Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ιστορική μέρα για την Ισπανία: Παραιτήθηκε ο Χουάν Κάρλος, γίνεται βασιλιάς ο Φελίπε

- Γυρίζει σελίδα η Ισπανία μετά την παραίτηση του βασιλιά Χουάν Κάρλος
- Η ανακοίνωση έγινε από τον πρωθυπουργό της χώρας, Μαριάνο Ραχόι
- Στο θρόνο ο πρωτότοκος γιος του Χουάν Κάρλος και της Σοφίας, πρίγκιπας Φελίπε

- Δεν είναι η πρώτη φορά που βασιλιάς παραιτείται υπέρ του διαδόχου του, έγινε και στην Ολλανδία με τη βασίλισσα Βεατρίκη
 Το δρόμο που χάραξε η βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας βαδίζει και ο βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος: παραδίδει το δρόμο στον γιο και διάδοχό του, πρίγκιπα Φελίπε.

Μια νέα σελίδα στη βασιλική ιστορία της Ισπανίας άνοιξε νωρίς το πρωί της Δευτέρας όταν ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε στον ισπανικό λαό ότι ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος παραιτείται από το θρόνο υπέρ του πρίγκιπα Φελίπε.

Ήταν μια εξέλιξη λίγο έως πολύ αναμενόμενη. Τον τελευταίο καιρό θα οικονομικά σκάνδαλα είχαν κλονίσει τη βασιλική οικογένεια τς Ισπανίας: η κόρη του Χουάν Κάρλος και της βασίλισσας Σοφίας, Κριστίνα, βρέθηκε να διώκεται για φορολογική απάτη, ενώ δεν ήταν λίγες οι αποκαλύψεις σχετικά με τις οικονομικές ατασθαλίες του ίδιου του βασιλιά, με αποκορύφωμα το σαφάρι στην Μποτσουάνα με κρατικά κονδύλια και χωρίς να το ξέρει ούτε καν η Σοφία!

Το θρόνο της Ισπανίας θα αναλάβει ο πρίγκιπας Φελίπε, πρωτότοκος γιος του Χουάν Κάρλος με τη βασίλισσα Σοφία.

Για να στεφθεί όμως ο Φελίπε βασιλιάς της Ισπανίας πρέπει πρώτα να γίνει κατάθεση πρότασης για την τροποποίηση του συντάγματος που θα επιτρέπει την παραίτηση του βασιλιά από τον θρόνο.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας