Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟΖΑΝΗ Κέντρο υποστήριξης για γυναίκες που υφίστανται βία

Από τη ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ
Στο δίκτυο των πόλεων όπου λειτουργούν κέντρα υποστήριξης γυναικών οι οποίες έπεσαν θύματα βίαιων επιθέσεων και κακομεταχείρισης εντάσσεται η Κοζάνη.   Στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας θα βρεθεί σήμερα η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων Βάσω Κόλλια, η οποία θα εγκαινιάσει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας. Το Κέντρο θα στεγάζεται στη διασταύρωση των οδών Μακεδονομάχων και Καρακάση και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 6 το απόγευμα.

Στόχος της λειτουργίας του κέντρου είναι να παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις. Παράλληλα με την ψυχοκοινωνική στήριξη το Κέντρο θα αναλαμβάνει την παροχή νομικής βοήθειας σε κακοποιημένες γυναίκες. Για τον λόγο αυτό την ημέρα των εγκαινίων έχει προγραμματιστεί να υπογραφεί ειδικό πρωτόκολλο συνεργασίας με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης, το οποίο θα προβλέπει την παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Η λειτουργία του Κέντρου στην πόλη της Κοζάνης εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα που υλοποιεί η γενική γραμματεία Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών. Το πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία άλλων 14 κέντρων, παρόμοιων με αυτών της Κοζάνης, που θα λειτουργούν σε μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα. Παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία άλλων 25 κέντρων υποστήριξης γυναικών, τα οποία θα οργανωθούν από τη γενική γραμματεία Ισότητας αλλά την ευθύνη της λειτουργίας τους θα έχουν οι κατά τόπους δήμοι. Με την υποστήριξη φορέων της αυτοδιοίκησης θα λειτουργούν επίσης 19 νέοι ξενώνες φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων βίας, που θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος. Άλλοι δύο ξενώνες θα λειτουργούν υπό την ευθύνη του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το πανελλαδικό δίκτυο των κέντρων θα υποστηρίζεται από την εθνική τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, η οποία προσφέρει άμεση υποστήριξη και συμβουλές σε γυναίκες-θύματα βίας.
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών στη Κοζάνη εντάσσεται στο έργο «Δράσεις της δημόσιας διοίκησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013». Εκτός από τη γενική γραμματεία Ισότητας των Φύλων στην υλοποίηση συμμετέχει και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!

Θανάσης Καλλιανιώτης είπε...

ΤΟ ΚΕΘΙ τι είναι, ΜΚΟ;

Το Προφίλ μας