Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Καταψηφίστηκε, για 2η φορά, ο προϋπολογισμός του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού

Με ψήφους 7 υπέρ & 16 κατά, σε σύνολο 23 παρόντων, καταψηφίστηκε, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς (2017), για δεύτερη φορά, ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2017 του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού. Ο Δήμαρχος, Αθανάσιος Κοσματόπουλος, κάλεσε το σώμα να ψηφίσει τον προϋπολογισμό προειδοποιώντας για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν αν ο δήμος μπει σε πρόγραμμα εξυγίανσης, μέσω Παρατηρητηρίου, που, κατά την άποψη του, θα διαρκέσει περισσότερο από 8 χρόνια. Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Βασίλης Κωνσταντόπουλος και η παράταξή του, καταψήφισαν, διότι όπως εξήγησε, ο ίδιος, ο προϋπολογισμός δεν είναι ισοσκελισμένος, ενώ επέρριψε σοβαρές ευθύνες, προσωπικά στο δήμαρχο, για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος, ...
καθώς δεν έχουν εισπραχθεί τα έσοδα από οφειλές λογαριασμών νερών, που ανέρχονται, περίπου, στο 1,5 εκ ευρώ, αλλά και ένα ποσό της τάξεως του 1 εκ ευρώ, από τα περίπου 2 εκ ευρώ, που χρωστούν, από άλλες υποχρεώσεις, πολίτες στο δήμο, ποσά που θα μπορούσαν, ως έναν βαθμό, να ισοσκελίσουν (πραγματικά) τον προϋπολογισμό. Τέλος ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέλυσε τις θετικές κι αρνητικές παραμέτρους, αν ο δήμος μπει σε πρόγραμμα εξυγίανσης. Εν τέλει, για το ίδιο θέμα, ορίστηκε και 3η ειδική συνεδρίαση, για την επόμενη Κυριακή 8/1.
kozan.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο δημαρχος πρωτος οφειλει νερα αξιας πανω απο 30.000 ευρω. για να δουμε τωρα χωρις ανηψια θα μπορει να λειτουργει? Κι αν μπει σε μνημονιο ο δημος θα γινει και λεπτομερης ελεγχος σε ολα. τοτε η κυρια με το σακιδιο τι θα κανει?

Ανώνυμος είπε...

na ta mazepsi ke na figi ke na afisi isixo to dimo servion-velventoy ke nane sigoyros oti i parataksitoy tha vri ti lisi.

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολη εβδομάδα για το Δήμο. Τα θέματα στον αέρα. Ενώ φαίνεται να αυξάνει τη δύναμη κατά έναν σύμβουλο ο Δήμαρχος, στην ουσία υπάρχει πλήρη διάσπαση, καθώς ο Ζυγούρης και η ομάδα του τον πιέζουν αφόρητα, ότι είναι ο κύριος υπεύθυνος της κατάστασης. Οι σχέσεις τους είναι άσχημες και υπάρχουν πολλά υπονοούμενα από την πλευρά του Δημάρχου.
Η ανεπάρκεια διοίκησης στο μέγιστο τις τελευταίες εβδομάδες. Θα τολμήσει την απόδραση; Η στάση των πολλών ανεξάρτητων σκληραίνει, αφού δεν ανταποκρίθηκε (τουναντίον μ'αλιστα) στα όποια ανοίγματα, ενώ το σωσίβιο της αντιπολίτευσης δεν υπάρχει πλέον. Οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν περνάνε, ενώ υπάρχουν και αποφάσεις που πέρασαν χωρίς απαρτία και έχουν το Δήμο και τις λειτουργίες του στον αέρα. Και σε συνέχεια όλων αυτών, ο Αθ. Κοσματόπουλος συνεχίζει να μην ασχολείται με την καθημερινότητα των πολιτών και τις καθημερινές δραστηριότητες των Υπηρεσιών.

Ανώνυμος είπε...

Από το kozan.gr
Ήταν ο μοναδικός, από την ομάδα των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, που ψήφισε, υπέρ (και στις δύο ειδικές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου), του προϋπολογισμού, του 2017, στο δήμο Σερβίων – Βελβεντού, παρά το γεγονός, ότι η πλειοψηφία του σώματος τον καταψήφισε. Ο λόγος για τον πρώην Αντιδήμαρχο, Νίκο Τέτο, ο οποίος, ζήτησε από τον Αθανάσιο Κοσματόπουλο, να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη απ’ όσους δημοτικούς συμβούλους, ανήκαν, μέχρι πριν λίγους μήνες, στο συνδυασμό του, αλλά ανεξαρτητοποιήθηκαν, όταν θεώρησαν πως, ο δήμαρχος, τους προσέβαλε και τους απαξίωνε, διαρκώς, τόσο με την πολιτική του στάση, όσο και με τα, κατά καιρούς, λεγόμενά του. Ο δήμαρχος, μέχρι στιγμής, δείχνει να μη μετανιώνει για τα όσα έπραξε και την τακτική την οποία ακολούθησε, όλο το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα, στην 3η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για την έγκριση του προϋπολογισμού, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 8/1, να προμηνύεται ότι και πάλι θα καταψηφιστεί ο προϋπολογισμός. Μένει να δούμε αν θα αλλάξει κάτι την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.

Xύτρα Ειδήσεων

Το Προφίλ μας