Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Αστέρης, ο γιατρός ΩΡΛ και το εντευκτήριον!


του Κώστα Χατζίδη από το pheme.gr
"Τι Αστέρ’ είν’ αυτόοο, τι Ρουντούλς! Ειν’ του μουναδικουό φρούτου του Καρατζαφέρ"! "Για τσ’ άλλ’ δεν δέχουμι κβέντα. Ουλ’ οι άλλ’ είνι άλλου ιπεπέδου. Ιφτούνος ας φχαριστάει τα υπόλπα τσ’ Θεσσαλίας, απ’ τον δώσνε τν έδρα Ζντ’ Βουλή. Νουμίζ΄κι καλά ούτι ίνι η Καραπιάλς τσ’ πολιτικής. Λάρσα, Λάρσα σι ‘δα κι λαχτάρσα"!
(Ανωνύμου σχολιαστή από τη Λάρισα, τόπο καταγωγής του Αστέρη Ροντούλη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑΟΣ)


Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρέθηκε ο βουλευτής Λάρισας κ. Αστέρης Ροντούλης, όταν προ ημερών από του βήματος της Βουλής αποκάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ "ψεύτες, απατεώνες και γομάρια"!

Προχθές το μεσημέρι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που έπιναν τον καφέ τους στον εντευκτήριο της Βουλής, προβληματισμένοι από την πορεία των πραγμάτων και τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων τους, ζήτησαν το λόγο από τον Αστέρη για τον προσβλητικό χαρακτηρισμό "γομάρια", τον οποίο εκτόξευσε εναντίον τους.

Πρωταγωνιστής του επεισοδίου, ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Τσώνης, γιατρός με ειδικότητα στην ωτορινολαρυγγολογία.. 

Γνωρίζοντας από ασθένειες που ενδημούν στις στοματικές κοιλότητες των ανθρώπων ο κ. Τσώνης, έχοντας διατελέσει πολλά χρόνια στο Νοσοκομείο Λαμίας, θέλησε να θεραπεύσει με δραστικό τρόπο τον αθυρόστομο βουλευτή του ΛΑΟΣ.  

Πριν προλάβει ο Αστέρης μας, το νέο αστέρι του ΛΑΟΣ να κάνει αισθητή την παρουσία του στο πολυτελέστατο εντευκτήριο της Βουλής, συνοδεύομενος από τους συναδέλφους του βουλευτές του ΛΑΟΣ Αγγ. Κολοκοτρώνη και Π. Μαρκάκη, όρμησε πάνω του ο γιατρός ΩΡΛ από τη Λαμία.

"Τι είναι αυτά που λες ρε μαλάκα. Γομάρι είσαι εσύ! Αυτά που λες αφορούν εσένα και μόνο εσένα. Εμείς παλεύουμε για την κοινωνία κι εσύ μας λες γομάρια!".

Άγνωστο γιατί, ο Νίκος Τσώνης ενοχλήθηκε από τηυν αναφορά στα συμπαθέστατα τετράποδα και όχι για τους χαρακτηρισμούς ψεύτες και απατεώνες! Σαν το ανέκδοτο που κάποιος διαμαρτύρεται για το «ρε», αλλά όχι για το «μαλάκα»! 

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ενώ ο Αστέρης Ροντούλης είχε αποκαλέσει ψεύτες, απατεώνες και παπατζήδες τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην υβριστική πρωτολογία του, δεν είχε αντιδράσει κανείς. 

"Είχα πει ότι είστε ψεύτες, απατεώνες και παπατζήδες. Ανακαλώ! Είστε ψεύτες, απατεώνες και γομάρια!". 

Τι το ήθελε ο Αστέρης από τον Τύρναβο; Ήταν προτιμότερο, όπως αποδείχθηκε, να μην ανακαλέσει καθόλου. Κρίμα τα τόσα χρόνια σπουδών που έκανε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων. Κρίμα και το μάστερ που πήρε στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο της Ουαλίας. Δεν έμαθε τίποτα.

Συνηθισμένος από τις ατελείωτες τσιπουροκατανύξεις στον Τύρναβο, τόπο καταγωγής του, όπου φίλοι και γνωστοί διανθίζουν τις συζητήσεις τους με ανάλογες περί γαιδάρων φιλοφρονήσεις, ο Αστέρης μπέρδεψε το βήμα της Βουλής με το γωνιακό τραπεζάκι της ταβέρνας.  

Ποιος ξέρει.. Μπορεί να το είχε απωθημένο ο άνθρωπος να βρίσει σε πανελλήνια μετάδοση. Μπορεί πάλι να έβαλε στοίχημα με κάποιον θαμώνα ταβερνείου του Τυρνάβου.

- "Ρε Ροουυντοούλ’ αν παας καατ’ και τσσ’ βρίσσ’  γμααάρια, θα σι παραδιιικτώ"!

- "Παάμ’ στοοίχημα ότ’ μποουρώ;".

- "Αν το καάντςς ρεε Ροουντοούλ’, θα καάτσοου να μιι γαμειιίςς!".

Μπορεί βεβαίως η αλληλουχία των γεγονότων να είναι διαφορετική, να μην προηγήθηκαν όσα εγώ πιθανολογώ. Το βέβαιον όμως είναι ότι ο Αστέρης κινδύνευσε να πέσει θύμα σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης από τον γιατρό ΩΡΛ της Λαμίας!

Αφού δέχθηκε το πρώτο κύμα επικρίσεων από τον κ. Τσώνη, ακολούθησε και δεύτερο κύμα που πήρε την μορφή ορμητικού χειμάρρου..

"Αντε γαμήσου. Όπου σε συναντάω θα σε γαμάω. Αν και δεν μπορώ να σε πλακώσω, θα σε πλακώσω"!

Αυτά είπε στον Αστέρη Ροντούλη ο γιατρός από τη Λαμία και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια.Το καλύτερο, ωστόσο, το κράτησε για το τέλος ο Νίκος Τζώνης."Μας προσβάλλεις όλους βάναυσα. Προσβάλλεις τις οικογένειές μας", είπε στον Αστέρη από τη Λάρισα!

Εκείνο που δεν διευκρίνισε ο γιατρός από τη Λαμία είναι πως γίνεται να πλακώσεις κάποιον, όταν, όπως ομολογείς εσύ ο ίδιος, δεν μπορείς να τον πλακώσεις.

Χάρη στην παρέμβαση των ψυχρόαιμων ειδών της Βουλής, το ξύλο - κύριος οίδε και τι άλλο- αποφεύχθηκε. "Το ζήτημα είναι θεσμικό και όχι προσωπικό", ακούστηκε να λέει ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης.

Λίγο αργότερα το θλιβερό συμβάν και την απαξιωτική συμπεριφορά του Αστέρη Ροντούλη, στηλίτευσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

"Οι χαρακτηρισμοί αυτοί είναι απαράδεκτοι, είναι ύβρεις. Οι τόσο βαριές εκφράσεις δεν δείχνουν παλληκαριά ούτε μειώνουν αυτόν στον οποίο απευθύνονται".

Ευκαιρίας δοθείσης  ο κ. Πετσάλνικος σχολίασε καυστικά την εμφάνιση στη Βουλή της κυρίας Λιάνας Κανέλλη με τη φρατζόλα και το γάλα. "Αυτά είναι σκηνοθετικά εφέ για να προκαλέσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ".

Λίγο αργότερα το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος μιμούμενος την κυρία Κανέλλη ανέβηκε στο βήμα της Βουλής κρατώντας κι αυτός μια πλαστική σακούλα.

"Εγώ δεν έχω ήδη μπακαλικής, έχω ένα λεξικό, τον θησαυρό της ελληνικής γλώσσας", είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και άρχισε να διαβάζει: "Γομάρι: φορτίον, φόρτωμα, γάϊδαρος, βλάκας, ζώον με φορτίον".

Αφού έδωσε την ετυμολογία της λέξης, ο κ. Καρατζαφέρης προσέθεσε στη συνέχεια: "Σαφέστατα ήταν μια φράση η οποία θα μπορούσε να παραληφθεί, αλλά όταν έρχεται ως προϊόν μιας ανάλγητης πολιτικής, δεν μπορεί παρά να αναγκάζεται κανείς να χρησιμοποιεί υπερβολικές εκφράσεις".

Άλλο και τούτο. Πως γίνεται να πρέπει να παραληφθεί μια υβριστική φράση, την οποία είναι αναγκασμένος κάποιος να την χρησιμοποιήσει, δεν γνωρίζουμε.

Θα μας τον μπερδέψουν τον Αστέρη μας.. Κι αν -ο μη γένοιτο- πάψει να ομιλεί την Ανωτάτη Υβριστική; Εμείς τι θα κάμομεν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας