Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Η κατάθεση της τιμίας ζώνης της Θεοτόκου στην Καστοριά

Η κατάθεση της τιμίας ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και στην πανηγυρίζουσα Γυναικεία Κοινοβιακή Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς. Ένα μοναστήρι που ιδρύθηκε το 2006 με τις άοκνες προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και των κατοίκων της Αγίας Κυριακής αλλά και ολόκληρης της επαρχίας.





Ένα μοναστήρι που βρίσκεται κάτω από ένα καταπράσινο δάσος και ανάμεσα σε χωράφια, αφού εκεί ήταν το σημείο που εμφανίστηκε η Παναγία, έχοντας ως αναφορά το πηγάδι με το αγίασμα από την εποχή του 1940, χρονιά που εμφανίστηκε για πρώτη φορά η Θεοτόκος.
Ένα μοναστήρι που τα θαυματουργά σημεία είναι πολλά και αποτελεί πλέον για την ακριτική περιοχή καταφύγιο και ελπίδα η προστασία της Παναγίας της Φανερωμένης.
Το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αριανζού κ. Βαρθολομαίου, συμπαραστατούμενος από τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Σεραφείμ.
Πλήθος κόσμου που κατέκλισε το μοναστήρι της Παναγιάς, παρακολούθησε την ακολουθία, τη λιτάνευση του τεμαχίου της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου που φυλάσσεται στο μοναστήρι αλλά και τον αγιασμό στο σημείο ακριβώς που εμφανίστηκε η Μητέρα του Θεού μας σε δυο κοριτσάκια της εποχής εκείνης.
Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε διαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Επισκόπου Αριανζού κ. Βαρθολομαίου και συλειτουργούντος του Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Στο θείο λόγο του ο ακρίτας Επίσκοπος της Καστοριάς, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, στις ευχαριστίες και παρακλήσεις που πρέπει να αναπέμπουμε στο θρόνο του Υιού της, ζητώντας τις πρεσβείες και τις μεσιτείες της εχούσης τα δευτερεία της Αγίας Τριάδος.
"Είμαστε σε ένα μοναστήρι, σε έναν τόπο που τον διάλεξε η ίδια η Θεοτόκος", υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος παροτρύνοντας τον πιστό λαό του Θεού να βάλουμε την Μητέρα όλου του κόσμου, την Υπεραγία Θεοτόκο στην ζωή μας, για να μας οδηγήσει στη σωτηρία μας, γιατί αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρό μοναστήρι βρήκατε να προβάλετε

Το Προφίλ μας