Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Το Ρωσικό αεροπλανοφόρο "Admiral Kuznetsov" στην ΑΟΖ Κύπρου...(video)

Η Μόσχα ανακοίνωσε πριν λίγο ότι η Ομάδα Μάχης του αεροπλανοφόρου "Νάυαρχος Κουζνέτσοφ" από την Βόρεια Θάλασσα (θάλασσα Μπάρεντς) πρόκειται να πλεύσει για την Ανατολική Μεσόγειο, κοντά στην περιοχή της κυπριακής γεώτρησης του "Οικοπέδου 12", σχεδόν τρία χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία στην περιοχή!

Η διάρκεια της αποστολής της Ομάδα Μάχης του αεροπλανοφόρου στην Μεσόγειο θα είναι τρεις μήνες. Με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του ρωσικού αεροπλανοφόρου, το Ναύαρχος Κουζνέτσοφ και τα πλοία συνοδείας του αναμένονται να περάσουν τα στενά του Γιβραλτάρ σύντομα και να πλεύσουν "πάση δυνάμει" προς την Ανατολική Μεσόγειο! Η ναυτική δύναμη αποτελείται από 6 αντιτορπιλικά, φρεγάτες και πλοία υποστήριξης!


Στην περιοχή ήδη περιπολεί ρωσικό συμβατικό υποβρύχιο, αλλά φαίνεται ότι
κρίθηκε πως θα πρέπει να υπάρξει πιο "πειστική" προβολή ισχύος με σκάφη επιφανείας. Κανείς δεν περίμενε βέβαια ότι θα έστελναν το "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ". Μαζί με το ρωσικό αεροπλανοφόρο θα πλεύσει και το αντιτορπιλικό Admiral Chabanenko, κλάσης Udaloy II. Πάντως αναλυτές στην ρωσική πρωτεύουσα ανέφεραν ότι "Υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Συρία.
Η Ρωσία ήδη έχει ζητήσει άδεια από την Κύπρο για να έκτελέσει έρευνες σε δύο "Οικόπεδα" που τώρα έχει αναπτυχθεί ο ... τουρκικός Στόλος! Πιο σαφή απάντηση στην Άγκυρα δεν μπορεί να υπάρξει.
Το ρωσικό αεροπλανοφόρο επίναι εξοπλισμένο με 19 Su-33, 4 Su-25 (κρούσης) και 17 ελικόπτερα Κa-27 και μεταφέρει μεγάλο αριθμό πυρηνικών κεφαλών για χρήση από τους πυραύλους Ρ-700 Granit.  
http://www.defencenet.gr 
pelasgia.blogspot.com
Δείτε σε βίντεο  το ρωσικό αεροπλανοφόρο


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι στο διάολο γίνετε πάμε για πόλεμο? αφού η πίτα μιραστικε εξ ολοκλήρου στης ΗΠΑ μέσου Ισραήλ.
ΗΠΑ ενάντιων Τουρκιάς
Ισραήλ ενάντιων Τουρκίας
Ρωσία ενάντιων Τουρκίας
Πάνε να εξαφανίσουν τους γείτονες?

Ανώνυμος είπε...

"...και επειδή θα θίγονται τα συμφέροντα των Ρωσων, θα κατέβει από τα στενά ρώσικος στόλος. Ύστερα θα επιτεθούν οι τούρκοι στην Ελλάδα, δεν θα περάσουν κάποιες μέρες από την αρχική τους επίθεση και θα επιτεθούν οι Ρώσοι στην Τουρκία..."

Γέροντας Παΐσιος έτος 1991

Ανώνυμος είπε...

NOIAZOMAI.IOSHF.BATOPAIDINOS.DIABASTE.TO.AKSIZEI...TON.KOPO

Ανώνυμος είπε...

Kai meta xypnisame kai pali sta dika mas

Ανώνυμος είπε...

:)

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα και όταν η Ελληνική Σημαία θα κυματίζει στον Πενταδάκτυλο και την Αγιά Σοφιά, ακόμα κι όταν οι χαμένες μας πατρίδες θα είναι πλέον ξανά Ελληνικές, ακόμα και τότε κάποιοι θα λένε πως ονειρευόμαστε και πως όλα είναι παραμύθια. Λίγη υπομονή αδερφέ και θα φανεί ποιος ονειρεύεται.Λίγους μήνες υπομονή...
Κύπριος

Το Προφίλ μας