Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ραχήλ Μακρή: «Η πολιτική της Συγκυβέρνησης έχει οδηγήσει το σύστημα υγείας του Νομού Κοζάνης στο να καρκινοβατεί»

Συζητήθηκε χθες η επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Ν. Κοζάνης, κ. Ραχήλ Μακρή η Επίκαιρη ερώτηση με θέμα «Καρκινοβατεί η Υγεία στο Νομό Κοζάνης εξαιτίας της κυβερνητικής εντατικής αδιαφορίας και προχειρότητας» κατά την οποία τέθηκε το σοβαρότατο θέμα της έλλειψης πολλών ειδικοτήτων και ειδικά αναισθησιολόγων από τα Νοσοκομεία Μποδοσάκειο και Μαμάτσειο.
Ο Υπουργός Υγείας περιέγραψε την υπάρχουσα κατάσταση και δεσμεύθηκε ότι το πρόβλημα θα λυθεί λέγοντας ότι «Προσλήψεις μονίμων γιατρών είχαμε να κάνουμε στη χώρα από το 2011 και στις πρώτες τετρακόσιες που κάναμε βάλαμε αμέσως και στην Κοζάνη, ακριβώς γιατί θεωρούμε ότι αυτό που λέτε είναι σωστό και έχουν δίκιο οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται. Στο αναισθησιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου της Κοζάνης προβλέπονται επί του οργανισμού συνολικά πέντε γιατροί: διευθυντές, επιμελητές Β΄ και ειδικευόμενοι. Σήμερα υπηρετούν τρεις, γιατί έχουμε τις απώλειες των δύο που είπαμε προηγουμένως. Στο αναισθησιολογικό τμήμα της Πτολεμαΐδας προβλέπονται συνολικά τέσσερις ιατροί και υπηρετούν τρεις. Αυτή είναι η κατάσταση που συμβαίνει σήμερα». Σχετικά με το «Ιατρείο πόνου» ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι «προφανώς θα ξαναλειτουργήσει το Ιατρείο Πόνου». Η κ. Μακρή επισήμανε στον Υπουργό Υγείας ότι «οφείλετε πραγματικά να σκύψετε με σοβαρότητα σε όλα αυτά εξαιτίας της ιδιαιτερότητας που έχει η Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα ο Νομός της Κοζάνης. Ο οποιοσδήποτε, λοιπόν, σώφρων άνθρωπος θα περίμενε η πολιτεία γενικά να έχει μεριμνήσει για να μην έχουμε τα φαινόμενα τα οποία μας αναφέρατε. Καταλαβαίνω ότι είναι ανθρώπινο και δεν μπορείτε εσείς να ξέρετε και να προβλέψετε αν έχει αρρωστήσει ένας γιατρός ή δεν έχει αρρωστήσει, ωστόσο όμως δεν μπορεί να φτάνουμε σε αυτά τα αποτελέσματα ακόμη και έτσι. Αντί, λοιπόν, των γενικόλογων αυτών απαντήσεων και γενικά των μη ουσιαστικών παρεμβάσεων, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι τόσο σοβαρές ασθένειες όπως είναι η νεοπλασία δεν αφήνουν περιθώρια ανούσιων πειραματισμών και γενικά προσεγγίσεων μέτρησης του οικονομικού κόστους έναντι της ζωής των χιλιάδων πολιτών». Ο Υπουργός Υγείας παραδέχτηκε στο σύνολο τα λεγόμενα της κ. Μακρή και μάλιστα, έθεσε και τον εαυτό του προ των ευθυνών λέγοντας ότι «Μακάρι να ήμουν αναισθησιολόγος να καλύψω εγώ τη θέση στην Κοζάνη». Εάν το Υπουργείο Υγείας δεν προβεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες σε μόνιμη λύση του προβλήματος, η Βουλευτής θα επανέλθει με απαίτηση δυναμικότερες ενέργειες.



ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στη συζήτηση των
ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ
Θα συζητηθεί η με αριθμό 807/27-5-2014 επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Κοζάνης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κυρίας Ραχήλ Μακρή προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο Νομό Κοζάνης.
            Κυρία συνάδελφε, έχετε το λόγο.
            ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε.
            Κύριε Υπουργέ, η πολιτική της Συγκυβέρνησης έχει οδηγήσει το σύστημα υγείας γενικότερα της Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα του Νομού Κοζάνης στο να καρκινοβατεί. Απόδειξη της ανωτέρω διαπίστωσης αποτελούν τα γεγονότα ότι πρώτον οι δομές υποβαθμίζονται μέρα με τη μέρα, δεύτερον οι ανάγκες των ασθενών δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και τρίτον οι ανθρώπινες ζωές καθημερινά κινδυνεύουν λόγω έλλειψης ιατρικών ειδικοτήτων και εξοπλισμού στα νοσοκομεία του νομού.
Πριν από οκτώ μήνες διαβεβαιώνατε ότι τα νοσοκομεία της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας δεν θα στερούνταν καμίας ειδικότητας και ότι θα έχουν τους απαραίτητους γιατρούς, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των περιοχών. Στο ίδιο πλαίσιο διαβεβαιώσεων δηλώνατε ότι σύντομα θα προσλαμβάνονταν οι επικουρικοί γιατροί. Φτάσαμε στον Ιούνιο του 2014 και δεν υπάρχει καμία βελτίωση στα νοσοκομεία της περιοχής μας. Αντιθέτως, τα πράγματα γίνονται χειρότερα και σε λίγο δεν θα υπάρχει καμία βαθμίδα περίθαλψης, με τους κατοίκους να βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού.
Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση των νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας. Σε αυτά οι ασθενείς βιώνουν απίστευτη ταλαιπωρία και το προσωπικό αγγίζει τα όρια των αντοχών του. Ένα από τα κύρια προβλήματα δημιουργήθηκε από την πρωτοφανούς προχειρότητας προσπάθεια επίλυσης ενός προβλήματος με τη δημιουργία δύο οξύτερων.
Αναλυτικότερα, προκειμένου να καλυφθεί το πρόβλημα του Νοσοκομείου Κοζάνης, που προέκυψε από την συνταξιοδότηση μιας αναισθησιολόγου και την ασθένεια μιας άλλης, απέσπασαν σε αυτό έναν από τους τρεις αναισθησιολόγους του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, το Μποδοσάκειο. Με την ενέργεια αυτή δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα στον χειρουργικό τομέα του Μποδοσάκειου, στο οποίο εκτελούνται πάνω από 3.500 χειρουργεία ετησίως, υπερδιπλάσια από όσα σε όλα τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.
Ταυτόχρονα, καταργούν ουσιαστικά τη λειτουργία του Ιατρείου Πόνου και Παρηγορητικής Αγωγής του Μποδοσάκειου, καθώς δεν μπορούν να το λειτουργήσουν οι εναπομείναντες δύο αναισθησιολόγοι, λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας. Στις ανωτέρω διαπιστώσεις και καταγγελίες προχώρησαν τόσο ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας όσο και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε, κύριε Υπουργέ, αν αληθεύουν οι ανωτέρω καταγγελίες και εάν υφίσταται χρονοδιάγραμμα άμεσης στελέχωσης των δύο νοσοκομείων τόσο με αναισθησιολόγους όσο και με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία τους. Από ποιους λήφθηκε αυτή η γελοία –όπως χαρακτηρίζεται από το διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου- λύση διάλυσης των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων και με ποια λογική;
Τέλος, καθώς η Δυτική Μακεδονία εν γένει – και ειδικότητα βέβαια οι πόλεις της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας- πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της χώρας από κρούσματα σοβαρών ασθενειών, ερωτάσθε αν προτίθεσθε να λάβετε μία σοβαρή και υπεύθυνη μέριμνα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και, αν ναι, ποια είναι αυτή.
Σας ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ευχαριστούμε την κυρία Μακρή.
Θα απαντήσει ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (Υπουργός Υγείας): Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε.
Καταρχάς, να πω ότι είναι ευτυχής σύμπτωση το ότι μετά έχει επίκαιρη ερώτηση και ο Υπουργός κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος επίσης είχε δείξει ισχυρό ενδιαφέρον για το θέμα του Νοσοκομείου και μάλιστα έχει κάνει και σχετικές παρεμβάσεις για το Νοσοκομείο της Κοζάνης.
