Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Bρέθηκε λύση για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς: 68.000 νέες θέσεις -Τα κριτήρια για την εισαγωγή

Εισιτήριο για ένταξη στους Παιδικούς και Βρεφικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμΕΑ χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή θα λάβουν και φέτος 68.000 παιδιά οικονομικά αδύνατων οικογενειών. Οπως εξήγησε  ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου μιλώντας στη Βουλή, η σχετική απόφαση θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες από τον υπουργό Εργασίας Νίκου Βρούτση.

Ο κ. Κεγκέρογλου ευχαρίστησε προσωπικά από το βήμα της Βουλής τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος, όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας, βρήκε τον τρόπο να καλυφθεί η διαφορά κόστους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με ανακατανομή πόρων. Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει από το ΕΣΠΑ και θα συμπληρωθεί από το ΠΔΕ των υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης.
Το περυσινό πρόγραμμα που  ολοκληρώνεται, έχει κόστος 178 εκατ. ευρώ. Με το νέο ύψος του VOUCHER για τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς το κόστος του προγράμματος για φέτος θα είναι περίπου 162 εκατ. ευρώ - για 68.000 και πάλι  παιδιά. Πιθανοί πρόσθετοι πόροι  από άλλα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης από πρόγραμμα χορηγιών, θα αυξήσει τον αριθμό των παιδιών.

Η οικονομική κατάσταση των οικογενειών θα αποτελεί το πρώτο κριτήριο επιλογής, ενώ υπόψη θα λαμβάνοναι και η ανεργία αλλά και  ο αριθμός των παιδιών της οικογένειας. Η κατανομή των παιδιών ανά περιφέρεια θα γίνει με την προκήρυξη.

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας