Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Χείμαρροι και πλημμύρες έξω από το Βελβεντό

του Παναγιώτη Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Μεγάλες καταστροφές άφησε πίσω της η ξαφνική καταιγίδα που ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Αυγούστου, στο Βελβεντό. Η ξαφνική βροχή δημιούργησε στο πέρασμά της χείμαρρους, ποτάμια λάσπης, ενώ πολλές μεγάλες πέτρες αποκολλήθηκαν, παρασύροντας στο διάβα τους φερτά υλικά. 
Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στην τοποθεσία Θολόλακκας – Ξερόλακκας, από τον πρώην δήμαρχο Βελβεντού Μανώλη Στεργίου.
Μάλιστα, σοβαρά προβλήματα από τεράστιες ποσότητες φερτών υλικών δημιουργήθηκαν στο πέρασμα προς το Νερόμυλο Μπάλου, όπου αίτημα των κατοίκων της περιοχής είναι να γίνει γέφυρα.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

E!! Τότε να ανασκουμπωθεί ο Μανώλς και να αποκαταστήσει τις βλάβες αν υπάρχουν!!!..
Να μη λέει μόνο ότι η ΜΚΟ μπορεί να λειτουργήσει για όλα τα προβλήματα του Βελβενδού, Και να μη βγάζει μόνο φωτογραφίες, ούτε ΝΑ ΖΗΤΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΚΟ!!! καιρός να κάνει και καμιά δουλειά!!!..
¨Ελεος πιά!!!..
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΖΗΤΗΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
Αφού μπορούν μόνοι τους οι ΜΚΟ'αδες!!!!..
χα χα χα χα χα χα χα ....

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟΥ ΓΙ ΦΟΥΤΟΥΓΡΑΦΙΗΣ ΕΙΝ Η ΜΑΝΩΛΑΚΣ. ΓΙΑ ΤΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑΝ ΚΑΝΤΙΠΟΥΤΙΣ. ΑΥΤΟΥΔΙΑΧΙΡΙΣ' ΘΕΛΙΤΙ; ΑΥΤΟΥΔΙΑΧΙΡΙΣ' ΦΑΤΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΜΙΑ 30 ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΚΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΞΕΡΟΛΑΚΚΟ . ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ 30 ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΙΣ ΒΓΑΖΕΙ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ Ο ΜΑΝΟΛΑΚΗΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΙΡΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΜΚΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΡΕΙΤΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΡΕΙΞΕΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΙΜΑΤΑ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟ!!!! ΑΛΛΑ ΤΗ ΚΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΖΟΙ Η ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΡΙΩΝ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Η ΖΗΛΕΙΑ ΕΤΣΙ? Ο "ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ"ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ.ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝ ΑΥΤΑ ΕΔΩ








'







'





'

Ανώνυμος είπε...

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στην τοποθεσία Θολόλακκας – Ξερόλακκας, από τον πρώην δήμαρχο Βελβεντού Μανώλη Στεργίου.
ΜΠΡΑΒΟ Κ. ΠΛΙΑΤΣΙΟ! ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ! ΠΟΙΟΣ (ΤΟΛΜΗΣΕ) ΚΑΙ ΤΡΑΒΗΞΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ; ΤΟ ΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ (ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ) ΛΙΓΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

Πως πάει κύριε Πλιάτσιο; Σου δίνει καμιά "διαφημισούλα" ο Κωνσταντόπουλος;

Ανώνυμος είπε...

Στην τοποθεσία Ξερόλακας υπάρχουν δύο τσιμεντένιες γέφυρες που περνάνε τα αυτοκίνητα και μία ξύλινη για τους πεζούς. Το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο είναι ότι ο Ξερόλακας δεν έχει το απαραίτητο βάθος και αυτό για να διέρχονται κάποιοι και να μην κάνουν μία απόσταση 400 μέτρων από της δύο τσιμεντένιες γέφυρες. Αρα είναι υποκρισία να εμφανίζεται αίτημα για κατασκευή γέφυρας όταν υπάρχουν δύο σε απόσταση 200 μέτρων.

Ανώνυμος είπε...

....."Ο ΜΑΝΟΛΑΚΗΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΙΡΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ"...

Εκτός του ότι ήθελε ο Μανώλης να κάνει βόλτες,και πότε με τις βιώσιμες πόλεις, πότε με τα σεμηνάρια, δήθεν για ανάπτυξη, περισσότερες βόλτες δηλ.,πότε με τα ιστολόγια να στέλνει ευχές σε διάφορους με την ελπίδα να πάρει ψήφους,..πές μας τα "πάρα πολλά" που έκανε όταν ήυαν δήμαρχος???...

ενας βελβεντινος είπε...

1ον.στον ξερολακκα υπαρχει μια γεφυρα.η 2η βρισκεται πανω στο βουνο.
2ον.ας παραχωρισει η δημοτικη αρχη τα μηχανηματα του δημου βελβεντου στη μκο(δικαιωματικα ανηκουν στην κοινωνια του βελβεντου και σε κανεναν αλλο)και θα αποκαταστησουμε τα οποια προβληματα.δεν θα χρεωσουμε τον ειδη χρεωμενο δημο ουτε με μεροκαματα,ουτε με καυσιμα.
3ον.μακαρι ολοι οι Ο.Τ.Α. να ειχαν δημαρχους σαν το μανωλη.τουλαχιστον θα ειχαν σωστη διαχειριση και δε θα ηταν χρεωμενοι ως τα μπουνια.

Ανώνυμος είπε...

1)"ας παραχωρισει η δημοτικη αρχη τα μηχανηματα του δημου "βελβεντου" στη μκο" Ο δήμος λέγεται Δήμος Σερβίων-Βελβεντού άρα τα μηχανήματα είναι του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού.
2) Και τι είναι η ΜΚΟ να τουσ παραχωρήσει τα μηχανήματα; Κανένας επίσημος φορέας; ΚΑμία Τεχνική υπηρεσία; Ένας απλός σύλλογος είναι. Σε ποιον σύλλογο έχει νόμιμο δικαίωμα ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού να παραχωρήσει μηχανήματα για χρήση ενώ η ιδιοκτησία είναι του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού;
3)"Δικαιωματικά ανήκουν στην κοινωνία του Βελβεντού" !!!!! Κι άμα γίνει κανένα ατύχημα θα πάει φυλακή η κοινωνία του Βελβεντού; Όχι. Μετά θα είναι υπόλογος ο Κωνσταντόπουλος και ο Λαζαριώτης. Τσου ρε!
4) "θα αποκαταστίσουμε τα όποια προβλήματα" Ελα ρε; έχει προβλήματα το πρότυπο χωριό μας; Γιατί δεν τα αποκαταστήσαμε πριν απο 8 μήνες; Και μην μου πεις ότι το πρόβλημα εμφανίστικε τώρα.
5)μακάρι όλοι οι ΟΤΑ να είχαν δημάρχους που πασχίζουν για το κοινό καλό και όχι το προσωπικό καλό όπως ο ακατανόμαστος και άσε τα λιβανίσματα. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα και δεν είδαμε τίποτα ακόμη.
6) η σωστή διαχείριση άρχισε να φαίνετε όταν βγήκαν όλα στη φορα. Άσε.

ενας βελβεντινος είπε...

1ον.το προβλημα του ξερολακα δημιουργειται καθε χρονο.καθε φορα που υπαρχει καταιγιδα ο λακος "κατεβαζει" οπως λεμε και γεμιζει την κοιτη του με λασπη,πετρες και κορμους δεντρων.δεν υπαρχει οριστικη λυση παρα ανα τακτα χρονικα διαστηματα καθαρισμος της κοιτης.
2ον.τα μηχανηματα ανηκουν στην κοινωνια του βελβεντου και σε κανεναν αλλο.η κοινωνια αποφασισε να εκπροσωπειται μεσω της Μ.Κ.Ο.
3ον.τα μηχανηματα θα τα χειριστουν ανθρωποι που εχουν διπλωμα οχι οποιος να'ναι.
4ον.αν παραχωρηθουν τα μηχανηματα την ευθυνη θα εχει το συμβουλιο της εταιριας.τοσα χρονια ειχαν την ευθυνη τωρα θα μασησουν

Ανώνυμος είπε...

1) Αφού το ξέρουμε το πρόβλημα γιατί δεν το λύσαμε νωρίτερα και φωνάζουμε τώρα;
2) Τα μηχανήματα ανήκουν στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού και καμία κοινωνία δεν αποφάσισε να εκπροσωπείται από τη ΜΚΟ. Αυτή τη στιγμή θεσμική και νομική εκπροσώπηση των δημοτών του Βελβεντού είναι το τοπικό συμβούλιο και η Δημοτική αρχή και φωνάξτε όσο θέλετε. Εγγεγραμμένοι στη ΜΚΟ είναι και μη κάτοικοι του Βελβεντού. Και αυτοί από τη ΜΚΟ εκπροσωπούνται;
3)Ποιος θα κρίνει ότι οι άνθρωποι δεν είναι όποιος να' ναι; Στους έχοντες διπλώματα δεν συμβαίνουν ατυχήματα;
4)Ποια τόσα χρόνια είχαν την ευθύνη το συμβούλιο της εταιρίας αφού πέρισυ συστάθηκε. Μας δουλεύεις;

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ Ζορίζεστε φίλοι μου ..
Αυτή η εταιρία ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ από κανένα δημόσιο κρατικό,ή νομικό φορέα!!!..
Ένας απλός σύλλογος της γειτονιάς έχει αναγνωρισημώτητα από ΌΛΟΥΣ, έχει και νομική υποστήριξη!!!
Αυτοί (ΜΚΟ), Δεν έχουν στον ήλιο μοίρα!!..
Πως να τους εμπιστευθείς???...

Ανώνυμος είπε...

Εδω δεν θα λέμε ψέματα 1:11 3-9-2011. Στον Ξερόλακα υπάρχουν 2 γέφυρες μία στο δρόμο προς φράγμα και μία στο σπίτι του Κουρτέλη. Καθώς και μία ξύλινη στο Αι Αντώνη. Οσο για τα μηχανήματα είναι του κράτους, δηλαδή όλων μας. Οσο για σωστή διαχείριση από το Μανώλη μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά από ιδέες και νοοτροπία άστα-βράστα!

ενας βελβεντινος είπε...

προς 2:31
εχεις δικιο.πηρα το αυτοκινητο και πηγα στο λακο να δω.οντως υπαρχει και 2η γεφυρα στον ξερολακα.συγνωμη σημερα την ειδα 1η φορα.
για τα μηχανηματα δε συμφωνω.αν τα μηχανηματα ειναι του κρατους,δηλαδη ολων μας τοτε και τα χρεη του δημου σερβιων ειναι του κρατους,δηλαδη ολων μας.αυτο ομως ειναι αδικο για τις κοινωνιες του βελβεντου,των καμβουνιων και του λειβαδερου.

Ανώνυμος είπε...

Όσο και αν ζορίζεται ο λόχος των υποτακτικών του Κωνσταντόπουλου και μερικά βελβεντινά δεκανίκια του, το Βελβεντό δεν το φτάνουμε σε τίποτα. Μα σε τίποτα μιλάμε.
ΕΝΑΣ ΣΕΡΒΙΩΤΗΣ.

Το Προφίλ μας