Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Aθανάσιος Κοσματόπουλος:Να πείσουμε τον κόσμο να καταναλώνει προϊόντα τοπικά (σ.σ. μάρμαρο Τρανοβάλτου, αμίαντο ΜΑΒΕ, λιγνίτη ΜΕΤΕ και ροδάκινα Βελβεντού! ...) & η σχέση μου με την περιοχή είναι ότι έχω χειρουργήσει πάρα πολύ κόσμο...

Από το kozan.gr
Ο κ. Αθανάσιος Κοσματόπουλος, Γενικός Χειρουργός στο επάγγελμα, είναι έχει μία μακρά «προϋπηρεσία» στα κοινά της περιοχής. Πρόσφατα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Σερβίων –Βελβεντού στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου. Με αφορμή λοιπόν αυτό το γεγονός, το «Θ» ήρθε σε επαφή μαζί του κι εκείνος ανέπτυξε τις θέσεις και τις προτάσεις του για το Δήμο Σερβίων –Βελβεντού.
- Κύριε Κοσματόπουλε, ανακοινώσατε την υποψηφιότητά σας για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στο δήμο Σερβίων Βελβεντού στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Από πού πηγάζει αυτή η επιλογή, δεδομένου μάλιστα ότι δεν έχετε σχέσεις «καταγωγής» με την περιοχή;
Με τα θέματα της αυτοδιοίκησης ασχολούμαι πολλά χρόνια, οπότε το να έμενα έξω από το παιχνίδι σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, δεν θα το θεωρούσα σωστό και δε θα το ήθελα. Οι επιλογές ήταν τρεις. Η μία ήταν να παρέμενα στην Περιφέρεια, όπου το τελευταίο διάστημα διετέλεσα αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής συνοχής. Εκεί έδωσα την ψυχή μου και μια περιουσία, παρόλα αυτά όμως σταμάτησε το έργο μου στη μέση. Έτσι, δεν θα ήθελα να συνεχίσω στον χώρο αυτό. Χαίρομαι βέβαια που τακτοποιήθηκε το θέμα με τα ΚΕΚΥΚΑμεΑ, καθώς ύστερα από μεγάλο αγώνα πήρε άδεια και οντότητα το ίδρυμα. Όμως πολλά άλλα θέματα που ήθελα να προωθήσω, έμεναν στάσιμα. Μία άλλη επιλογή ήταν ο Δήμος Κοζάνης. Όμως είναι πολύ απλωμένη η περιοχή, και επειδή το ίδιο διάστημα με πλησίασαν άνθρωποι από τον Δήμο Σερβίων που τους εκτιμούσα και οι οποίοι  με φόρτισαν συναισθηματικά, αποφάσισα τελικά να κατέβω υποψήφιος στον δήμο Σερβίων Βελβεντού.
Δεν είμαι ξένος, όπως λέγεται με το δήμο. Κατάγομαι από την καλλονή Γρεβενών, κι ενώ στο χωριό μου πάω δύο φορές το χρόνο, στα Σέρβια και το Βελβεντό είμαι σε καθημερινή βάση. Όλοι οι πολίτες είναι φίλοι, έχω χειρουργήσει πάρα πολύ κόσμο από την περιοχή και μάλιστα άνθρωποι που ήταν ξεγραμμένοι εντελώς, σήμερα ζούνε με τη βοήθεια του Θεού και τη δική μου. Επίσης δραστηριοποιούμαι έντονα εκεί και έχω προσφέρει προσωπικά στην περιοχή. Άνοιξα δύο φορές ο ίδιος το δρόμο για Καταφύγι στην Κατάπτωση, άνοιξα το δρόμο Καταφυγίου –Ελατοχωρίου, που ήταν κυριολεκτικά «κατσικόδρομος», με  δική μου πρωτοβουλία, έχω καθαρίσει δρόμους το χειμώνα με δικά μου αποχιονιστικά, υποχρεώθηκα στους κατοίκους των Ριζωμάτων και συνεισέφεραν ώστε να ανοίξουμε το δρόμο για να υπάρχει τώρα η μοναδική πρόσβαση για το Καταφύγι.
- Σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα με στόχο την ανάπτυξη του δήμου;
Όλη η Δυτική Μακεδονία, ειδικά η περιοχή αυτή, είναι ένας επίγειος παράδεισος , με χιλιάδες ευκαιρίες. Κι αν δεν υπήρχαν τα γραφειοκρατικά  των δημοσίων υπηρεσιών , θα είχε άλλη  όψη ο τόπος. Πρέπει να σκύψουμε δίπλα στον αγρότη. Να γίνει καταρχάς ένα εργαστήριο που να εξετάζει το έδαφος. Πρέπει να γίνονται μελετημένες κινήσεις, ώστε να μην ξοδεύονται ασκόπως χρήματα από τους κατοίκους για καλλιέργειες ή για ζώα που δεν ευδοκιμούν στον τόπο αυτό.
Ένα άλλο σημείο στο οποίο πρέπει να σταθούμε είναι ο τουρισμός. Είναι μια περιοχή με πολλά αβαντάζ. Η Νεράιδα είναι το διαμάντι της περιοχής και δίπλα στον οδικό άξονα. Το Καταφύγι επίσης είναι ένα χωριό αποκλειστικά τουριστικό. Επιβάλλεται να ολοκληρωθεί το κομμάτι του δρόμου από το Σκεπασμένο του Βελβεντού μέχρι το Καταφύγι. Για λόγους ‘ύποπτους’ κατ’ εμέ σταμάτησε η κατασκευή του δρόμου αυτού, γιατί κάποιος  δασάρχης πιεζόμενος από καταστάσεις και πράγματα θεώρησε ότι ο δρόμος αυτός θα προκαλέσει «οπτική ρύπανση»…!
Επίσης, σημαντικό θέμα είναι η εκμετάλλευση των υδάτων. Ο ναυτικός όμιλος πρέπει να οργανωθεί. Οι λίμνες προσφέρονται τέλεια για αθλητικές δραστηριότητες που έχουν σχέση με το νερό. Έπρεπε να είχαν γίνει άλλοι τρεις όμιλοι στη λίμνη, κι ο ένας που υπάρχει πιέζεται για να υπολειτουργήσει. Η λίμνη, τα νερά μένουν ανεκμετάλλευτα. Θα μπορούσαν είχαν γίνει δεκάδες ιχθυοτροφεία.
Χρειάζεται μια ομάδα από ειδικούς κτηνιάτρους και γεωπόνους. Να δουν τι παράγει η περιοχή, ποια ζώα είναι τα καταλληλότερα για κτηνοτροφία εκεί. Απαιτείται σύστημα και οργανωμένες κινήσεις. Υπάρχουν περιοχές που έχουν κάνει θαύματα στην παραγωγή, και εμείς, ενώ είμαστε δέκα σκαλοπάτια πάνω στην ποιότητα και τις δυνατότητες, μένουμε πίσω.
Πρέπει ακόμα οι κάτοικοι να καταναλώνουν τοπικά προϊόντα, να γίνουν επιθέσεις γευσιγνωσίας, να μάθει ο κόσμος να τρώει, για παράδειγμα, ψάρι του γλυκού νερού, ώστε να ενισχύουμε τον τόπο μας και ό, τι αυτός παράγει.
- Πώς είδατε την μέχρι τώρα πορεία του «Καλλικράτη» στην περιοχή, δεδομένων μάλιστα των προβλημάτων που συνεχώς προέκυπταν σχετικά με το θέμα της ανεξαρτητοποίησης του Βελβεντού από τον δήμο;
Κάλεσα τους κατοίκους  του Βελβεντού πολλές φορές να δούνε τα πράγματα σοβαρά. Δε συμφέρει να στέκονται απ’ έξω σαν αντάρτικη ομάδα. Θεωρώ ότι άγονται και φέρονται από ορισμένα πολιτικά πρόσωπα που τους υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια. Μακάρι να μπορούσε να γίνει το Βελβεντό   ξεχωριστός δήμος, όμως αυτή η στάση είναι επιεικώς απαράδεκτη. Το να μην αφήσουν τον κόσμο να ψηφίσει, δεν είναι λογικό. Αν αυτό που επιθυμούν οι κάτοικοι δεν είναι εφικτό, δεν υπάρχει λόγος να φανατίζεται ο κόσμος. Παλεύω να τους πείσουμε να ψηφίσουν στις εκλογές, και δεν εννοώ να ψηφίσουν εμένα, εννοώ να έχουν άποψη και να την εκφράσουν με την ψήφο τους.
- Με ποιο τρόπο κατά τη γνώμη σας μπορούμε να επιδιώξουμε την ανάπτυξη σε μια τόσο δύσκολη εποχή όπως η σημερινή, κατά την οποία οι πόροι είναι από ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι;
Καταρχάς είμαι κατά του να εντάσσουμε και το παραμικρότερο έργο στο ΕΣΠΑ. Δεν είναι δυνατόν για μια στάνη να μπαίνουμε στο ΕΣΠΑ. Τα περισσότερα προβλήματα σήμερα πρέπει να λυθούν εκ των ενόντων. Κι επειδή είμαι άνθρωπος που θέλω να προσφέρω και δουλεύω και μόνος μου πολύ, πιστεύω στην προσφορά του κάθε πολίτη. Πρέπει να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε και τι γίνεται γύρω μας. Να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνει ο τόπος μας. Στο δήμο Σερβίων Βελβεντού μπορούν να γίνουν  πολλά πράγματα: ιχθυοτροφεία, ιχθυόσκαλες, να ενισχυθεί η μεταποίηση, οι καλλιέργειες,  όλος ο πρωτογενής τομέας, να στηθούν θερμοκήπια. Κι όλα αυτά μπορούν να γίνουν εύκολα αν στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις. Θα περιμένουμε το ΕΣΠΑ για να κάνουμε ένα μεταποιητήριο; Είχα επισκεφτεί την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ένιωσα άσχημα, γιατί εμείς εδώ δεν κάναμε απολύτως τίποτα. Όλοι οι φορείς πρέπει να είναι δίπλα στον παραγωγό για να τον βοηθήσουν  σε κάθε επίπεδο, από το να ενισχυθούν οι καλλιέργειες μέχρι το να βρεθούν αγορές έξω. Ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού για παράδειγμα έχει βρει ωραία αγορά στη Ρωσία.
Στη Μαγνησία υπάρχουν χωριά, που όχι μόνο δεν έχουν ανεργία, αλλά έχουν πρόβλημα εργατικών χεριών. Δεν έχουν τίποτα περισσότερο από εμάς, αλλά είναι οργανωμένοι, έχουν ανθρώπους που παλεύουν για να αναπτυχθεί η περιοχή.
- Ποιο θέμα που έχει απασχολήσει μέχρι στιγμής το Δήμο Σερβίων Βελβεντού θεωρείτε ότι θα το χειριζόσασταν διαφορετικά εάν ήσασταν εσείς δήμαρχος;
Θα αναφερθώ σε κάτι με μεγάλες προεκτάσεις. Είχα ασχοληθεί με τον αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή της Ελάτης, τότε  που είχαν κάνει κατάληψη οι κάτοικοι και δεν άφηναν να γίνουν ανασκαφές,  γιατί κάποιοι τους υποσχέθηκαν 300 θέσεις εργασίας  για δυο χρόνια, ενώ η αρχαιολογική υπηρεσία ήθελε 19 άτομα για δυο μήνες με κριτήρια ΑΣΕΠ. Τότε η ΔΕΗ είχε κλείσει τις βάνες για να γεμίσει ο ταμιευτήρας του Ιλαρίωνα χωρίς να κοπούν όμως τα δέντρα από το βυθό, κάτι που είναι εντελώς απαράδεκτο. Επειδή παλιότερα ήμουν στην Επιτροπή διαχείρισης του Ταμιευτηρίου Ιλαρίωνα, είχαμε υπογράψει με τη ΔΕΗ συμβόλαιο ότι πρέπει για να κλείσουνε την εκροή των υδάτων του ποταμού και να γεμίσει η λίμνη, να αποξηλωθεί όλη, εφόσον το ξύλο και το δέντρο αν μείνει μέσα στο νερό δεν αλλοιώνεται για αιώνες. Συνεννοήθηκα τότε και με τον Περιφερειάρχη και ασχολήθηκα με το ζήτημα για να ανοίξω δρόμους με τα δικά μου μηχανήματα. Στην περιοχή εκείνη υπήρχε ξυλεία επιπλοποιίας, δρυς, πλατάνια, τόνοι καυσόξυλα, ένας θησαυρός ολόκληρος. Είχαμε κανονίσει κάθε κάτοικος να πάρει 5 τόνους δωρεάν καυσόξυλα στο σπίτι του. Είχα συνεννοηθεί και με την alfawood να στείλουν μηχανήματα που αλέθουν  φύλλα, κλαδιά και κάνουν pellets. Δηλαδή μιλάμε για θησαυρό σε μια εποχή που ο κόσμος δεν έχει χρήματα να πάρει  λίγα ξύλα. Η δασική υπηρεσία όμως δεν επέτρεπε να ανοιχτεί δρόμος στο δάσος -το οποίο σημειωτέον ήταν καλυμμένο με νερά-, οι τοπικοί ήθελαν απλώς θέσεις εργασίας. Και έτσι έμεινε όλο αυτό ανέπαφο και ανεκμετάλλευτο, εκτός του ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμένουν δέντρα μέσα στο νερό. Κάποιος όμως πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.
- Τι το διαφορετικό έχετε να προτείνετε; Γιατί να υποστηρίξει κανείς τον συνδυασμό σας στις εκλογές;
Επειδή ασχολήθηκα χρόνια με τα κοινά, βλέπω ότι δε γίνεται τίποτα, δηλαδή δε γίνεται μια απλή διαχείριση. Είτε από ανεπάρκεια, είτε από σκοπιμότητα. Πρέπει όμως να αξιοποιούνται τα όποια κονδύλια υπάρχουν και κυρίως όλες οι δυνατότητες. Αυτά βέβαια γίνονται μόνο αν έχεις όραμα και μεράκι.
- Ποιο είναι, λοιπόν, το όραμά σας για το Δήμο Σερβίων Βελβεντού;
Όραμά μου είναι να αξιοποιηθεί η κάθε του λεπτομέρεια. Να αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία και η αγκύλωση των υπηρεσιών. Να δραστηριοποιηθούν νέοι αγρότες, να πάρει ανάσα η περιοχή. Να πείσουμε τον κόσμο να καταναλώνει προϊόντα τοπικά. Να εκμεταλλευτούμε και την παραμικρή δυνατότητα του τόπου για την αντιμετώπιση της ανεργίας και για την γενικότερη ανάπτυξή του. Μπορούν να γίνουν σπουδαία πράγματα. Πρέπει όμως να βασιστεί η περιοχή στην αυτάρκεια και στις δυνάμεις της. Και όλα αυτά μπορούν να γίνουν άμεσα. Σήμερα σπέρνεις, θερίζεις αύριο.
Συνέντευξη: Δήμητρα Καραγιάννη

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε μάγειρα τι φουρφούρι είναι αυτό που μας έφερες πάλι.Εγώ εγώ εγώ.Εχει και δικιά του αποχιονιστικά από που τα έφερε από την μάνα του!!!!Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω γω????Θα γελάσουμε πάλι στον προεκλογικό αγώνα.Το σακάκι του να στέλνει ο Κωνσταντόπουλος στα κανάλι καλύτερα θα τα λέει.

ai-vreS είπε...

Που να ήταν και live η συνέντευξη... όχι σε εφημερίδα που έχεις χρόνο να σκεφτείς...

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΤΡΕ,ΜΕ ΤΟΣΑ ΣΤΕΡΕΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ,[ΜΑΡΜΑΡΑ,ΑΜΙΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ, ΛΟΓΙΚΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΑΡΚΕΤΟΥΣ,ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΟΡΕΙΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΠΑΜΕ ΕΔΩ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά η δημοσιογράφος δεν τον προστάτευσε καθόλου.
Ηθελε και τα έλεγε αυτά ή του ξέφευγαν.
Μάλλον έχει καλό γραφείο τύπου.
Αχ καήμενα μου Σέρβια και καημένο μου Βελβεντό τι σου έμελλε να πάθεις.
Μάλλον μάθανε ότι ..... πλάκωσαν και οι γύφτοι.
Δεν εξηγείται αλλιώς.
Ποιος τον πρότεινε αυτόν τον άνθρωπο;
Για τόσο χωριάτες μας περνάει.
Εχουμε να δούμε πολλά φυντάνια.
Κάτι ξέρει και το πσάρι και πάει και αυτός για Δήμαρχος.
Αρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε τζομπαναρέεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεοιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Διοικηση Γιατρε, δεν γινεται με το ΕΓΩ αλλα με το ΕΜΕΙΣ Στην Αυτοδιοικηση, Δεν σου το ειπε κανειs αυτο; ΚΡΙΜΑ...

Ανώνυμος είπε...

Καλά αν είναι έτσι ο Δήμαρχος ποιοι θα είναι οι σύμβουλοι που θα πάνε πίσω από αυτόν τον υποψήφιο Δήμαρχο;Αυτοί που τον πρότειναν δεν θα τους ήθελε κανένας. Μένιο δεν έκανες καλά και άφησες την θέση σου στον Γιατρό.Τα μαγειρέματα δεν έχουν τέλος και ο μεγαλομάγειρας πάλι τα κατάφερε.Τελικά τον Κωνσταντόπουλο μόνο ένας μπορεί να τον ρίξει.Δεν τον λέμε δεν τον λέμε αλλά μόνο ένας ή μήπως μία ή μήπως η 58;Πιστεύω να το πιάσατε το υπονοούμενο!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΕΤΕΙ Η ΣΠΥΡΙΔΟΥ(ΑΦΟΥ ΛΕΕΙ ΟΧΙ) ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

Δε σχολιάζω συχνά πλέον. Εδώ θα κάνω εξαίρεση. Επειδή το σημείωσα στο FB. Είναι πραγματικά απίστευτη η αναφορά στη χειρουργική, για να καταδείξει τη σχέση του με την περιοχή. Τόσα χρόνια στο χώρο, με τόσους και τόσους γιατρούς υποψήφιους, δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο. Κρίμα.

Υ.Γ. Η συνάδελφος δε φταίει σε τίποτα. Όποιος δηλώνει υποψήφιος "εκτίθεται". Και, ενίοτε, εκτίθεται ανεπανόρθωτα.
Υ.Γ. 2. Μετά τις εκλογές μπορώ να αναφέρω και σχετικό περιστατικό... προφύλαξης του γιατρού, σε τηλεοπτική εκπομπή, όταν ήταν αντιπεριφερειάρχης.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ειναι νωρίς ακόμα σκεφτείτε το και αποφασίστε όλοι μαζύ, ένας μόνον μπορεί να διοικήσει σωστά τον Δήμο με σωστούς και άφθαρτους ανθρώπους, ;αυτός που σας προσέφερε 30 χρόνια τις υπηρεσίες του σαν γιατρός στην περιοχή σας, γιατί λοιπόν δεν τον δοκιμάζετε και στον Δήμο?

