, αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά.

• Ο Παναγιώτης Δούρος, αδελφός της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου, είναι σύμβουλος στο υπουργείο Πολιτισμού και ο σύντροφος της κας Δούρου Γιάννης Μπενίσης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ
• Η Μικαέλα Παπαδοπούλου, κόρη της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, είναι σύμβουλος στο υπουργείο Έθνικής Άμυνας.

• Η Κλειώ Πανταλέων είναι σύμβουλος του συντρόφου της Κώστα Παπαϊωάννου, που είναι Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο διευθύνων σύμβουλος ΔΣ της νεοπαγούς εταιρείας Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων ΑΕ (ΔΕΠΕΝΕ ΑΕ) Αργύρης Αργυρίου είναι  σύζυγος της Χαράς Καφαντάρη ,βουλευτή του  ΣΥΡΙΖΑ.
Η σύζυγός του Κώστα Παπαϊωάννου  Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Δικαιοσύνης Κλειώ Παπαπανταλέων τοποθετήθηκε σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου. 

Η σύντροφος του τελευταίου, Ιφιγένεια Καμτσίδου, τοποθέτησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, τοποθέτησε ως σύμβουλό του τον αδερφό της Ρένας Δούρου, Π. Δούρο. 

Η  Αναπληρώτρια Τουρισμού Έλενα Κουντουρά διόρισε ως Σύμβουλό της τον αδελφό της Νίκο Κουντουρά.

Ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ευάγγελος Καλπαδάκης είναι ανεψιός της συζύγου του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Επίσης ο αδελφός του Γιώργος Καλπαδάκης είναι επικεφαλής του Γραφείου του Αντιπροέδρου  της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.
 Ο Γραμματέας νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονας  Σχινάς-Παπαδόπουλος διόρισε:
Τον αδελφό του Ορέστη ως Ειδικό Σύμβουλο στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού.
Τη στενή του φίλη Χρύσα Πάντου, ως μετακλητή υπάλληλο στο Γραφείου του Υπουργού Υγείας
Ο «αδιόριστος εκπαιδευτικός» που δεν υπηρέτησε στον στρατό ως «αντιρρησίας συνείδησης» και χαρακτήριζε την καταστροφή των δίδυμων Πύργων ως έργο τέχνη υπήρξε μέλος της ΚΝΕ και πεποίθηση του είναι ότι η καριέρα μοιάζει με τη χολέρα, διορίστηκε ως Σύμβουλος του Πρωθυπουργού στη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού!!!!!!!
Τελευταία μάλιστα  δημοσιεύτηκε ότι διόρισε και την αδελφή του.
Όπως προαναφέρθηκε, το φαινόμενο της οικογενειοκρατίας στο δημόσιο βίο δεν είναι τωρινό ούτε το γέννησε ο ΣΥΡΙΖΑ Υπάρχει από τη σύσταση του Ελληνικού Κράτους. Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, πρώτος διδάξας της οικογενειοκρατίας, είχε πει "εγώ και τη μαγκούρα μου να στείλω στην Μάνη, θα εκλεγεί βουλευτής"
Παρατέθηκαν τα παραπάνω ενδεικτικά στοιχεία, για να αποδεχθεί ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να καταργήσει το οικτρό αυτό φαινόμενο που κατατρώει τα σωθικά της χώρας μας. Αντίθετα επιβεβαιώνει ότι και αυτός υιοθετεί άκριτα το φαινόμενο αυτό και αν παραμείνει στην εξουσία όσα χρόνια παρέμειναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα επαναφέρει το πιστοποιητικό  κοινωνικών φρονημάτων  με άλλη ονομασία, αυτής της νομιμοφροσύνης στο κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας