Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ένταση και διαμαρτυρίες κατά τη συνεδρίαση των δημάρχων

Σε κλίμα έντασης διεξήχθη η έκτακτη συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας σε κεντρικό ξενοδοχείο, όταν μέσα στην αίθουσα εισέβαλαν σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί.
Οι εκπρόσωποι των σχολικών φυλάκων διαμαρτυρήθηκαν γιατί μετά από πέντε μήνες που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την μετακίνησή τους σε άλλες θέσεις του Δημοσίου, όπως έγινε με άλλες κατηγορίες υπαλλήλων - όπως υποστηρίζουν. Μάλιστα, εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι οδηγούνται στην απόλυση, καθώς σε τρεις μήνες εκπνέει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας.

Τον προβληματισμό τους εξέφρασαν και οι δημοτικοί αστυνομικοί, παρότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε πως η πλειοψηφία τους θα απορροφηθεί στην αστυνομία και τα σωφρονιστικά καταστήματα.
Οι δήμαρχοι από την πλευρά τους ζητούν την απορρόφηση όλων των υπαλλήλων των δήμων που βγήκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ για το επόμενο κύμα της κινητικότητας, όπου έχει ανακοινωθεί πως οι Δήμοι θα αποτελέσουν βασική δεξαμενή, ο Κώστας Ασκούνης υποστήριξε ότι δεν αντέχουν να χάσουν άλλο προσωπικό και ο μόνος τόπος που μπορούν να συμμετέχουν είναι μέσω της εθελοντικής κινητικότητας. Να σημειωθεί ότι η εθελοντική κινητικότητα προβλέπει διαθεσιμότητα μόνο για έναν μήνα, όχι απόλυση και μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο.
Όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, οι δήμαρχοι διεκδικούν η διαδικασία να είναι εκτός ΑΣΕΠ, μόνο με δική τους υπογραφή έτσι ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση.

Πηγή: news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας