Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Ομιλία Προέδρου Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης στην Εργατική Πρωτομαγιά 2017

Δαλαγιώργος Γιώργος
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι

1886-2017:131 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΕΣ

Αιώνες μετρούν οι αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Το οκτάωρο, οι Συλλογικές Συμβάσεις, η Κοινωνική Ασφάλιση, η άδεια μητρότητας, η κανονική άδεια, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα δικαιώματα και συνολικά το εργατικό δίκαιο, δεν χαρίστηκαν, κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή του Εργατικού κινήματος.

Η 1η του Μάη  αποτελεί ορόσημο του εργατικού κινήματος.
131 χρόνια μετά το Σικάγο στην Ελλάδα του 2017 οι εργαζόμενοι βιώνουν την βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου, που θέλει να φέρει τους εργαζόμενους σε εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.
Η μνημονιακή πειθαρχία όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια επιτάχυνε τις ακραίες νεοφιλελεύθερες «μεταρρυθμίσεις» που ξεκίνησαν πριν από 25 χρόνια, και με άλλοθι την κρίση θέλουν να ολοκληρώσουν ένα σχέδιο που προβλέπει εργασιακές σχέσεις – λάστιχο, δουλειά χωρίς δικαιώματα και κράτος χωρίς κοινωνικές παροχές προς τους πολίτες, παρά μόνο προνοιακές για επιβίωση.
Σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό κράτος, την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.
Με τη συνεχιζόμενη φορολογική επιδρομή, την συρρίκνωση του αφορολόγητου, την αύξηση των εισφορών, οδηγεί στη φτωχοποίηση και στην καταστροφή εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, μικρομεσαίους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, ενώ ετοιμάζουν νέα μέτρα στα εργασιακά, με κυρία αιχμή μέσω των δήθεν αξιολογήσεων,  τις ομαδικές απολύσεις και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της δυνατότητας κήρυξης απεργίας.
Εμείς, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, καλούμαστε να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να σταματήσουμε την καταστροφή στην οποία μας οδηγούν για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών,  να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Δ.Ν.Τ. και του κεφαλαίου.
Αυτή η πρωτομαγιά σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποχής εργατικών αγώνων για μια καλύτερη κοινωνία.

Το σύνθημά μας είναι: «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ»
Τέρμα στις θυσίες των εργαζομένων
ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Να ανατρέψουμε τις αντεργατικές πολιτικές της λιτότητας

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Δαλαγιώργος Γιώργος
Πρόεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο,
καλά τα λόγια των επιμνημόσυνων λόγων, μήπως όμως θα έπρεπε, πρώτα, εκεί στα σωματεία των ΟΤΑ να κοιτάξετε να γράψετε όλους τους εργαζόμενους με κάθε είδους εργασιακές σχέσεις και μετά να μιλάμε για ενότητα και αγώνες;

Ανώνυμος είπε...

Για τους ιδιωτικους υπαλληλους δεν κλαει κανενας. Αλλα που να προλαβουν να συνδικαλιστουν, ενω οι δημοσιοι εχουν απλετο χρονο

Ανώνυμος είπε...

9:52,
Πρέπει να έχεις καιρό να πας σε συγκεντρώσεις.
Πέρνα από καμιά συγκέντρωση του ΠΑΜΕ να δεις ιδιωτικούς υπαλλήλους.
Εργάτες μαζί με δημοσίους υπαλλήλους επαγγελματίες και αγρότες.

Ανώνυμος είπε...

προς τον 8.47:

ή εχεις μαυρα μεσανυχτα ή κανεις την γνωστη προπαγανδα του κκε. εγω γραφτηκα σε σωματειο σαν οχταμηνος και δεν ειμαι στο σωματειο του δαλαγιωργου αλλα του αλλου γνωστου γιωργου της κοζανης. τωρα ειμαι αοριστου. ξερω και παιδια που εκαναν ακριβως το ιδο στο σωματειο των σερβιων.

γραφονται οι παντες με μια διαφορα. δικαιωμα να εκλεγουν και να εκλεγονται εχουν μονο οι μονιμοι για τον προφανη λογο: ειναι αδιανοητο καποιος να ειναι μελος δσ ή να εκλεγει μελος δσ ενος σωματειου και να μην εργαζεται στον φορεα του σωματειου! (πχ ενας εχει διμηνη συμβαση)

ταυτοχρονα οπως μας εξηγησαν στο τελευταια συνελευση και το επιβεβαιωσα στο διαδικτυο στην ποε οτα κατατεθηκε προταση να εχουν δικαιωμα οι εχοντες συμβαση δυο συνεχιζομενες οχταμηνων οι οποιοι αλλωστε κατα 99% ανηκουν στους εργατες καθαριοτητας και μετατρεπονται σε αοριστου χρονου
ποιος αντεδρασε και δεν ψηφιστηκε η προταση; μα το κκε , το παμε που ηθελε ολοι να εχουν δικαιωμα να ψηφιζονται ακομα και οσοι εχουν δυο μηνες συμβαση!!!! εσενα δηλαδη θα σου αρεσε στο σωματειο της δουλειας σου να ειναι μελη στο δσ ανθρωποι οι οποιοι θα εργαζονται σε αλλη δουλεια;

για του λογου το αληθες εκατσα και εψαξα και σου δινω σην ανακοινωση
http://www.poeota.gr/sindanatropi/

οσο για τον 9.52 που ειναι προφανως ο ιδιος με τον 8.47 εδω γελαμε. ή εισαι πολυ μικρος και αναπαραγεις αθελητα την προπαγανδα ή απλα ειαι τυφλος.
πενηντα νοματαιοι χθες στο παμε οσοι ηταν και στην γσεε-αδεδυ ! η τεραστια πλακα ειναι οτι το παμε κανει ξεχωριστη συγκεντρωση απο την αδεδυ και το εργατικο κεντρο ενω συμμετεχει στην διοικηση τους!!!! δηλαδη λεει ο δεληολανης "καλουμε σαν εργατικο κεντρο στις 9.30" και ταυτοχρονα ο ιδιος σαν παμε ειναι σε αλλη συγκεντρωση !!!!!!!!
σε καθε περιπτβση παντως εσυ δεν εισαει εργαζομενος ή απλα τεμπελιαζεις στην δουλεια σου δθιοτι η ωρ που γραφεις τα σχολια ειναι εργασιμη ωρα και αποκλειεται να σηκωθηκες πρωι πρωι αν εισαι ανεργος και να γραφεις σχολια !

Ανώνυμος είπε...

και θα θυμισω οτι πριν πολυ λιγα χρονια που μας ξεσηκωσαν οι συλλογοι των οτα και κανατε συλλαλητηρια στην κοζανη ολοι μαζι ιδιωτικοι και δημοσιοι και ανεργοι και συνταξιουχοι απουσιαζε το παμε!

http://www.enikos.gr/society/171720/syllalitirio-stin-kozani

http://e-ptolemeos.gr/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BC/

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 7:33 και 7:37
Η απάντησή σου προφανώς δικαιώνει όσα έγραψα. Το έχεις κάνει και ιδεολογία ότι μπορούν να υπάρχουν μέλη σωματείων χωρίς δικαίωμα να ψηφίσουν και να ψηφιστούν Μπράβο δημοκρατικέ νέε. Τι σόι μέλη είναι αυτά; Μόνο να πληρώνουν συνδρομή; Ή μήπως φοβάται ο Μπαλασόπουλος μην αλλοιωθεί η πασοκική καθαρότητα του σώματος; Επομένως σου επιστρέφω τα περί αδιάβαστων.
Για τα περι διαφορετικών συγκεντρώσεων, Το ΠΑΜΕ από το 1998 μιλούσε για ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και αποδείχτηκε ότι τέτοιες ήταν γι αυτό και απομονώθηκαν. Δες τι έγινε σε Θεσσαλονίκη Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

"Το ΠΑΜΕ από το 1998 μιλούσε για ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και αποδείχτηκε ότι τέτοιες ήταν γι αυτό και απομονώθηκαν"

KAI ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ;;;;;; ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΚΑΝΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΕΝΝΑΤΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!!!!!!
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑΤΙ: ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ! ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ!
ΟΠΟΙΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ. ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.

ΚΑΙΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΩΝ "ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ" ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ;

ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ :ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΕΟΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΕΞΩ 15.000 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ;;;;;;;ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ;;;;;ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ Ο 902;
ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΤΩΡΑ. Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝΝ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΣΙΑ

ΥΓ ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΥΦΛΟΤΗΤΑ.ΑΣΕ ΕΜΕΝΑ, ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Προς τι το παραλήρημα;
Όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα αρχίζει το άφρισμα;
Λίγο ακόμα και θα μας πεις όλα τα μετεμφυλιοπολεμικά επιχειρήματα... ολοκληρωτισμός, Στάλιν κλπ.
Αλλά την πάτησες.... τελικά ο πάλαι ποτέ κυβερνητικός συνδικαλισμός έχει και λίγο μαύρο των χειρότερων εποχών.
O tempora ....o mores
Υ.Γ. Πού τον θυμήθηκες όμως και τον Κωστόπουλο!!!!!!!! Μπράβο, μπράβο....
Καλά έλεγε ο Χαρίλαος παινεύουν τους πεθαμένους για να θάψουν τους ζωντανούς. Μη μου πεις ότι ήσουνα με τον Κωστόπουλο...; Θα κόψω φλέβες.

Ανώνυμος είπε...

Σημερα εμαθα οτι τα εργατικα σωματεια ειναι ατομικες ιδιοκτησιες ποτε του Γιωργου ποτε του Δαλαγιωργου(δεν τους ξερω τους ανθρωπους). Μεγαλωσα γνωριζοντας οτι εχουν καταστατικα που προασπιζουν τα συμφεροντα των εργαζομενων εχουν ταξικο προσανατολισμο ασχετα αν οι ξεπουλημενοι κυβερνοσυνδικαλιστες τα γραφουν στα παπαρια τους μιας και τα μελη τους σαν τον παραπανω οχταμηνιτη αλλα τωρα αοριστου κατα δηλωση του υποτακτικου του Γιωργου οχι του Δαλαγιωργου και φυσικα οχι του ΠΑΜΕ.Στα σωματεια που στηριζει το ΠΑΜΕ παντα παλευει μονιμοι και συμβασιουχοι να εχουν τα ιδια δικαιωματα και φυσικα μελη των σωματειων ειναι και οι συμβασιουχοι. Στο τελευταιο συνεδριο του ΕΚΑ μια απο τις μαχες που δοθηκε απο το ΠΑΜΕ ητα να νομιμοποιηθουν οι αντιπροσωποι των συμβασιουχων και απο τους ΟΤΑ.Στα νοσοκομεια που ειναι πλειοψηφεια το ΠΑΜΕ ειναι μελη των σωματειων και εργολαβικοι εργαζομενοι ανεξαρτητου συμβασης. Αρα εκεινοι πο παιζουν παιχνιδακια στις πλατες των εργαζομενων ειναι αυτοι που οριζουν εργαζομενους με δικαιωματα και χωρις δικαιωματα αυτοι που εχουν ιδια ωφελη και οχι το ΠΑΜΕ.Θελω να πω του υποτακτικου του Γιωργου κατα δηλωση του και οχι του Δαλαγιωργου οτι το ΠΑΜΕ ειναι εργατικη συσπειρωση το οποιο στηριζει και το ΚΚΕ και συμετεχουν σε αυτο εργατες που δεν ειναι ΚΚΕ. Επισης στην Αθηνα και σε αλλες μεγαλες πολεις τις Ελλαδας ηταν οντως δυο ητανε τρεις ητανε χιλοι δεκατρεις και ο κουκος στις συγκεντρωσεις του ΠΑΜΕ. Αντιθετως ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και ολοι οι αλλοι ηταν ολοι οι κουκοι μαζι

Ανώνυμος είπε...

Ε 2.35 δεν διαβάσεις; όλοι μπορούν να συμμετέχουν. Διαβάσεις τα επιχειρήματα που γράφει ο πρωην οχταμηνιτης; διαβάσεις τα λινκ που έβαλε; όχι βέβαια. Είχες τι γράφουν για το συνέδριο της ποεοτα που. Μπλόκαρε την λύση το πάμε; όχι βέβαια.
Κάποια απάντηση δόθηκε γιατί συμμετεχει το πάμε σε αυτους που βρίζει; όχι βέβαια.
Και όσο για τον παμιτη τι να κάνουμε ο Στάλιν υπήρξε όπως και τα γκούλαγκ.
Το ΚΚΕ έδιωξε τον μακαρίτη Κωστόπουλο, διέγραψε τον Βελουχιώτη, είπε προδότη τον Πλουμπίδη. Αυτή είναι η ιστορία . και όπως λέει ο τζιμακος " σφραγίδα κρατήρες" που έχουν ξεφτιλισει την έννοια κομμουνιστής. Με γγ τον κουτσουμπα και νο1 την εκαλιωτισσα εθνικιστρια κολλητή του μπαλτακου

Ανώνυμος είπε...

Και καθώς νομίζουν οτι τρώμε κουτοχορτο οι κκεδες και οτι ζούμε στο 1960 που θα είμαστε με την ΕΔΑ αλλιως ΕΡΕ. . Πριν δυο χρόνια ήμουν σε συγκεντρωση στην Αθήνα σε απεργία. Εκτός του πάμε που είχε φυσικά πολύ περισσότερο κοσμο απο την ανύπαρκτη ΓΣΕΕ συγκεντρωση είχαν και ανεξαρτητα σωματεία και συλλογικότητες ( εργατες , υπαλληλοι, νοσοκομειακοι, κλπ) με περισσότερο κοσμο απο το πάμε. Άνθρωποι που δεν έχουν κομματικό βοσκό. Που αγωνιζονται για ολους και δεν παιρνουν γραμμη απο την κοβ.Και την μαλάκια με το " πάμε είναι εργατική συσπείρωση που έχει και μη μέλη του ΚΚΕ" να μην τα λέτε δημοσια και γελαμε. Να τα λέτε εκεί μεταξύ σας. Τις γραμμες τις καθοδήγησης μην τις πασαρετε λες και είμαστε όλοι ηλίθιοι.

Ανώνυμος είπε...

Και τέλος. Καθώς συμμετοχή σε σωματείο μπήκα στον κόπο και διάβασα το καταστατικό της ποεοτα παρόλο που δεν έχω σχέση με δημόσιο. Ε τα πραγματα είναι όπως τα λέει ο πρωην οχταμινιτης.και μάλιστα ανακάλυψα οτι το πάμε έχει φτιαξει και παράλληλη ποεοτα που το λέει συνδικάτο ΟΤΑ. Είναι που παλεύει για ενότητα. Γιατί λοιπόν τα σωματεία που έχουν πάμε διοίκηση συμμετέχουν στην ποεοτα; και γιατί δεν ψήφισαν την πρόταση των αλλων παρατάξεων όπως γράφει η ανακοίνωση που έβαλε ο παραπανω; μα είναι απλό.

Ανώνυμος είπε...

Και για να ξεκαθαρίσω οτι σκασιλα μου και τα σωματεία της ΑΔΕΔΥ και του πάμε. Είναι εξοργιστικο το πάμε και το ΚΚΕ να καπηλευονται την μεγάλη ιστορία των αγωνιστών του. Δεν έχει καμια σχέση το ΚΚΕ μετα το 79 ειδικα μετα το 89 με τους ήρωες του μεσοπολέμου και τους ΔΣΕ. Άντε που βγαίνει ο κάθε κομματικός υπάλληλος και μιλά για τους εργαζόμενους. Ξυπνήστε. Τώρα πια ο Αδωνις Γεωργιάδης δίνει συγχαρητήρια στο ΚΚΕ.

Το Προφίλ μας