Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Πώς θα κάνετε την πόλη σας έξυπνη – Προλαβαίνετε να δεσμευτείτε στις Βρυξέλλες μέχρι 15 Ιουνίου

Να κάνουν την πόλη τους «έξυπνη»  έχουν τη δυνατότητα οι δήμοι της χώρας, αρκεί να δεσμευτούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Έξυπνες είναι οι πόλεις που χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών για να επιτύχουν τους στρατηγικούς τους στόχους, με τη βασική προϋπόθεση ότι το σχέδιό τους είναι αποτελεσματικό και η κοινωνία των πολιτών συμμετέχει ενεργά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να διαθέσει 200 εκατ. ευρώ περίπου και καλεί όλες τις πόλεις, τις εταιρείες, τις ενώσεις, τους κρατικούς ή ερευνητικούς οργανισμούς  να ακολουθήσουν τις συστάσεις που προβλέπονται στο στρατηγικό σχέδιο υλοποίησης, σχεδιάζοντας τις δικές τους πρωτοβουλίες και αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις για τη δημιουργία έξυπνων πόλεων μέσω επενδύσεων, νέων μορφών συνεργασίας και από κοινού αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων.
Δείτε περισσότερα για τις έξυπνες πόλεις και για τη διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα  εδώ.

Πηγή: aftodioikisi.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα Σέρβια καθώς περνάει ο καιρός δυστυχώς τείνουν να γίνουν χωριουδάκι χωρίς μέλλον για τους νέους. Επίσης είναι μια πολυ ομορφη περιοχη αλλα ανεκμετάλλευτη. Μην καθεστε οργανωθειται για κάτι καλυτερο για εσάς για τα παιδιά σας για το μέλλον το δικο σας κ του τόπου σας

Το Προφίλ μας