Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ασθενοφόρο στο ''βάλτο'' της γραφειοκρατίας

Από το vetonews.gr
Για την ιστορία, που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα γραφειοκρατικής τρέλας, μίλησε στο veto91fm o διευθυντής του κέντρου υγείας Σερβίων Α. Λαϊόπουλος. Μια 83χρονη ασθενής του, θέλοντας να κάνει δωρεά στο Kέντρο Yγείας, αποφάσισε να προσφέρει από τις οικονομίες ολόκληρης ζωής ένα ασθενοφόρο πλήρως εξοπλισμένο.

Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στην Γερμανία σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και εδώ και έξι μήνες βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Σερβίων χωρίς να μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Το πρόβλημα έγκειται στην γραφειοκρατική διαδικασία των αρμόδιων υπηρεσιών, όπου σύμφωνα με τον κ. Λαϊόπουλο  χρειάζεται μια υπογραφή από την διοίκηση του ΕΚΑΒ. Το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να υπογράψει γιατί έχει λήξει η θητεία της διοίκησης.
Στο γραφειοκρατικό Γολγοθά της δωρήτριας από τα Σέρβια, στάθηκε αρωγός ο διευθυντής του Κέντρου υγείας που βοήθησε να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια σε διάφορα στάδια της διαδικασίας απο τον εκτελωνισμό έως και το πιστοποιητικό καταλληλότητας. Το ασθενοφόρο κόστισε περί τις 65.000 €, και φέρει όλα τα απαραίτητα, εξοπλισμό και μηχανήματα. ''Επειδή η τελική έκβαση των πραγμάτων με την δωρεά, έχει δημιουργήσει απογοήτευση στην υπέργηρη γιαγιά και δεν γνωρίζουμε εάν καταφέρει να δει την δωρεά της να γίνεται πράξη εν ζωή, φέραμε το ασθενοφόρο στο Κέντρο υγείας Σερβίων το οποίο επισκέπτεται δυο φορές το μήνα. Τουλάχιστον να το βλέπει ότι είναι εκεί και να είσθε σίγουρος ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη  χαρά της,'' σημείωσε ο κ. Λαϊόπουλος.
Το γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερη αξία στην πράξη της συγκεκριμένης δωρήτριας είναι ότι  ζήτησε από συγγενείς και φίλους όσο είναι στην ζωή να υπάρξει η απαραίτητη ανωνυμία.
Πρόκειται για λαϊκή οικογένεια που η τελευταία κληρονόμος αποφάσισε να προσφέρει όχι μόνο το ασθενοφόρο στο Κέντρο υγείας αλλά την μόνιμη κατοικία της οικογένειας και ένα οικόπεδο στο κέντρο της πόλεως στο δήμο Σερβίων.
Συγκινημένος ο δήμαρχος  Β. Κωσταντόπουλος σημείωσε ότι η συγκεκριμένη δωρεά προς τον δήμο, έχει  με την προϋπόθεση να στεγάσει το Μορφωτικό Σύλλογο της περιοχής ‘’Τα κάστρα’’. Το όνομα και πολλά οικογενειακά χαρακτηριστικά της δωρήτριας είναι γνωστά στο vetonews, αλλά περισσότερη σημασία αυτή την ώρα, έχει να γίνει σεβαστή η επιθυμία της δηλαδή να τηρηθεί η ανωνυμία της.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος δουλεύει ποιον.Ποια ανώνυμη όταν η φωτογραφία του ασθενοφόρου με το γιατρό είναι βγαλμένη έξω από το σπίτι της ανώνυμης.Αυτή θέλει να μείνει ανώνυμη εμείς τη δείχνουμε με τις πράξεις μας.ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ.ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΩΡΕΑ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΟΥΝ.ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ.

Το Προφίλ μας