Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Γιατί η απαξίωση του αείμνηστου μητροπολίτη Ιωακείμ από τον μητροπολίτη Παύλο;

Το είχαμε σημειώσει και στο φύλλο του Σαββάτου: Ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος δεν έχει ουδέποτε, από την ημέρα που ήρθε στην περιοχή, δώσει το «παρών» στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την Εθνική Αντίσταση! Έτσι και φέτος, δεν προσήλθε στον επιβλητικό ανδριάντα του αείμνηστου μητροπολίτη Ιωακείμ, ενός εκκλησιαστικού άντρα, όπου έγινε και η κατάθεση στεφάνων! Είναι, πραγματικά, άξιο απορίας πώς ο σημερινός δεσπότης Κοζάνης δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις τιμής και για έναν ιεράρχη που αγωνίστηκε κατά των Γερμανών!
Η στάση του αυτή προκαλεί πολλές απορίες. Και, φυσικά, δείχνει απαξίωση και προς την ίδια την Εθνική Αντίσταση και τους αγωνιστές της…

Πηγή: kozanimedia.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απορία που έχεις φίλε. Οι συνάδελφοι του'.... Άγιου Δεσπότη δεν δίστασαν να αφορίσουν τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ Ελευθέριο Βενιζέλο και Νίκο Καζαντζάκη και συ απορείς που δεν παραυρέθηκε ο Δεσπότης στην εκδήλωση. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει Μεγάλη τιμή στον αείμνηστο Ιεράρχη η μη παρουσία του σημερινού. Φαντ΄ζεσαι τι θα γινόταν αν στην εκδήλωση σηκωνόταν από τον τάφου ο σεβάσμιος Ιεράρχης και έβλεπε το σημερινό:......

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Μητροπολίτη μας. Επιτέλους και ένας σωστός. Να λάμψει η αλήθεια για τον ΕΑΜίτη παπά Ιωακείμ. Τον παπά που εξαιτίας του κάηκαν τα Σέρβια από τους Ιταλούς το 1943. Άντε να μπεί επιτέλους ένα τέλος στα παραμύθια των αριστερών.
Και για όσους δεν ξέρουν, ή δεν θυμούνται , ο Ιωακείμ είπε το περίφημο: Ας καούν τα Σέρβια, θα τα χτίσουμε ξανά με μάρμαρα.Ρωτήστε τους Σερβιώτες. Ξέρουν καλά οι παλιοί.

Ανώνυμος είπε...

Και θα έπρεπε να σκύψει το κεφάλι και να παραδοθεί στον πρώτο μοτοσυκλετιστή ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων (μικρών ή μεγάλων) κοινωνιών...

Ανώνυμος είπε...

11.14 οι δικοι σου τι εκαναν για να μην καουν τα Σερβια;

Ανώνυμος είπε...

2:47. Κρίμα, δεν κατάλαβες τίποτε? Κρίμα. Δηλαδή εννοείς ότι ορθώς έπραξε ο συμμορίτης παπάς και καλώς οι Ιταλοί κάψανε τα Σέρβια. Χτίστηκαν με μάρμαρο τα Σέρβια? Ή από τότε δεν μπόρεσαν ποτέ ξανά να σηκώσουν κεφάλι?Διάβασε λιγάκι ιστορία για να δεις το ποιόν του παπά.
Ο καλός εννοούμενος Κομμουνισμός και Σοσιαλισμός είναι η πρακτική εφαρμογή των κοινωνικών δογμάτων του Χριστιανισμού, η Βασιλεία του Θεού επί της γης.
Ακούσατε τον μέγα Απόστολον των Εθνών, Παύλον, τι λέγει: «Ουκ ένι Ιουδαίοι ουδέ Έλλην, ουκ ένι άρσεν ουδέ θήλυ, ουκ ένι δούλος, ουδέ ελεύθερος, πάντες γαρ υμείς εις εστέ εν Χριστώ Ιησού». Τι περισσότερον θέλει ο σύγχρονος Κομμουνισμός; Είτε λοιπόν το ξεύρετε ή όχι, είτε το θέλετε ή όχι, χριστιανοί και κομμουνισταί, ο Χριστός είναι ο κοινός Αρχηγός και Σωτήρας μας. «Ιησούς δε Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας». Κατά συνέπειαν ημπορεί να είναι κανείς άριστος χριστιανός και άριστος κομμουνιστής και τανάπαλιν.Λόγια του πνευματικού ηγέτη του ΕΑΜ κατά την περίοδο της κατοχής. Κατάλαβες τώρα? Και στο ξαναλέω: Ρώτα τους Σερβιώτες. Αυτοί ξέρουν.



Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Το Προφίλ μας