Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Τι θα συμβεί αν μας αποβάλλουν από το ευρώ

- Οι επιπτώσεις σε μισθούς σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα και στις συντάξεις
- Τι θα γίνει με τις τράπεζες, τις καταθέσεις και τα δάνεια
- Διαβάστε επίσημη έκθεση: Πόσο θα κοστίσει σε κάθε Έλληνα η αποβολή από το ευρώ
- Οι συνέπειες στην αγορά, πως θα βρίσκουμε τρόφιμα, φάρμακα, πετρέλαιο
- Η επόμενη ημέρα για νοσοκομεία, υγεία, παιδεία, αστυνομία και στρατό 
Αντιμετωπίζοντας την αποβολή της Ελλάδας από το ευρώ ΜΟΝΟ ως άσκηση εργασίας και όχι ως ενδεχόμενο εξετάζουμε μία προς μία τις συνέπειες, ιδίως αυτές που αφορούν στους πολίτες.


Το πλέον πιθανό είναι να δοθεί ένας εύλογος χρόνος στη χώρα μας για να προετοιμαστεί για την επιστροφή στη δραχμή με τύπωμα του νέου-παλιού μας νομίσματος.Μπορεί μάλιστα ως τότε να επιβληθεί πλαφόν, δηλαδή εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων.

Η πρώτη συνέπεια κήρυξης πτώχευσης με επιστροφή στη δραχμή, θα είναι ψυχολογική. Το κοκτέιλ φόβου και ανασφάλειας θα κάνει τους πολίτες να τρέξουν στις τράπεζες για να σηκώσουν τα λεφτά τους.Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται bank run και είναι ο εφιάλτης των τραπεζών γιατί μπορεί να προκαλέσει ακόμα και την κατάρρευση τους.
Εαν και εφόσον φτάσετε στον ταμία της τράπεζας, τα χρήματα που θα πάρετε θα είναι πλέον δραχμές και όχι ευρώ.Και αν οι μεγαλύτεροι συγκινηθούν που θα ξαναδούν το παλιό μας νόμισμα, γρήγορα θα απογοητευτούν, ΟΛΟΙ, καταλαβαίνοντας πως θα είναι πιο ''ελαφρύ'', πιο φτωχό από το ευρώ.
Γιατί με τις υποτιμήσεις που με βεβαιότητα θα ακολουθήσουν, το αντίκρυσμα της δραχμής θα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο, δηλαδή τη μία ημέρα θα αγοράζουμε, εαν βρίσκουμε ένα κιλό ψωμί με 500 δραχμές, την επόμενη με χίλιες και πάει λέγοντας, ενώ θεωρείται σίγουρο πως θα υπάρξει μαύρη αγορά.γιατί οι πολίτες αμέσως μετά τις τράπεζες θα τρέξουν στα σούπερ μάρκετ για να στοκάρουν βασικά αγαθά με φυσική συνέπεια τη δημιουργία ελλείψεων, δηλαδή άδεια ράφια.
Και τα ράφια αυτά θα είναι δύσκολο να ξαναγεμίσουν γιατί πολύ απλά εισάγουμε, και δεν παράγουμε, σχεδόν τα ΠΑΝΤΑ.

Ο μόνος τρόπος να υπάρχουν καύσιμα για θέρμανση και κίνηση και φάρμακα είναι να μας βοηθήσουν με σχετικές εγγυήσεις οι χώρες που θα μας έχουν αποβάλει από το ευρώ, όσο οξύμωρο και πιθανό είναι αυτό.Γιατί όλα αυτά αγοράζονται με συνάλλαγμα προκαταβολικά, και όχι με αδύναμες δραχμές.

Μετά το αρχικό σοκ, ο κόσμος θα πρέπει να δει πως θα αποπληρώσει τα δάνεια του που είναι σε ευρώ ή συνδεδεμένα με ξένο νόμισμα, όπως το ελβετικό φράγκο.Το πιθανότερο σενάριο είναι τα δάνεια σε ευρώ να δραχμοποιηθούν, γιατί αλλιώς σχεδόν κανείς δεν θα μπορεί να τα αποπληρώσει, όμως για τα υπόλοιπα δάνεια θα πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση,

Ο Πρωθυπουργός από την ΔΕΘ κάλεσε την Τουρκία να μην εκμεταλλευτεί την οικονομική μας αδυναμία.Αναλογιστείτε το μέγεθος της αδυναμίας αυτής εκτός ευρώ, χωρίς προμήθειες, με απλήρωτο προσωπικό.

Οι μισθοί και οι συντάξεις θα υποστούν δραματικές περικοπές αλλά και η αξία τους θα ευτελίζεται μέρα τη μέρα αφού θα είναι σε δραχμές.

Σύμφωνα με σενάριο που επεξεργάστηκε η UBS για τη χώρα μας, το κόστος για κάθε Έλληνα πολίτη της εξόδου από το ευρώ θα είναι μεταξύ 9.500 και 11.500 ευρώ για το πρώτο έτος και 3.000 - 4.000 ευρώ για κάθε χρόνο, για τα επόμενα έτη.

Η UBS κατάληγει πως το κόστος εξόδου θα στοιχίσει σε μείωση 40% με 50% του AEΠ τον πρώτο χρόνο, ενώ το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί αρχικά κατά 60%.
www.newsit.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε αντίκρισα στην οθόνη της τηλεόρασης να κραυγάζεις όπως παλιά (σα να μη συνέβη τίποτα στο μεταξύ, δηλαδή) στη θέα του αρχηγού σου, που -ανάμεσα σε σαρδάμ και... παύσεις- σου ξαναπούλαγε το ίδιο χιλιοειπωμένο, και απολύτως εξοργιστικό παραμύθι, περί δημοκρατίας, πατριωτισμού και σοσιαλισμού, που τάχα μου, αποτελούν τα αγνά κίνητρα τού τρέχοντος ασύστολου, και μέχρις αηδίας υποτελούς, κανιβαλισμού του.
Μεσήλικας ήσουν, γύρω στα πενήντα, πενήντα πέντε, και σε είχαν τοποθετήσει στις τελευταίες σειρές. Που πάει να πει, τίποτα περισσότερο από ένας ταλαίπωρος μικρομεσαίος του παρελθόντος, εξουθενωμένος του παρόντος και τσακισμένος του μέλλοντος. Σοβαρά σημάδια οφικίων και αξιοσημείωτων κερδών από τη στράτευσή σου στο «κίνημα» δεν διέκρινα στην ημιταλαίπωρη παρουσία σου. Άντε να σε διόρισαν κάπου, κάποτε, άντε να σου ’καναν καμιά εξυπηρετησούλα σε ώρα ανάγκης, άντε να περνιόσουνα και συ μέχρι πρότινος για ψιλοπαράγοντας της συνοικίας ή της κωμόπολής σου. Τα δυο πρώτα στα ξαναπαίρνουν πίσω με υπέρογκο τόκο, όσο για το δεύτερο, άσ’ τα να παν’ στο διάολο: το κράξιμο απ’ τους γνωστούς σου πάει σύννεφο και συ δεν έχεις καν προσωπική φρουρά για να τους συνετίσεις, όπως το πράττουν οι γραβατοφόροι κομματικοί σου προϊστάμενοι. Κι έτσι, ακόμη και την απόφασή να πας για καφέ στα παλιά σου στέκια, δύσκολα την παίρνεις πλέον.
Αυτά διακρίνω στη φάτσα σου, οπότε σκάω από την περιέργεια να εντοπίσω τα όποια κίνητρά σου: Γιατί, άραγε, έσκουζες γεμάτος ενθουσιασμό αναπαράγοντας τα συνθήματά τους, γιατί χειροκροτούσες σαν μανιακός τους δεκάρικούς τους, γιατί έκραζες εκείνους που από τις πίσω -επίσης- σειρές τούς γιουχάιζαν εντός έδρας; Δυο χρόνια πριν θα έλεγα πως οι πιθανότητες να είσαι ένας άνθρωπος αφελώς καλοπροαίρετος, γοητευμένος από τις γενναιόδωρες υποσχέσεις τους, δεν θα έπρεπε να αποκλειστούν. Σήμερα πελαγώνω στ’ αλήθεια, αδυνατώντας να ανακαλύψω κάποιον χαρακτηρισμό που να εκφράζει, με πειστικό τρόπο, την εμμονική σου κατάσταση: Πρόβατο είσαι άραγε ή δοσίλογος; Εύπιστος ή φανατίλας; Βαλτός ή ανεγκέφαλος; Υπνοβάτης ή καθίκι; Αγαθιάρης ή σαδιστής; Ιδεοληπτικός ή μαλάκας;
Τις απαντήσεις τις αφήνω σε σένα, ως νομίμως ενδιαφερόμενο.

Ανώνυμος είπε...

φασιστακια βλεπω επιμενετε. γιατι δεν γραφετε τι θα γινει αν μεινουμε στο ευρω??????? Η τρομοκρατια σας αλλου. ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΑΛΑΤΕ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Ε,λοιπόν 4:21
Πείστηκα πλέον ότι είσαι...γιουσουφάκι, εφιάλτης, δοσίλογος, βολεμένος, γερμανοτσολιάς σ'αυτή την περίπτωση πασοκοτσολιάς, ρουφιάνος, ανεγκέφαλος, προαγωγός της γυναίκας του ή της αδελφής του μόνο και μόνο για να δείξεις ότι είσαι πιστός πασοκοφρουρός, κλπ,κλπ,κλπ,κλπ
Κοίτα γύρω σου τους συνανθρώπους σου τους φίλους σου και την οικογένειά σου!!
Σου έχουν εμπιστοσύνη με τη φασιστική φανατίλα σου που σε διακατέχει και δεν βλέπεις τη ζωή σου?????!!!!....

Ανώνυμος είπε...

Είστε ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ και ψευτοεπαναστατες του ΚΩΛΟΥ...
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΟΗΤΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ

Ανώνυμος είπε...

1:50 μαλλον δεν καταλαβες τι εννοω. το να με αποκαλεσεις πασοκ ειναι για μενα υψιστη προσβολη μεγαλυτερη κι απ το να βρισεις τη μανα μου.Εννοω αν μεινουμε στο ευρω τα πραγματα θα ειναι χειροτερα, τουλαχιστον αν φυγουμε θα απαλλαγουμε απ τους ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥΣ που μας κυβερνανε, θα χουμε εστω και μετα απο 100 χρονια μια ελπιδα. Οσο για τα μαυρα που ειπα, εννοω τους γιατρους που παιρνουν 80 ευρω την επισκεψη και δηλωνουν 20, κατι καθηγηταραδες κοπροσκυλα που χουν βγαλει εκατονταδες χιλιαδες ευρω απο μαυρα ιδιαιτερα, κατι απιθανους τυπους που τα παιρνουν απο 20 μεριες απ το δημοσιο, κατι ακομα πιο απιθανους που χουν 10 σπιτια με εισοδημα 1200 ευρω. ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ - ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕΤΡΟ. Οσο για τον 1:58, ο γνωστος αιβρες αποσυνδεμενος και ανωνυμος..

Ανώνυμος είπε...

O.K.
PAME MAZI..
NA TOYS GREMISOYME!!!..
FTANEI PIA O FASISMOS!!!...

Το Προφίλ μας