Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Απάντηση σε ανακοίνωση ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Σερβίων - Βελβεντού

Είναι απορίας άξιο πως τη στιγμή που ο Δήμος μας βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή και οι δημότες μας απαιτούν λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει και άρση του αδιεξόδου, ορισμένοι εξακολουθούν να προτάσσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και επιδιώξεις.
 Είναι προφανές πλέον ότι για κάποιους η λύση στα ζητήματα που προκύπτουν με την καταψήφιση του προϋπολογισμού και στο ενδεχόμενο υπαγωγής του δήμου σε καθεστώς επιτήρησης είναι η αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων που στη προκειμένη περίπτωση το βασικό χαρακτηριστικό της είναι ότι βρίθει από ανακρίβειες και εμπάθεια στο πρόσωπο του δημάρχου και των συνεργατών του.
 Τόσο στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και σε δημόσιες τοποθετήσεις του ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος απηύθυνε πρόσκληση συναίνεσης και συνεργασίας, με μοναδικό σκοπό την άρση του αδιεξόδου, πριν οδηγηθεί ο Δήμος σε καταστάσεις που οι συνέπειες τους θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των δημοτών και στην πορεία της περιοχής τα επόμενα χρόνια.
 Κατ’ επανάληψη επίσης υπήρξε προσωπική επικοινωνία του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού με Δημοτικούς Συμβούλους που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί αλλά και δημόσιες εκκλήσεις του να δοθεί λύση στο πρόβλημα, μέσα από μία σειρά ενεργειών και διαδικασιών που σχετίζονται με την ψήφιση του προϋπολογισμού αλλά και την επιστροφή των ΄΄ανεξάρτητων΄΄ με την ανάληψη θέσεων ευθύνης εντός της δημοτικής αρχής. Στοιχείο που αν μη τι άλλο, μόνο συναίνεση και μάλιστα με πρακτικό τρόπο αποδεικνύει.
 Αντίθετα βέβαια, προκύπτει σειρά ερωτημάτων γιατί βγήκε αυτή η ανακοίνωση τη δεδομένη στιγμή όταν οι ίδιοι γνωρίζουν ότι θα υπάρξει νέα πρωτοβουλία αλλά και ενέργειες από τη Δημοτική Αρχή για άρση του αδιεξόδου στο πλαίσιο πάντα των όσων συζητήθηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.
 Εξάλλου είναι στη διάθεση όλων τα ηχογραφημένα πρακτικά και βίντεο των συνεδριάσεων  από τα οποία προκύπτει ότι το πνεύμα και ο λόγος του ήταν μόνο συναινετικός και ενωτικός προς όλους, όταν αντιθέτως το ήθος και ο πολιτικός λόγος του συντάκτη της ανακοίνωσης αποκαλύπτεται μέσα από εκφράσεις όπως επί λέξει αναφέρει «το μόνο κόψιμο του δημάρχου» καθώς και ανυπόστατες κατηγορίες για το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του.
 Από την πλευρά τουλάχιστον του Δημάρχου ποτέ δεν τέθηκαν όροι και υποσημειώσεις στο ενδεχόμενο επιστροφής των συμβούλων που ανεξαρτητοποιήθηκαν, κάτι που ισχύει μέχρι και σήμερα, εν αντιθέσει με κάποιους που φαντάζονται τους εαυτούς τους ως ΄΄αρχηγούς΄΄ και ΄΄επιτελάρχες΄΄ παραβλέποντας καταρχήν τη λαϊκή εντολή, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την καταψήφιση του προϋπολογισμού και αγνοώντας ότι η κατάσταση που θα προκύψει δεν θα ωφελήσει κανέναν
 Είναι οι ίδιοι που κατά περίεργο τρόπο θέλουν αμέτοχους τους πολίτες στο σκηνικό που έχει δημιουργηθεί, αποστασιοποιημένους από τις εξελίξεις χωρίς καν την παρουσία τους στα Δημοτικά Συμβούλια.
Ουδεμία λοιπόν παρότρυνση υπήρξε πόσο μάλλον δεν ευσταθούν όλα τα υπόλοιπα που αναγράφονται στην ανακοίνωση.
 Η επισήμανση του Δημάρχου ότι όσο ο Δήμος δεν έχει προϋπολογισμό δεν θα έχει και νομική προστασία για την προάσπιση των συμφερόντων του (δικαστικές υποθέσεις κ.α.)  έγινε για να δηλωθεί άλλη μία συνέπεια από τη μη ψήφιση του προϋπολογισμού και τίποτα περισσότερο. Προφανώς βέβαια ορισμένους δεν τους ενδιαφέρει  η προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου.
 Οφείλουμε λοιπόν όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και κυρίως με αίσθημα ευθύνης να προχωρήσουμε και να προσπαθήσουμε μαζί για την άρση του αδιεξόδου.
 Η Δημοτική Αρχή δεν αποκλείει κανέναν σε αυτήν την προσπάθεια.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με τρίτο μάτι
Δήμαρχε ακόμη δεν κατάλαβες τι συνέβη, ποιος είναι ο κύριος υπεύθυνος για αυτήν την κατάσταση, λυπάμαι, εσύ και μόνον εσύ.
Πότε ανεξαρτοποιήθηκαν Δήμαρχε, θυμάσαι;
Τι έκανες Δήμαρχε; το μόνο που έκανες είναι να τους βρίζεις και να τους προσβάλλεις συνεχώς.
Πότε άρχισες να ζητάς συναίνεση και μάλιστα στα λόγια γιατί οι πράξεις σου ήταν αποτρεπτικές; Οταν είδες ότι δεν ψηφίζεται ο προυπολογισμός.
Ποια ήταν η πρότασή σου για συναίνεση, ψηφίστε και πάτε στο διάολο.
Οχι Δήμαρχε ψάξε αλλού τους μακάκες.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός υπογράφει το κείμενο? Γιατι προφανώς κάποιος εδω μιλά εκ μέρους του δημάρχου

Ανώνυμος είπε...

Ανόητε συντάκτη του κειμένου, μέσα σε 35 αράδες βάζεις τον Κοσματόπουλο να βρίζει τους ανεξάρτητους και μετά στον επίλογο τους παρακαλάει για συναίνεση. Λογικές για υπηκόους αποικίας. Κανονικά έπρεπε να τον βάλετε να βγάλει το σκασμό και να δουλέψει σιωπηλά. Αλλά από που να τα μάθει ο Κοσματόπουλος αυτά; Καταλαβαίνουμε πολύ καλά τώρα γιατί ο Δακής κι ο Σοκοτης με τις ευλογίες τους τον ξεφόρτωσαν από την Περιφέρεια στον δήμο μας. Δεν τον άντεχαν άλλο. Όμως ο σοφός λαός με μια καλή συσπείρωση της δεξιάς και της ακροδεξιάς βοηθούντος και του Συριζα και του ΚΚΕ τη δεύτερη Κυριακή έκαναν τον τιμωρημένο Δήμαρχο στο Δήμο μας και τους τιμωρούς της περιφέρειας τους έστειλαν στο σπίτι τους. Το μόνο κακό είναι ότι ταλαιπωρούμαστε εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Τι σόι ερώτηση είναι αυτή. Όποιος υπογράφει και τα υπόλοιπα έγγραφα. Έχει καταντήσει η ψεύτικη υπογραφή αληθινή.

Ανώνυμος είπε...

Προς 3:41

Εξαιρετικό το σχόλιό σου. Μπράβο και μακάρι να βλέπαμε συνέχεια τέτοια σχόλια και όχι τις ασχήμιες που αναγκαζόμαστε να διαβάζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Το σοβαρότερο πρόβλημα Δήμαρχε είναι που δεν κατάλαβες ότι είσαι Δήμαρχος.

Το Προφίλ μας