Κυρία συνάδελφε, να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Πρώτα απ’ όλα, πράγματι υπήρξε πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους στο Νοσοκομείο. Γιατί υπήρξε πρόβλημα; Διότι είχαμε υπολογίσει τη συνταξιοδότηση του ενός αναισθησιολόγου η οποία καλύπτεται με την πρόσληψη μονίμου επιμελητού Β΄  αναισθησιολόγου που έχει ήδη εγκριθεί και έχει ήδη διοριστεί και από μέρα σε μέρα θα αναλάβει καθήκοντα στο νοσοκομείο. Άρα, στην υπηρεσία μας φαινόταν ότι ένας έφευγε και ένας έμπαινε. Προέκυψε, όμως, έκτακτο πρόβλημα υγείας σε μία άλλη κυρία. Αυτό ήταν κάτι που η υπηρεσία δεν μπορούσε να το προβλέψει εκ των προτέρων. Δεν μπορούμε να ξέρουμε εμείς αν κάποιος θα αρρωστήσει. Ανθρώπινο είναι βέβαια να αρρωστήσει, αλλά λέμε πώς ακριβώς συνέβη. Συνέβη, λοιπόν, στη διαδικασία του διορισμού του μονίμου επιμελητού Β΄ αναισθησιολόγου  που ήδη έχει εγκριθεί και προχωράει και ξέρετε και το ονοματεπώνυμό του. Την ώρα της μετάβασης αρρώστησε και η δεύτερη αναισθησιολόγος.
Λέτε τώρα για τη γελοία απόφαση απόσπασης…
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Όχι εγώ.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (Υπουργός Υγείας): Δεν είπα ότι το λέτε εσείς. Γράφετε στην επίκαιρη ερώτηση τις δηλώσεις του γιατρού. Πρώτα απ’ όλα, δεν υπήρξε καμία απόσπαση. Σας διαβάζω ακριβώς, γιατί έχει σημασία. Τα γραπτά μένουν: «Οι ισχυριζόμενες αποφάσεις απόσπασης αφορούν μετακίνηση για τέσσερις μέρες αναισθησιολόγου από το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης», η οποία μετακίνηση των τεσσάρων ημερών έγινε με απόφαση του ενιαίου διοικητού των δύο Νοσοκομείων.
Πράγματι ο λόγος που έχουν γίνει οι συνενώσεις των νοσοκομείων και έχουν ενιαίες διοικήσεις είναι ακριβώς για να μπορούμε σε πρώτο χρόνο, όταν δημιουργούνται τέτοιας έκτακτης φύσεως προβλήματα όπως ήταν αυτό που περιέγραψα προηγουμένως –τέτοια μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή οπουδήποτε στην επικράτεια- να μην χρειάζεται να περιμένει ένα νοσοκομείο την τρέχουσα διαδικασία προσλήψεως, αλλά να μπορεί να κινηθεί σε πρώτο χρόνο. Πράγματι, στις μέρες που δεν χειρουργεί ο αναισθησιολόγος στο ένα Νοσοκομείο, πηγαίνει και καλύπτει τη θέση στο άλλο Νοσοκομείο. Δεν υπάρχει απόσπαση. Υπάρχει μία μετακίνηση τεσσάρων ημερών το μήνα.
Πρέπει να σας πω ότι, πέραν αυτού, είχαμε και μία τρίτη ατυχία για τη συγκεκριμένη θέση. Προκηρύξαμε θέση επικουρικού γιατρού αναισθησιολόγου για την Κοζάνη και δυστυχώς δεν υπήρξε κανένας ενδιαφερόμενος. Κανένας αναισθησιολόγος δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον να υπηρετήσει με το καθεστώς του επικουρικού γιατρού στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, γι’ αυτό και επαναπροκηρύσσεται η θέση για να δούμε αν θα υπάρξει ενδιαφέρον στη συνέχεια.
Άρα, ως προς το πρόβλημα που προέκυψε, η συνταξιοδότηση καλύφθηκε με πρόσληψη μονίμου Επιμελητού Β΄ ο οποίος αναλαμβάνει υπηρεσία. Η δεύτερη θέση που έμεινε κενή καλύπτεται με τη μετακίνηση των λίγων ημερών από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο έως ότου καλυφθεί η θέση του επικουρικού γιατρού, η οποία πράγματι κηρύχθηκε «άγονη» στην πρώτη προθεσμία και έχει επαναπροκηρυχθεί για δεύτερη φορά, ελπίζοντας ότι θα βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος αναισθησιολόγος να καλύψει αυτή τη θέση.
Θα πω περισσότερα στη δευτερολογία μου.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ευχαριστούμε τον κύριοΥπουργό.
Κυρία συνάδελφε, έχετε το λόγο για να δευτερολογήσετε.
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Απ’ ό,τι κατάλαβα, το πρόβλημα είναι ότι προκηρύξατε τις θέσεις…
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (Υπουργός Υγείας): Για τη μία του επικουρικού.
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Για τη μία του επικουρικού αναισθησιολόγου και υπήρξαν και τα θέματα υγείας των υπολοίπων, όπως αναφέρατε.
Ωστόσο, εδώ έχουμε μία πολύ μεγάλη περιοχή η οποία έχει και το Ιατρείο Πόνου και στην οποία καλύπτονται καρκινοπαθείς. Είναι μία περιοχή πολύ επιβαρυμένη. Το γνωρίζετε πολύ καλά. Είστε κι εσείς από έναν όμορο νομό και γνωρίζετε καλά ότι σ’ αυτήν την περιοχή υπάρχουν ιδιαιτερότητες, πολύ υψηλός αριθμός κρουσμάτων καρκίνου και πρέπει να βρεθεί μία λύση άμεσα.
Εγώ πρέπει να πω ότι οφείλετε πραγματικά να σκύψετε με σοβαρότητα σε όλα αυτά εξαιτίας αυτών ακριβώς των λόγων που σας ανέλυσα και την ιδιαιτερότητα που έχει η Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα ο Νομός της Κοζάνης. Ο οποιοσδήποτε, λοιπόν, σώφρων άνθρωπος θα περίμενε η πολιτεία γενικά να έχει μεριμνήσει για να μην έχουμε τα φαινόμενα τα οποία μας αναφέρατε. Καταλαβαίνω ότι είναι ανθρώπινο και δεν μπορείτε εσείς να ξέρετε και να προβλέψετε αν έχει αρρωστήσει ένας γιατρός ή δεν έχει αρρωστήσει, ωστόσο όμως δεν μπορεί να φτάνουμε σε αυτά τα αποτελέσματα ακόμη και έτσι.
Αντί, λοιπόν, των γενικόλογων αυτών απαντήσεων και γενικά των μη ουσιαστικών παρεμβάσεων, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι τόσο σοβαρές ασθένειες όπως είναι η νεοπλασία δεν αφήνουν περιθώρια ανούσιων πειραματισμών και γενικά προσεγγίσεων μέτρησης του οικονομικού κόστους έναντι της ζωής των χιλιάδων πολιτών.
Εγώ σας αναφέρω απλά τι λέει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας χαρακτηριστικά, στο οποίο δεν μου απαντήσατε στην πρωτολογία σας, περιμένω -αν θέλετε- να απαντήσετε στη δευτερολογία:
«Το Ιατρείο Πόνου συγκεκριμένα που όλα αυτά τα χρόνια έχει λειτουργήσει άψογα κατά γενική ομολογία ανακούφισε τον πόνο πολλών ασθενών –και όχι μόνο καρκινοπαθών- και στάθηκε λόγω των φιλότιμων προσπαθειών των γιατρών. Όμως, όπως είναι φυσικό, οι δύο απομένοντες αναισθησιολόγοι θα είναι αδύνατον να συνεχίσουν τη λειτουργία του εξαιτίας του πολύ μεγάλου φόρτου εργασίας που θα αναλάβουν.
Εντωμεταξύ, τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο μοναδικός γιατρός της ογκολογικής μονάδας, όπου παρότι έχει υπό την ευθύνη του ένα πολύ μεγάλο αριθμό περιστατικών που συνεχώς αυξάνεται, όχι μόνο δεν του παρέχεται βοήθεια με την πρόσληψη κάποιου έστω επικουρικού ιατρού, αλλά του παίρνουν και νοσηλεύτριες από τις λίγες που του έχουν διαθέσει, εξωθώντας τον έτσι σε παραίτηση.
Είναι σαφές ότι με τέτοιου είδους μέτρα αποψιλώνετε περαιτέρω το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και με τέτοιες αποφάσεις δεν λύνονται προβλήματα της υγείας της περιοχής μας, αλλά γενικά διογκώνονται.
Ως κάτοικοι, λοιπόν, αυτής της περιοχής η οποία προσφέρει τόσα πολλά στην οικονομία της χώρας, απαιτούμε την απαραίτητη στελέχωση των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες υγείας που συνταγματικά δικαιούμαστε και που μας αξίζουν».
Επομένως, κύριε Υπουργέ, όπως καταλαβαίνετε από αυτό το υπόμνημα του Συλλόγου των Καρκινοπαθών υπάρχει ένα ερωτηματικό και οι άνθρωποι ανησυχούν πραγματικά ότι θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα και ιδίως στο Ιατρείο Πόνου. Άρα, θα πρέπει να μας πείτε ποιες είναι οι προθέσεις σας, τι προτίθεστε να κάνετε για να επιλυθεί το πρόβλημα και να στελεχωθούν τα νοσοκομεία, να μην υπάρχει αυτή η φοβία στους κατοίκους και να γίνει αποκατάσταση.
Ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ευχαριστούμε, κυρία συνάδελφε.
Κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο για να δευτερολογήσετε.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (Υπουργός Υγείας): Κυρία συνάδελφε, ίσως εγώ δεν έγινα κατανοητός. Μα, προφανώς θα ξαναλειτουργήσει το Ιατρείο Πόνου.
Προσλήψεις μονίμων γιατρών είχαμε να κάνουμε στη χώρα από το 2011 και στις πρώτες τετρακόσιες που κάναμε βάλαμε αμέσως και στην Κοζάνη, ακριβώς γιατί θεωρούμε ότι αυτό που λέτε είναι σωστό και έχουν δίκιο οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται.
Εκεί, όμως, συνέβη ένα έκτακτο γεγονός -η ασθένεια του ενός αναισθησιολόγου- το οποίο δυσχέρανε έτι περαιτέρω την περίπτωση. Γι’ αυτό βάλαμε αμέσως επικουρικό ιατρό, που είναι η πιο γρήγορη διαδικασία που έχει το ελληνικό κράτος για να κάνει πρόσληψη. Δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος -συμβαίνει με τους επικουρικούς ιατρούς αυτό για διαφόρους λόγους που δεν είναι της παρούσης- και την επαναπροκηρύξαμε. Πρέπει να βρεθεί και κάποιος να πάει. Εγώ δεν μπορώ να πάω να κάνω τον αναισθησιολόγο στην Κοζάνη. Μακάρι να μπορούσα, δεν έχω την εξειδίκευση.
Πρέπει εδώ να σας πω ότι ο στόχος –γι’ αυτό γίνονται οι προκηρύξεις- είναι να καλυφθούν οι θέσεις για να μην υπάρχει πρόβλημα. Αλλά για να ξέρετε και τα πραγματικά νούμερα, στο αναισθησιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου της Κοζάνης προβλέπονται επί του οργανισμού συνολικά πέντε γιατροί: διευθυντές, επιμελητές Β΄ και ειδικευόμενοι. Σήμερα υπηρετούν τρεις, γιατί έχουμε τις απώλειες των δύο που είπαμε προηγουμένως. Στο αναισθησιολογικό τμήμα της Πτολεμαΐδας προβλέπονται συνολικά τέσσερις ιατροί και υπηρετούν τρεις. Αυτή είναι η κατάσταση που συμβαίνει σήμερα.
Με τις προσλήψεις, λοιπόν, που σας είπα καλύπτουμε ακριβώς τα κενά που προβλέπει ο Οργανισμός. Νομίζω ότι οι καρκινοπαθείς δικαίως ανησυχούν και το σέβομαι απόλυτα και έχουν δίκιο να ανησυχούν, όπως το Υπουργείο έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες ακριβώς για να καλύψει αυτό το κενό, γιατί εμείς θέλουμε –όπως εξήγησα και στον Υπουργό, τον κ. Παπαδόπουλο, που είχε στο γραφείο μου γι’ αυτόν το λόγο- να ξαναλειτουργήσει σε πρώτο χρόνο και εργαζόμαστε για να ξαναλειτουργήσει σε πρώτο χρόνο. Υπήρξε εκεί μια ανθρώπινη στιγμή ενός ιατρού. Τι να κάνουμε; Συμβαίνουν αυτά.
Επί τη ευκαιρία να ευχηθώ και καλή επιτυχία στην οργάνωση του συνεδρίου σας, που από ό,τι ξέρω έχετε πάρει και ρόλο προέδρου. Δεν ξέρω πώς λέγεται ακριβώς.
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: Σας ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ευχαριστούμε, κύριε Υπουργέ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας