Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Παρουσίαση του περιφερειακού αυτοδιοικητικού σχήματος «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Σας καλούμε σήμερα Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 8.00μμ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης όπου θα γίνει η παρουσίαση του περιφερειακού αυτοδιοικητικού σχήματος «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»


Το σχήμα «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» που στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πάρα πολλούς αριστερούς και ανένταχτους αγωνιστές κατέβηκε στις εκλογές του Οκτώβρη του 2010 και στηρίχτηκε από πολλούς συντοπίτες μας αποσπώντας ένα ικανοποιητικό ποσοστό (με βάση την περίοδο της παντοδυναμίας του τέως δικομματισμού και το ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαν πολιτικός σχηματισμός μετρούσε μόνο ένα χρόνο παρουσίας στην πολιτική ζωή)

Το επόμενο διάστημα θα επιχειρήσουμε τη διεύρυνση του σχήματος που θα παραμείνει ανοιχτό και το διευρυμένο σχήμα είναι αυτό που θα αποφασίσει τελικά με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες το όνομα την διακήρυξη και τους επικεφαλείς του συνδυασμού.

Το «Σχήμα» απευθύνεται στους εργαζόμενους, στους άνεργους,  στους αγρότες, στους αυτοαπασχολούμενους και στη νεολαία και πρώτα απ όλα στους πρωτοπόρους αγωνιστές που συναντηθήκαμε μαζί όλη την προηγούμενη περίοδο στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού της περιοχής μας για αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα.
Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που συναντηθήκαμε στο δρόμο του αγώνα ενάντια στις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών αγαθών (Παιδεία υγεία ενέργεια κλπ), σ όλους τους αγωνιστές που δώσαμε μαζί τη μάχη στα διόδια, ενάντια στα χαράτσια, για δημοκρατικά, συλλογικά και ατομικά δικαιώματα απέναντι στο φασισμό και την τρομοκρατία!
Απευθυνόμαστε σ όλους όσοι αγωνίστηκαν μαζί μας το προηγούμενο διάστημα για το ψωμί, τη ζωή και την αξιοπρέπεια

Επίσης καλούμε σε μετωπική συσπείρωση και συμπόρευση τις δυνάμεις και τους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής, αντι-ΕΕ Αριστεράς, τους πρωτοπόρους αγωνιστές του Κινήματος  με τους εξής πολιτικούς στόχους:
§      Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου
§      Για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας με παύση πληρωμών, διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους, με κατάργηση Μνημονίων και δανειακών συμβάσεων
§      Κατάργηση του Καλλικράτη, πάλη ενάντια στο τοπικό κράτος, για θεσμούς λαϊκής οργάνωσης– δημοκρατίας (λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα κ.ά.). Πάλη ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.
§      Αγώνας ενάντια στο τοπικό κεφάλαιο, στην ανταποδοτικότητα – ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και Περιφερειών.
§      Πάλη ενάντια στην πολιτική της ΕΕ, άρνηση και ανυπακοή στις δεσμεύσεις  και οδηγίες της, σε σύνδεση με τη συνολική πάλη για ρήξη και αποδέσμευση από Ευρώ και ΕΕ

Ο δρόμος για να ανακοπεί η πορεία εξαθλίωσης του εργαζόμενου λαού είναι η ανατροπή της πολιτικής του μονόδρομου που επέβαλε η κυβέρνηση και η Τρόικα σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Δώστε δύναμη στην αριστερά της ρήξης και της ανατροπής. Δυναμώστε στη Δυτική Μακεδονία το συνδυασμό της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Για να τους σταματήσουμε. Με την ψήφο μας αλλά κυρίως με τη δράση μας και μ’ ένα αναγεννημένο ταξικό εργατικό κίνημα, μ’ έναν παλλαϊκό ξεσηκωμό.
 Κοζάνη 3/2/2014
Η γραμματεία του Σχήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας