Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

«Αν συνεχιστεί η υποχρηματοδότηση πολλά σχολεία δεν θα μπορούν να καλύψουν τις λειτουργικές του δάπανες» τόνισε χθες από την Κοζάνη ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Χαράλαμπος Κόκκινος

του Γιάννη Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Παρουσία του Προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Χαράλαμπου Κόκκινου, πραγματοποίηθηκε την Τετάρτη το πρωί στο Κοβεντάρειο η Γενική Συνέλευση των καθηγητών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και στη συνέχεια η εκλογική διαδικασία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κόκκινος σημείωσε πως «εμείς οι εκπαιδυετικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως και όλη η κοινωνία βιώνουμε τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών. Καθημερινά παρατηρούμε συρρίκνωση του κοινωνικού αγαθού που λέγεται δημόσια εκπαίδευση και δυστυχώς και φέτος, εφόσον συνεχιστεί η υποχρηματοδότηση πολλά σχολεία δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις λειτουργικές τους δαπάνες, να αγοράσουν κιμωλίες κτλ. Παράλληλα κι ο ¸λληνας εκπαιδευτικός βιώνει οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση και πλέον βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης, ενώ βιώνουμε και την ανεργία. Η κατάσταση στην εκπαίδευση είναι πολύ άσχημη. Οι αποσπάσεις δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας πιέζει και προς αυτή την κατεύθυνση όπως πιέζει και για περισσότερους διορισμούς για να καλυφθούν τα κενά στην εκπαίδευση. Να διοριστούν οι συνάδελφοί μας της Ειδικής Αγωγής και να σταματήσουν οι προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ στα Νηπιαγωγεία, με τη μορφή τραπεζοκόμων και να διοριστούν οι νηπιαγωγοί.
Δίνουμε τη μάχη να στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο και ζητούμε από τον πολιτικό κόσμο και τους γονείς να είναι κοντά μας».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να αγοράσουν τα σχολεία κιμωλίες; Τα σχολεία έχουν σήμερα κιμωλίες ή μαρκαδόρους, κύριε συνδικαλιστά; Πόσο καιρό έχεις να μπεις σε τάξη;

Το Προφίλ μας