Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Υπερβολική έκθεση

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Την επόμενη φορά που θα ανεβάσετε φωτογραφίες δικές σας, της οικογένειας ή φίλων σας, σκεφτείτε το καλύτερα, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας ή εναντίον των εικονιζόμενων και μάλιστα ερήμην τους. Αυτό δεν αφορά μόνο στις φωτογραφίες, αλλά και σε κάθε είδους υλικό το οποίο αναρτάται ελαφρά τη καρδία από ανυποψίαστους μπλόγκερς και στη συνέχεια παραμένει στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του παγκόσμιου ιστού για ποιος ξέρει πόσα χρόνια.
Η Αμερικανική Ακαδημία Δικηγόρων Διαζυγίου αναφέρει ότι το 81% των μελών της έχει πάρει πολλά στοιχεία από το Facebook, το MySpace, το Twitter και άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του YouTube για να ενισχύσουν τις θέσεις των πελατών τους σε υποθέσεις διαζυγίων.

Η υπερβολική έκθεση προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο δίνει στοιχεία για τη ζωή και την προσωπικότητα των μπλόγκερς, ενώ ταυτόχρονα μαρτυρά εκτός από τις προτιμήσεις τους και πόσο χρόνο περνούν στα διάφορα παιχνίδια και στους χώρους κοινωνικής δικτύωσης.
Ετσι κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από το μάτι του μεγάλου…αδελφού, της/του συζύγου, του εργοδότη ή των δικηγόρων. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται ότι ξεχνούν πολλοί, οι οποίοι σπεύδουν να ανακοινώσουν πρώτα απ’ όλα στο facebook προσωπικά ή επαγγελματικά τους θέματα, αγνοώντας ότι οτιδήποτε ανεβαίνει μπορεί σε μεταγενέστερο χρόνο να χρησιμοποιηθεί εναντίον τους.
Περισσότερη επικοινωνία δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη και καλύτερη επικοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας