Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Ο «Χάντακας» του δρόμου Αιανής – Καισαρειάς, 5 μήνες μετά την καταστροφική υπερχείλιση…

Πέρασαν ακριβώς πέντε (5) μήνες από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στην περιοχή μας, κατά τις οποίες είχαν σημειωθεί σοβαρά προβλήματα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Π.Ε. Κοζάνης. Από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις ήταν αυτή στο γεφυράκι (τεχνικό διάβασης ρέματος) του Χάντακα, στο 2ο χλμ του δρόμου Αιανής – Καισαρειάς, όπου, λόγω υπερχείλισης του χειμάρρου, υπήρξε διάβρωση - υποσκαφή του οδοστρώματος σε μεγάλο βαθμό, γεγονός που είχε σαν συνέπεια να απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο αυτό από 9 Σεπτεμβρίου 2016, με απόφαση του δντη Τ.Ε. ΠΕ Κοζάνης.
Ποια είναι η κατάσταση σήμερα;

Κατά πρώτον δεν έχει γίνει καμιά εργασία αποκατάστασης, ενώ η κατάσταση, σε σχέση με την καταγραφείσα στις 9.9.2016, βαίνει επιδεινούμενη (φωτο).





Παρά το γεγονός ότι τυπικά υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας, με τις απαγορευτικές πινακίδες  στην άκρη του οδοστρώματος, σε αρκετές περιπτώσεις να δείχνουν σε άλλη …κατεύθυνση(!), η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, με τους κινδύνους να αυξάνουν στο σημείο του προβλήματος, αφού ο δρόμος έχει υποστεί στένωση περίπου κατά το ήμισυ, χωρίς να έχει άλλη προειδοποιητική σήμανση πριν ή μετά, ούτε τοποθέτηση έστω πλαστικών κώνων (τώρα θα πει κάποιος, αφού απαγορεύεται, γιατί να γίνουν πρόσθετες προειδοποιητικές εργασίες, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι στην ουσία δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, άρα και το άλλοθι των υπευθύνων φαντάζει μάλλον έωλο).  
Πρόσφατα, στον τοπικό τύπο, είδαμε ότι υπάρχει προγραμματισμός αποκατάστασης σημείων του οδικού δικτύου της ΠΕ Κοζάνης, που έχουν υποστεί ζημιές από τη θεομηνία των ημερών εκείνων. Παρότι δεν συμπεριλαμβάνονταν η αποκατάσταση του Χάντακα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε επίπεδο προγραμματισμού, κάτι θα έχει προχωρήσει, που δεν αναιρεί τη διαπίστωση ότι η καθυστέρηση, ούτως ή άλλως, είναι πολύ μεγάλη.
Η βασική επισήμανση που θα θέλαμε επί του παρόντος να κάνουμε είναι ότι, ή θα πρέπει να γίνει ουσιαστική απαγόρευση της κυκλοφορίας με πινακίδες και μπάρες ή να γίνει επαρκής σήμανση στο σημείο του προβλήματος.
Και βέβαια να επισπευστεί η αποκατάσταση…
Γ.Μ./mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας