Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Η μαγκιά του on-line κόσμου

Έχω μια αγαπημένη θεωρία, που ονομάζεται «το σπιράλ της σιωπής» και την οποία επικαλούμαι συχνά-πυκνά. Διατυπώθηκε από τη γερμανίδα πολιτική επιστήμονα Elizabeth Noelle-Neumann το 1974 και λέει με απλά λόγια ότι οι άνθρωποι μένουν σιωπηλοί, όταν διαπιστώνουν ότι η άποψή τους έρχεται σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη.
Πολλοί, λοιπόν, πίστεψαν ότι στον on-line κόσμο, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και ότι το διαδίκτυο θα έδινε φωνή σ’ αυτούς που άλλοτε βρίσκονταν στο περιθώριο.

Κι, όμως, οι έρευνες που έγιναν (πχ. Pew Research Center and Rutgers University), έδειξαν ότι το διαδίκτυο βαθαίνει αυτό το χάσμα. Πως; Πολλοί χρήστες του Facebook μοιράζονται ειδήσεις, αλλά μόνο οι άνθρωποι, που ο αλγόριθμος του Facebook πιστεύει ότι είναι πιθανό να συμφωνήσουν με τα συναισθήματα του χρήστη που τις ανεβάζει, μπορούν στην πραγματικότητα να δούνε αυτή την ενημέρωση.
Έτσι δημιουργείται ένα ασφαλές περιβάλλον, που δίνει την ψευδαίσθηση σε όλους όσοι αναζητούν διαρκώς την επιβεβαίωση, ότι οι υπόλοιποι συμφωνούν μαζί τους. Αυτό εξηγεί και τις ιδιαίτερα σκληρές έως χυδαία διατυπωμένες απόψεις που συναντάμε συχνά από ανθρώπους, οι οποίοι δημόσια δεν θα άρθρωναν ούτε κουβέντα.
Τι θα έκαναν, όλοι αυτοί σε ένα μη προστατευμένο περιβάλλον; Ας μη γελιόμαστε. Την πάπια…
Iωάννα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε λίγο και online ΣΕΧ Ιωάννα !!!

Ανώνυμος είπε...

Διάφωνό απόλυτα με αυτό το άρθρο γιατί η θεωρία τις ΝΑΖΙ δεν ισχύει στη χώρα μας γιατί βασίστηκε σε Αμερικανάκια
So let begin
Οι άνθρωποι μπορεί να μην εκφράζουν την άποψη τους για πολλούς και διάφορους λόγους τους οποίους δεν είσαι σε θέση να κρίνεις και οχι να βασίζεσαι στην θεωρία τις ΝΑΖΙ
Μέσα από αυτό το σπιράλ της Σιωπής η θεωρία Neumann εξηγεί έμμεσα την κατάσταση των Εβραίων κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου που ήταν υπό τον έλεγχο τον Ναζί.
Δεν ζούμε στο 40 αλλά στο 2017
Λες να είχαν το 40 internet οι εβραίοι και να έκαναν την πάπια? Δεν νομίζω..
Ναι είναι σαν να πας στην Συρία και να φωνάζεις γαμω το ΑΛΑΧ αν και θα ήθελα να το κάνω :D
Συγκρίνουν διαφορετικούς παράγοντες στο Pew Research Center and Rutgers University
Επίσης η έρευνα βασίστηκε σε ερωτήσεις που αφορούν το δικό τους πολιτικό σύστημα, και όχι το δικό μας .Εδώ όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει ξεκάθαρα όλοι είναι κλέφτες.
Τέλος ενημερωτικά οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιεί το facebook είναι καθαρά για την κρυπτογράφηση των credentials σε μορφή HASH και ποιο συγκεκριμένα MD5 και όχι για την παρακολούθηση περιήγησης.Η παρακολούθηση γίνετε χρησιμοποιώντας μπισκοτάκια.
Το άρθρο είναι καθαρά η άποψη σου που δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα ,το σύνολο του κόσμου και εμπεριέχει και αναλήθειες…
Έχω διαβάσει και καλύτερα δικά σου
Anonymos VS Ιωάννα 1-0

Το Προφίλ μας