Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Eμφιαλωμένο VS νερό βρύσης -Ποιο από τα δύο είναι καλύτερο για την υγεία μας

Κάτι για το οποίο όλοι έχουμε αναρωτηθεί κατά καιρούς είναι αν θα πρέπει να καταναλώνουμε νερό βρύσης ή εμφιαλωμένο. Τι τελικά ισχύει;
Το φιλτράρισμα από το οποίο περνά το εμφιαλωμένο νερό, όπως σημειώνει το K-mag.gr,  εξαφανίζει πιθανά μολυσματικά στοιχεία όπως είναι τα παράσιτα, υποπροϊόντα χλωρίου και επιβλαβή μέταλλα.
Στη πραγματικότητα, ωστόσο, όπως επισημαίνει η  αθλητική διατροφολόγος Κάθριν Πάτον «μπορεί τα φίλτρα να μειώνουν την έκθεση σε επιβλαβή στοιχεία αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι το εμφιαλωμένο νερό είναι καλύτερο για την γενική υγεία μας».
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μάλιστα, το νερό της βρύσης καθαρίζεται από σωματίδια, χημικά και βακτήρια. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας προστίθεται χλώριο ως απολυμαντικό αλλά και φθοριούχο αλάτι για την καλύτερη υγεία των δοντιών.
Σε γενικές γραμμές, όμως, το κατά πόσο το νερό της βρύσης είναι ασφαλές εξαρτάται από το κατά πόσο πεπαλαιωμενο είναι το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής και οι αγωγοί του νερού του σπιτιού, καθώς μέσω αυτών μπορεί να μεταφέρουν επιβλαβή στοιχεία (τα οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τα παιδιά και τις εγκύους).
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος Εθνικής Εξυγίανσης των Ηνωμένων Πολιτειών, το εμφιαλωμένο νερό ελέγχεται από τη Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η οποία έχει θεσπίσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις ποιότητας, παρόμοιες με αυτές που έχει θεσπίσει ο Οργανισμός Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) για το νερό της βρύσης. Ωστόσο, κανένας από τους δύο φορείς δεν «απαιτεί» από το εμφιαλωμένο ή το νερό βρύσης να είναι 100% απαλλαγμένα από μολυσματικά στοιχεία.

Πηγή: //www.iefimerida.gr/

7 σχόλια:

Γ. είπε...

Η FDA EINAI ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΡΧΗ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΩΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΘΩΛΟ ΚΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ! ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ....ΑΡΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ....

Ανώνυμος είπε...

Καλώς τα παιδιά. Που είστε βρε γείτονες. Έχετε τόσο καιρό να γράψετε για να σπάσετε λίγο τη ρουτίνα μας. Αυτό με τα τρία χρόνια μου άρεσε!!!
Μόλις βγήκε ο Κωνσταντόπουλος μαύρισε το νερό σας. Πέστε και άλλα να κάνουμε λίγο χαβά.

Ανώνυμος είπε...

Άντε ρε κομπλεξικοί Βελβενοί. Δεν σας πέρασε το δικό σας και κάνετε τα πάντα για να ρίξετε λάσπη στο Δήμαρχο. Τη μια σας φταίνε δυο κάδοι απορριμμάτων που είναι άπλυτοι. Την άλλη σας φταίνε τα σκουπίδια που ρίξατε οι ίδιοι και τα βγάλατε φωτογραφία. Την παρ’ άλλη βγάλατε φωτογραφία τρεις γριές να πλένουν και το λέτε παράλειψη της δημοτικής αρχής. Και το πιο άθλιο που κάνατε είναι που χαλούσατε το δίκτυο εσείς οι ίδιοι και βρίζατε το Δήμαρχο.
Το τελευταίο κατόρθωμα είναι τα μηχανήματα του Δήμου και τα οικονομικά που τάχα μου σας παρακρατούν, που πήρατε πληρωμένες απαντήσεις και βάλατε την ουρά στα σκέλια.
Τι άλλο θα σκεφτείτε;
Να πάτε να ξεκουμπιστείτε ρε! ΔΕΝ σας θέλουμε ΕΜΕΙΣ στο Δήμο μας.
Πού είναι οι ιδέες οι νέες που θα φέρνατε στο Δήμο; Πού είναι η δυναμικότητα που θα προσθέτατε στο Δήμο; Πού είναι το πνεύμα συνεργασίας και η νοικοκυροσύνη που και καλά σας διακατέχει;
Τι είδαμε από σας;

Κοιτάξτε τις αναλύσεις του ΚΕΠΕ. Και ελάτε πείτε μας μετά για το μαύρο νερό. Αι σιχτίρ.
http://www.kepekozani.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=87&Itemid=40

Ανώνυμος είπε...

Οπααα!!...Τσιμπισε η "Δημοτικη αρχη"....ουλαλαα!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΘ 6.57

Ανώνυμος είπε...

6:57 Ξέχασες να βάλεις και τις φωτιές που βάζαμε και μετα τις σβήναμε ....

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ;

Το Προφίλ μας