Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Πρόσκληση δημιουργικότητας

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Οταν πέφτεις πάνω σε κάτι που είναι όχι μόνο δημιουργικό, αλλά θα συμβεί και στον τόπο σου, έχεις κάθε λόγο να χαρείς να διπλά. Το νέο, λοιπόν, είναι ότι το Δεκέμβρη ένα από τα 9 media labs του Future Library θα λειτουργήσει στη Βιβλιοθήκη της Κοζάνης με δράσεις που θα εκπέμπουν καινοτομία, παιχνίδι και διάδραση.

Στόχος των media labs και του προγράμματος εν γένει είναι η προσέλκυση της λεγόμενης “Generation Y” (γενιάς Υ) και η μετατροπή της βιβλιοθήκης σε σημείο αναφοράς των νέων. Η γενιά Υ, σύμφωνα με το πρόγραμμα, αποτελείται από ανθρώπους 18 έως 34 ετών που μοιράζονται κοινούς κώδικες, τους αρέσει να εξερευνούν, επηρεάζονται από τους διπλανούς τους (social media) και είναι όλη τους η ζωή on line (Πως πηγαίνουν τα πράγματα στη ζωή σου παιδί μου; Δες το μπλογκ μου, μπαμπά).
Σημεία συνάντησης, δημιουργίας, χαλάρωσης, οι βιβλιοθήκες μέσα από αυτό το πρόγραμμα φιλοδοξούν να γίνουν χώροι οικείοι που προσφέρουν ελευθερία και πρόσβαση στη γνώση.
Το ζητούμενο τώρα είναι να ανταποκριθεί η γενιά Υ στην πρόσκληση δημιουργικότητας και στις 6 και 7 Δεκεμβρίου να βρεθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ώστε να βιώσει από πρώτο χέρι τη λειτουργία του media lab. Η πρόκληση μεγάλη για τους εμπλεκόμενους που μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα καλούνται να προσελκύσουν και στη συνέχεια να κρατήσουν ένα δύσκολο κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας