Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Από τα Γρεβενά Μήνυμα Βαρθολομαίου για το δημογραφικό

από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Μήνυμα για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας έστειλε από το νομό Γρεβενών ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ευλογώντας έναν πατέρα επτά παιδιών από το Σπήλαιο Γρεβενών. Ο κ. Βαρθολομαίος, όταν πληροφορήθηκε ότι ο 48χρονος επιχειρηματίας Θεόδωρος Σιούλας, ιδιοκτήτης της ταβέρνας "Αετοφωλιά" -στην οποία παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του ο δήμαρχος Γρεβενών μετά την περιοδεία του στη Βάλια Κάλντα- είναι πολύτεκνος, τον κάλεσε να έρθει μπροστά στο τραπέζι του και θέλησε να τον συγχαρεί δημόσια.

«Θέλω να σας συγχαρώ, διότι δίνετε ένα καλό παράδειγμα στον ελληνικό λαό. Και εάν όλοι εμιμούντο το παράδειγμά σας και δεν απέφευγαν την τεκνοποιίαν, σήμερα στην Ελλάδα δεν θα υπήρχε δημογραφικόν πρόβλημα».

Συγκινημένος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης του αποκάλυψε ότι βλέποντας τα παιδιά του κ. Σιούλα να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα και να τον βοηθούν, θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια και τη δική του οικογένεια και εξιστόρησε κάποιες από δικές του παιδικές του εμπειρίες: «Είμαστε τέσσερα αδέλφια -ο μακαρίτης ο πατέρας μου είχε στο χωριό ένα καφενείο και σε μια γωνία του καφενείου είχε και κουρείο, για να μπορέσει να μας μεγαλώσει υπό τας δύσκολας συνθήκας της ζωής του χωριού. Εκεί όπου δεν είχαμε ηλεκτρικό ρεύμα, δεν είχαμε νερό στα σπίτια μας, πηγαίναμε από τη βρύση (του χωριού) και κουβαλούσαμε. Και όλα αυτά. Εγώ διάβαζα τα μαθήματά μου με τη λάμπα του πετρελαίου. Θέλω να πω, ότι όλα τα αδέλφια βοηθούσαν στο κατάστημα του πατέρα, όπως τα δικά σας τα παιδιά. Και πηγαίναμε και στα κτήματα και στις κατσίκες και στα πρόβατα και κουβαλούσαμε ξύλα από το δάσος για το χειμώνα. Και θέλω να πιστεύω ότι πήραμε μια καλή ανατροφή από τους γονείς μας, χωρίς αυτό να θεωρηθεί περιαυτολογία. Σας συγχαίρω, γιατί δίνετε ένα τέτοιο παράδειγμα στα παιδιά σας και ένα τέτοιο παράδειγμα σε όλο τον ελληνικό λαό».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χάρισε στον επιχειρηματία ένα δώρο, που έφερε την πατριαρχική του σφραγίδα.

«Για να θυμάστε ότι κάποτε πέρασε από το μαγαζί σας ο Πατριάρχης, ο οποίος είναι και αυτός παιδί του λαού» πρόσθεσε συγκινημένος ο κ. Βαρθολομαίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας