Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ο Δραγασάκης έκανε την μεγάλη έκπληξη (δικαιώνοντας τον Παπανδρέου για το "Λεφτά Υπάρχουν")...

Τι είπε ο Παπανδρέου:

Λεφτά υπάρχουν, αν τα διεκδικήσεις αν τα προσελκύσεις με επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος, αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας.

«Το ότι μετά ΔΕΝ πέτυχε όλα τα παραπάνω είναι δυστύχημα. Όμως το να τον έχει στιγματίσει μια φράση την οποία κανείς δεν αναφέρει ολόκληρη, είναι μάλλον χαζό» (Βίντεο)…

Τι κρύβεται πίσω απ' την φράση του, και γιατί δεν έχει και τόσο άδικο.



Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριζε πριν εκλεγεί ότι, λεφτά υπάρχουν αλλά τα τρώνε οι Υπουργοί του Καραμανλή, τα κλέβουν αυτοί με τα δομημένα ομόλογα, δεν...
τα διεκδικεί η χώρα, υπάρχουν αλλά κανείς δεν αντιμετωπίζει την φοροδιαφυγή, κανείς δεν νοικοκυρεύει το κράτος και λοιπά.

Οι ψηφοφόροι πριν τις εκλογές άκουσαν βέβαια μόνο την φράση που τους άρεσε και τους συνέφερε, το Λεφτά Υπάρχουν, χωρίς να υπολογίσουν ότι θα πρέπει όντως να νοικοκυρευτεί το κράτος και να αλλάξουν νοοτροπίες. Έτσι τον ψήφισαν.

Αφότου τον ψήφισαν, και αφού αυτός απέτυχε να τα διεκδικήσει, να φέρει επενδύσεις και να αλλάξει τη νοοτροπία του κράτους και των πολιτών, όλοι κράτησαν την αρχή της φράσης ως αυτόνομο σλόγκαν, το Λεφτά Υπάρχουν - και όπως είναι λογικό ζητούσαν το λογαριασμό.

Να όμως πώς αριβώς ήταν ολόκληρη η φράση της γνωστότερης ατάκας του ΓΑΠ:

 Λεφτά υπάρχουν, αν τα διεκδικήσεις αν τα προσελκύσεις με επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος, αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας.

Σε συνέντευξη τύπου την ίδια περίοδο είχε πει ότι λεφτά υπάρχουν από τις πολλές σπατάλες του δημοσίου οι οποίες θα περιοριστούν, όπως θα περιοριστούν και οι χαριστικές πράξεις, αναφέροντας για παράδειγμα αυτές που αφορούν στις τράπεζες, στις οποίες, όπως είπε, χαρίστηκαν πέντε δισ. ευρώ.

Το ότι μετά ΔΕΝ πέτυχε όλα τα παραπάνω είναι δυστύχημα. Όμως το να τον έχει στιγματίσει μια φράση την οποία κανείς δεν αναφέρει ολόκληρη, είναι μάλλον χαζό. Ως προεκλογική εξαγγελία, το "λεφτά υπάρχουν αρκεί να μειωθούν οι σπατάλες, η φοροδιαφυγή κλπ" δεν νομίζω ότι ήταν κάτι πρωτοφανές.

Το να χρησιμοποιείται διαστρεβλωμένη η φράση απ' τους εχθρούς του για να τον κοροϊδέψουν είναι, κατά τη γνώμη μου, αδικία, τη στιγμή που η αποτυχία του να μειώσει τις σπατάλες, τη φοροδιαφυγή κλπ είναι κάτι πολύ πιο χειροπιαστό και κοροϊδέψιμο.

Πριν λίγο διάβασα τη δήλωση του Δραγασάκη του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αδικούμε λίγο τον Παπανδρέου. Είχε πει το "υπάρχουν λεφτά" με την έννοια πού πάνε τα λεφτά» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο left.gr, με θέμα την οικονομική κρίση και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από αυτήν.

Όπως ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, «αυτό τότε είχε μια λογική», καθώς, χρησιμοποιώντας σαν παράδειγμα το έτος 2008, πριν την κρίση, η κυβέρνηση είχε να διαχειριστεί περίπου 60 δισ. ευρώ - 15 δισ. από καθαρή αύξηση του εθνικού εισοδήματος ετησίως , τρία με τέσσερα δισ. από ευρωπαϊκούς πόρους και άλλα 39 από δανεισμό. Άρα η συζήτηση ήταν πού πάνε αυτά τα λεφτά, πώς τα χρησιμοποιούμε, πρόσθεσε.

Συμφωνώ με τον κύριο Δραγασάκη σ' αυτό. Δεν ξέρω αν κρύβεται κάτι πίσω απ' την πρωτοφανή του δήλωση. Μπορεί να προσπαθεί να προσελκύσει παλιούς ψηφοφόρους του Παπανδρέου. Μπορεί να προετοιμάζεται για τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν σε περίπτωση που μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έκανε όσα υποσχέθηκε, και να επιδεικνύει τώρα πολιτική αβρότητα και πραγματισμό, για να μην ακούσει όσα άκουσε ο ΓΑΠ. Μπορεί τέλος να θεωρεί ότι όντως είναι άδικο να μένουμε σ' αυτή τη φράση.

Γεγονός είναι ότι όντως, υπήρχαν τότε λεφτά -ας τελειώσει ο μύθος του "ψεύτη Τζέφρι", αλλά κανείς δεν τα διαχειρίστηκε σωστά, ούτε η κυβέρνηση Καραμανλή (που μας οδήγησε στη χρεοκοπία), ούτε η κυβέρνηση Παπανδρέου που δεν έκανε αυτά που υποσχέθηκε, χειροτερεύοντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα...

δείτε στο 2.35


Άρης Δημοκίδης - lifo.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

;Oταν θα σταματήσει ο κουρνιαχτός η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. Ο Δραγασάκης έκανε δειλά-δειλά την αρχή. Ο έλεγχος της συνείδησης θα αναγκάσει πολλούς να πουν την αλήθεια. Είναι τρομερό να γίνεται σλόγκαν μία φράση η οποία παρουσιάζεται μισή. Ο Παπανδρέου προκάλεσε τα ΜΜΕ να παρουσιάσουν το βίντεο που είπε αυτή τη φράση. Οι...αντικειμενικοί Δημοσιογράφοι ποτέ δεν το τόλμησαν Και συνεχίζουν την ίδια καραμέλα. Η αλήθεια, όμως, εκδικείται....

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει μην ζορίζεστε,έχουμε πειστεί ότι ο ΓΑΠ είναι σωτήρας μας.Δέν χρειάζετε να μας το λέτε συνεχώς.Εκτός αν το λέτε συνεχώς για να πείσετε τους εαυτούς σας.Γιατί κατά βάθος δεν το πιστεύετε.Τι να πω; πάντως για δύσκολες περιπτώσεις λειτουργεί και κάποιο ίδρυμα στα Σέρβια απ' ότι γνωρίζω.

Ανώνυμος είπε...

Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως …. ειδικά για κάτι τενεκέδες σαν τον παραπάνω …

Ανώνυμος είπε...

LEITOYRGEI AKOMH TO IDRYMA STA SERBIA; PVS TOY KSEFYGE TOY DHMARXOY KAI DEN TO EKLEISE AKOMH;PROLABAINEI MEXRI TO MA'I'O BIASOY DHMARXE......///////.....

Ανώνυμος είπε...

Το κρατάει ανοιχτο για κάτι Βλήματα σαν και σένα

Ανώνυμος είπε...

ψυχοαναλυτη εσυ...κατι ξερειs απο βληματα,μαλλον εχειs περασει πολλεs κρισειs...///...Γι'αυτο και σαs το αφηνουν ανοιχτο μην χαλαση το προγραμμα....εεε.....γκιλε....

Το Προφίλ μας