Ανώνυμος είπε...

kala re pedia tha trelathoyme entelos.ime apo tin kaloni grevenon meno stin kozani vrika ton al kapone [arxilamogio ton servion] poy den ton vazoyn se kanena psifodeltio moy ipe ela sto dimo servion velventoy ma......kes ine eki na peksoyme pexnidi.ke aytos ton akoyi.rota giatre ton proin dimarxo ke toys simvoyloystoy na soy poyn me pion mpekis.

Ανώνυμος είπε...

Ας ψηφισουμε καποιον νεο ανθρωπο,με φρεσκιες ιδεες κι ας αφησουμε ολους τους γερους που κατεστρεψαν την δυτικη μακεδονια και γενικοτερα την χωρα.
Κυριε Κοσματοπουλε αράξτε την πέτσα σας σε καμμια προσήλια πλαγιά,παρτε και μια γκλιτσα
και αφηστε την πολιτικη για αλλους πιο σχετικους. Απο κει μπορειτε ανετα να αφοδευετε ψηλα και να αγναντευετε.

Ανώνυμος είπε...

ogiatros file 9,28 poy ontos prosfere tis ipiresiestoy 30 xronia stin perioxi ekapse monos toy to xartitoy vazontas ton arximagira na ton kani opos elege o idios to psifoleltio.poy molis ide oti endiaferete o alos giatros tin kopanise legontas oti ton proto den ton theli o kosmos.ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΗ Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.ΡΕ ΓΙΑΤΡΕ ΠΟΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΓΙΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ.ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΟΛΑ.KAΛΑ Ο ΠαΠαΓΑΛΑΚΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥ.ΡΕ ΠΠ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ;OTAN KAΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΔΕΝ ΣΤΟΝ ΣΠΡΩΧΝΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ.Ή ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΖΑΡΙΩΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΟΝ ΝΤΟΡΟ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΙ.ΓΙΑΤΡΕ ΒΑΛΕ ΤΟΝ ΜΑΓΕΙΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ.ΓΚΡΕΜΙΣΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ.ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μη μασάς γιατρέ,οι απέναντι από τη λίμνη σε στηρίζουν .ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το κακό είναι ότι αυτά που λέει ο Κοσματόπουλος είναι αλήθεια. Καλύτερα ένας γιατρός χωρίς ξύλινο πολιτικό λόγο (και με μαργαριτάρια) παρά ένας επαγγελματίας ψεύτης συνδικαλιστής της ΔΕΗ κατ΄επάγγελμα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα έκανες εσύ πίσω από την πλάτη του Κοκολιού και έφερες τον Κωνσταντόπουλο. Όλοι το ξέρουν. ανόητε

Ανώνυμος είπε...

Το εκ Κοζάνης παπαγαλάκι του Δημάρχου νομίζει ότι με τακτικές προηγούμενης δεκαετίας, τότε που νόμιζαν οι δημοσιογραφίσκοι ότι είναι η 1η εξουσία, νομίζει ότι θα στρέψει την ατζέντα αλλού. Δήμαρχε μη σπαταλάς άλλο τα λεφτάς σου. Δεν έχει αποτέλεσμα

Σερβιώτης είπε...

Οσο σας Διαβάζω τόσες μέρες..τοσο μου καλοαρέσει η υποψηφιότηταβ της Σπυρίδου

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο Καρελιας είχε δίκιο στο protagon. Και οι ψεκασμένοι ψηφίζουν! Και δεν εννοώ τον συμπαθή γιατρό...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

rotisate poso perni yia ena xeirouryio sto diavalkaniko o kalos yiatros opos lete /;

Ανώνυμος είπε...

kala mono to yiatro vlepete ta lamoyia pou exei apo triyiro tou den ta vlepete ;pou perimenoun san arpaxtika yia tin koutala.

Ανώνυμος είπε...

Σας βαρέθηκε η ψυχή μου....ανόητοι

Ανώνυμος είπε...

yia auro yiatre katse sta auya sou kai prosexe tin simperifora sou yiati mporome kai emeis na vrizoume.

Ανώνυμος είπε...

Βουδούρης, Καρυπίδης, Τζιτζικώστας, Ιωαννίδης. Τι κακό έχουν κάνει οι Περιφέρειες στο πολιτικό σύστημα και τις μισεί τόσο; Και τους ετοιμάζει μια τόσο ζοφερή τύχη, τις εξοπλίζει με τέτοιο ηγετικό προσωπικό ώστε να είναι σίγουρες πως δεν θα σταυρώσουν νίκη και δεν θα δούνε ούτε μια άσπρη μέρα; Γιατί οι χειρότεροι κατευθύνονται στις περιφέρειες; Μα προφανώς γιατί δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα, διότι δεν έχουν να κάνουν τίποτα. Γιατί είναι στην περιφέρεια του καζανιού και όχι στο κέντρο. Σάμπως έκανε τίποτα ο Σγουρός; Τον ακούσατε πουθενά πέρα από τα να τσακώνεται με τους δημάρχους, η να είναι πανέτοιμος να αντιμετωπίσει καμιά βροχή που στην Ελλάδα παρουσιάζεται ως τροπική καταιγίδα, ή τίποτα εκατοστά χιόνι που τα λέμε χιονοθύελλα; Η τοπική ή περιφερειακή διοίκηση είναι τελείως απονευρωμένη, φτωχός συγγενής της αδηφάγου κεντρικής διοίκησης που νέμεται τους πόρους και αφήνει τα σπόρια για τους μικρούς που φυσικά δεν χάνουν την ευκαιρία να στήνουν τοπικά ντέρμπυ μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αν έκλειναν οι Περιφέρειες για ένα μήνα κανείς πολίτης δεν θα το έπαιρνε χαμπάρι. Αν έκλειναν οι δήμοι για ένα μήνα (αν εξαιρέσεις ελάχιστους που έχουν προγράμματα συσσιτίων και αλληλεγγύης) εκτός από την αποκομιδή των σκουπιδιών δεν θα μας έλειπαν καθόλου. Καιρός να τελειώνουμε με τους μύθους περί πυλώνα της δημοκρατίας και άλλα τέτοια. Η τοπική αυτοδιοίκηση που φτιάξαμε είναι ένα τοπικό πλέγμα συμφερόντων χαμηλού μπάτζετ. Μας χρωστά δεν της χρωστάμε. Αν έχουμε να κάνουμε κάτι είναι να την «ανατινάξουμε». Να τη χαλάσουμε ολοσχερώς και να την ξαναχτίσουμε από την αρχή ώστε να είναι και αυτοδιοίκηση και τοπική και αλληλέγγυα και καινοτόμα και παραγωγός πλούτου. Αλλά όχι με καραγκιόζηδες για δήμαρχους και με τοπικά ψώνια δημοτικούς συμβούλους.

LEO

Ανώνυμος είπε...

pros 3;39 isa re papouka pou vyazeis kai ylosa.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο κακός άνθρωπος ε'ιναι ο Π.Π ή καλύτερα πονηρός και κομπλεξικός

Ανώνυμος είπε...

yiatre pote ha vyaloume ta sklia kamia mera kai ase ton π.π na kanei to pipi tou

Ανώνυμος είπε...

Είναι ένας κακός δημοσιογράφος που επιπλέει στην πιάτσα με χαζοαναφορές....Δεν θα γίνει ποτέ Βήτας ποτέ Σπυρίδου ποτέ Φούντογλου.....................ένας κακομοίρης κουτσομπόλης γεμάτος εμπάθεια απο ανικανότητα.....ΓΙ ΑΥΤΟ ΞΕΣΚΙΖΕΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

giarte diokse apo konta soy ta lamogia .opos poylisan ton kokolio ton makrigiani etsi 8a poylisoyn kai esena

Ανώνυμος είπε...

γιατρε προχωρα δεν εισαι μονος εισαι ο μοναδικος.

Το Προφίλ μας