Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Το προεκλογικό σκηνικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού

Από το kozanimedia.gr
Αν και είναι σχετικά νωρίς για μια ολοκληρωμένη εικόνα μπορούμε να κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση για το πολιτικό σκηνικό στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού όπως διαφαίνεται. Η παρουσίαση και οι εκτιμήσεις βασίζονται σε πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν ή συζητούνται σε «πηγαδάκια», στα καφενεία και στα καφέ.
Η σημερινή δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Βασίλη Κωνσταντόπουλο έχει μεγάλο πλεονέκτημα και προβάδισμα στις προσεχείς εκλογές γιατί αφενός η ομάδα που κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές διατηρείται συμπαγής, χωρίς διαρροές και προβλήματα αντιπαλότητας στο εσωτερικό της. Το κλίμα ανάμεσα στα στελέχη του συνδυασμού είναι πολύ καλό και κατά πάσα πιθανότητα όλοι θα είναι πάλι υποψήφιοι.
Ο μόνος που δεν επιθυμεί, όπως δήλωσε ο ίδιος για προσωπικούς λόγους, να είναι πάλι υποψήφιος είναι ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστος Ελευθερίου, ο οποίος σε κάθε περίπτωση στηρίζει την σημερινή δημοτική αρχή. Μέχρι τις εκλογές όμως και ανάλογα με τις εξελίξεις στο θέμα του Βελβεντού μπορεί να αλλάξει γνώμη. Και αφετέρου οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων συνεργάζονται καλά με τη δημοτική αρχή σε κλίμα φιλικό το οποίο δεν προβλέπεται να χαλάσει έως τις εκλογές.
Τα μεγάλα ατού της δημοτικής αρχής όπως προκύπτουν από σχετικές δηλώσεις είναι: Η συνοχή της και το κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στα στελέχη της, το οικονομικό νοικοκύρεμα του Δήμου που έχει βγει από το κόκκινο εδώ και καιρό, τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε φάση  υλοποίησης, η εφαρμογή διευρυμένης κοινωνικής πολιτικής για πρώτη φορά (σε όλο το Δήμο μοιράζονται τρόφιμα και ξυλοκάρβουνα), η απασχόληση ατόμων στα όρια συνταξιοδότησης, η υποστήριξη των ΑμεΑ κ.α.  Έχουν γίνει πολλά μικρά έργα σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, έχουν σχεδιαστεί και προγραμματίζονται πολλά έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση τα οποία θα υλοποιηθούν στα επόμενα δύο χρόνια και επιπλέον αντιμετωπίζεται ικανοποιητικά η καθημερινότητα παρά τα όποια προβλήματα και τις αδυναμίες που είναι λογικό να υπάρχουν.
Ωστόσο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αδυναμία η ταύτιση του σημερινού Δημάρχου με την αρνητική συγκυρία για το ΠΑΣΟΚ, παρόλο που πολλά ψηφίσματα και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν έντονο αντιμνημονιακό χρώμα.
Από  την πλευρά του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ Μενέλαου Μακρυγιάννη δεν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και σε πολλούς δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι δεν θα είναι πάλι υποψήφιος για το Δήμο. Από δηλώσεις του, πάντως, στον τοπικό τύπο της Κοζάνης, ο κ. Μακρυγιάννης φέρεται να δήλωσε ότι θα ξανακατεβεί. Το κλίμα δεν φαίνεται να είναι ευνοϊκό για τον κ. Μακρυγιάννη αφού στα τρία χρόνια παρουσίας του στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έδωσε κανένα διαφορετικό πολιτικό στίγμα. Αντίθετα, όσες φορές προσπάθησε να κοντράρει τη δημοτική αρχή ήταν για τη δημιουργία εντυπώσεων σε θέματα δευτερεύουσας ή τριτεύουσας  σημασίας χωρίς αντίκρισμα στην κοινωνία αλλά και στους δικούς του συμβούλους – για να μην πούμε ότι τις περισσότερες φορές λειτούργησαν αρνητικά για τον ίδιο.
Η ομάδα του δεν φαίνεται να είναι συγκροτημένη και να πείθει ότι είναι σε θέση να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου. Επί πλέον, η πολιτική στήριξη που είχε – από το κόμμα της Ν.Δ. που τον υποστήριξε επίσημα στις προηγούμενες εκλογές, είναι εξασθενημένη μια που η ΝΔ δεν είναι πια το κόμμα του 40%.
Ο  κ Γιώργος Παπαδόπουλος δεν έχει εκδηλώσει ακόμη τις προθέσεις του. Η σχετικά καλή παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο ακυρώνεται από την άκαμπτη στάση του στο θέμα του Βελβεντού και τις συχνές του απουσίες. Η ομάδα του δεν φαίνεται να έχει διατηρηθεί για μια νέα εκλογική αναμέτρηση, συνεπώς το ενδεχόμενο νέας καθόδου στις εκλογές φαίνεται πολύ δύσκολο εγχείρημα αν όχι ακατόρθωτο. 
Για την κ. Έφη Τσίγκα δεν υπάρχουν διλλήματα ή εκπλήξεις. Το ΚΚΕ θα αποφασίσει σχετικά και το πιθανότερο είναι να κατεβάσει δικό του ψηφοδέλτιο.
Εκτός από τους υπάρχοντες αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς εμφανίστηκαν νέα δεδομένα στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού:
Έχει εκδηλώσει ανοιχτά το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος ο κ. Αλέξανδρος Λαιόπουλος πρώην διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σερβίων και πρώην Αντινομάρχης. Την πρόταση – παρότρυνση για κάθοδο στήριξε κυρίως ο πρώην πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Μπουχουράς στο επαγγελματικό γραφείο του οποίου γίνονται και οι σχετικές ζυμώσεις. Φαίνεται όμως ότι παρά τις πολλές διερευνητικές επαφές και παρ΄ ότι ο κ. Λαιόπουλος άσκησε για δεκαετίες, με επιτυχία, το λειτούργημα του γιατρού και είναι γνωστός στην ευρύτερη περιοχή δεν φαίνεται να σχημάτισε ένα σοβαρό πυρήνα  υποψήφιων συμβούλων.  Προβλήματα της συγκεκριμένης κίνησης, είναι η αδυναμία να πείσει ότι η σημερινή δημοτική αρχή απέτυχε, η στάση του σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις του Δήμου,  και η προχωρημένη του ηλικία κάτι που δεν σηματοδοτεί νέα εκκίνηση στο Δήμο. Η αδυναμία συγκρότησης μια ομάδας, λογικά, πρέπει να προβληματίζει τον κ Λαιόπουλο ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Αν δεν είναι ήδη αργά  τα Χριστούγεννα είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις όποιες αποφάσεις του.
Από ομάδα μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συγκροτήθηκε πρόσφατα δημοτική κίνηση με περιεχόμενο ευρύτερο των δημοτικών εκλογών με τη λογική του αντιμνημονίου. Το συντονισμό της κίνησης έχει ο πολιτικός μηχανικός Πολυδεύκης Λιάκος με καταγωγή από το Φρούριο, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις και παρουσία στην περιοχή. Η πορεία και προοπτική της δημοτικής κίνησης θα εκτιμηθούν το επόμενο διάστημα. Πάντως, μόνο το γενικό επιχείρημα του αντιμνημονίου δεν είναι ικανό να ερμηνεύσει και να εκφράσει το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα με τις ιδιαιτερότητες που έχει η κάθε τοπική κοινότητα και ο Δήμος συνολικά. Σε ένα μικρό Δήμο όπως είναι ο Σερβίων – Βελβεντού κυριαρχούν οι προσωπικές σχέσεις και παρουσίες ενώ δευτερεύοντα ρόλο παίζουν οι απρόσωπες πολιτικές. Επίσης προβληματίζει το γεγονός ότι στελέχη που στις προηγούμενες εκλογές συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της σημερινής δημοτικής αρχής με έντονη παρουσία στην περιοχή δεν συμμετέχουν ενεργά  στην εν λόγω κίνηση.
Το ενδιαφέρον του για υποψήφιος δήμαρχος εκδήλωσε στον τοπικό τύπο και ο κ. Αχιλλέας Ντοβόλης πρώην δήμαρχος Καμβουνίων. Είναι μια υποψηφιότητα αδύναμη, με το δεδομένο ότι ο κ Ντοβόλης δεν εκλέχθηκε καν δημοτικός σύμβουλος ενώ ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του κ. Κωνσταντόπουλου στις προηγούμενες εκλογές.
Εντωμεταξύ υπάρχουν σε εκκρεμότητα δυο σοβαρά θέματα:
1) Η τροποποίηση του εκλογικού νόμου για τις δημοτικές εκλογές και η ανακατανομή ευθυνών και αρμοδιοτήτων ανάμεσα στα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης
2) Η συμμετοχή ή μη του Βελβεντού στις εκλογές. Η ΜΚΟ Βελβεντού έχει εναποθέσει την τελευταία ελπίδα της στην κατάθεση του νομοσχεδίου για αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών ώστε να περιληφθεί εκεί τροπολογία για την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού. Υπάρχει και η δέσμευση τοπικών και κεντρικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν διαψευστεί, όπως έχει γίνει στο παρελθόν με άλλες δεσμεύσεις (π.χ. του Σαμαρά), για αναθεώρηση του Καλλικράτη, και ευνοϊκή μεταχείριση του Βελβεντού – αν προηγηθούν βουλευτικές εκλογές. Σε διαφορετική περίπτωση η κοινωνία του Βελβεντού έχει τραυματιστεί σοβαρά και αυτοί που πρωτοστάτησαν στον αγώνα της απόσχισης δύσκολα μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο του διευρυμένου δήμου χωρίς να προκαλέσουν την αυτό-γελοιοποίησή τους δεδομένου των πολλών δηλώσεών τους.
Συμπερασματικά, από ότι δείχνουν τα δεδομένα η σημερινή δημοτική αρχή έχει το «πάνω χέρι» στις εξελίξεις. Οι εκλογές θα επιβεβαιώσουν ή θα διαψεύσουν αυτή την εκτίμηση.  
Κ.Μ.

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ !!!!!!!!!! Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ;

Ανώνυμος είπε...

Το κλασσικό ΠαΠαγαλάκι του Δημάρχου μας άρχισε τα κόλπα του.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται οτι η αντικειμενική πληροφόρηση ενοχλεί. Περιμένω να διαβάσω σοβαρές κριτικές και όχι λάσπη.

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο αποτυπώνει με σοβαρότητα και πληρότητα την κατάσταση στα Σέρβια.
Μπράβο στον Κ.Μ όποιος κι’ αν είναι!!!

Ανώνυμος είπε...

distixos gia mena ayti ine i ali8ia.

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάτε το αστάθμητο παράγοντα ‘Βελβεντό’. Εάν κατέβουν στις εκλογές οι Βελβεντινοί ο Κωνσταντόπουλος είναι σχεδόν χαμένος από χέρι ανεξάρτητα με ποιόν θα είναι αντίπαλος του. Ίσως να έχει κάποιες ελπίδες να πάρει ψήφους από το Βελβεντό εάν δεν είναι στον συνδυασμό ο Λαζαριώτης(πράγμα απίθανο),ο οποίος αποτελεί κόκκινο πανί για όλους τους Βεβεντινούς

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΙ Ο ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 200-250 ΨΗΦΟΥΣ ΑΛΛΑ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ 3000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ. ΑΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞ' ΑΡΧΗΣ ΧΑΜΕΝΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;ΜΗΠΩΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ;ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ;ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ;ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΕΒΑΛΕ ΣΥΜΒΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΤΕ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΤΕΓΗ ΣΕ ΚΑΝΑ ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.......

Ανώνυμος είπε...

ΣΕΝΑΡΙΟ 1ο:Oι εκλογές γίνονται με διαφορετικά ψηφοδέλτια για Δημάρχους-Δημοτικούς Συμβούλους
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ:
1)Kωνσταντόπουλος 2)Μακρυγιάννης 3)Λαιοπουλος 4)ΚΚΕ 5)Βελβεντινός 6)ΣΥΡΙΖΑΣ
Στο δεύτερο γύρο σίγουρα ο Βελβεντινός και Μακρυγιάννης άρα Μακρυγιάννης Δήμαρχος
2)Κωνσταντόπουλος 2)Σόκουτης 3)ΚΚΕ 4)Βελβεντινός 2 5)ΣΥΡΙΖΑΣ
Στο δεύτερο γύρο Σόκουτης Κωνσταντόπουλος και δήμαρχος ο Κωνσταντόπουλος
3)Κωνσταντόπουλος 2)Μπελιάς 4)Μακρυγιάννης 4)ΚΚΕ
Στο δεύτερο γύρο Μακρυγιάννης Μπελιάς και Δήμαρχος ο Μακρυγιάννης.

2ο ΣΕΝΑΡΙΟ:Mε κοινό ψηφοδέλτιο δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι:
Eδώ όλοι οι συνδυασμοί βγάζουν σίγουρο δήμαρχο τον Κωνσταντόπουλο μιας και η ομάδα του είναι πολύ δυνατή.



Ανώνυμος είπε...

Θα δεχθείς σοβαρή κριτική αν εχεις το θάρρος να γράψεις ολογράφος το ονοματεπώνυμό σου, διαφορετικά είσαι σταλμένος και βολεμένος με την παρέα του Δημ'αρχου.

Ο "ΛΟΓΙΚΟΣ" είπε...

Αφήστε πρώτα να δούμε τις αλλαγές στον νόμο για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση και μετά στα τέλη Φλεβάρη βλέπουμε, γιατί ξαφνικά όλοι έγιναν εκλογολόγοι χωρίς να ξέρουν γιατί συζητάνε.

ΓΕΛΑΔΑΡΣ είπε...

ΕΓΩ ΤΑ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ....ΜΕΝΕΛΑΕ ΔΥΝΑΤΑ ,ΑΚΟΜΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΥΣ ΑΡΕ ΚΩ..ΟΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΘΕΤΕ ΓΕΡΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΤΕΣ , ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΒΑΖΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ
,ΘΑ ΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΓΟΜΑΡΙΑ ΤΕΜΠΕΛΑΡΑΔΕΣ !!!!!ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΡΕΥΜΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!

ΓΕΛΑΔΑΡΣ είπε...

ΟΥΤΕ ΣΙΟΥΡΔΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΥΤΙ ΣΙΡΒΙΩΤΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΡΕΥΜΑ ΡΕ!!!!!!!ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΙ ΜΙ ΤΣ ΠΕΤΡΙΣ ΧΑΧΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΠΡΩΤΟΣ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο γιατρός είναι ικανός, άλλα όταν ακούς κάτι Μπουχαραδες μαζί του, μόνο λύπηση σου έρχεται...

Ανώνυμος είπε...

poly xontroides gia na einai amerolipto

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο Δήμος έχει κατάρα. Τόσα χρόνια όλοι κατηγορούσαμε τους Δημάρχους για σκάνδαλα και ρεμούλες. Τώρα βρέθηκε ένας άνθρωπος και ένα Δημοτικό Συμβούλιο που έβαλε τάξη στα οικονομικά του Δήμου, θα τον ξεχρεώσει, δεν ακούστηκε το παραμικρό και από τους αντιπάλους του ακόμα για κακοδιαχείριση και άρχισαν συζητήσεις, για το ποιός θα τον αντικαταστήσει. Πατριώτες, είμαστε άξιοι της τύχης μας.. Όταν οι Αθηναίοι αποφάσισαν να εξορίσουν το δίκαιο Αριστείδη, βγήκε ο ίδιος στους δρόμους και ρωτούσε , γιατί οι πολλοί δεν τον γνώριζαν, γιατί πρέι να εξοριστεί ο Αριστείδης. Ένας του απάντησε γιατί βαρέθηκα να τον αποκαλύν ΔΙΚΑΙΟ. Εμπρός λοιπόν στο δρόμο που χάραξαν οι αρχαίοι Αθηναίοι!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η φιλολογία για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές και οι συζητήσεις για την αντικατάσταση του σημερινού Δημάρχου, μου θυμίζει τους αρχαίους Αθηναίους. Όταν αποφάσισαν να εξορίσουν το ΔΙΚΑΙΟ Αριστείδη, ο ίδιος βγήκε στους δρόμους και ρωτούσε τον κόσμο γιατί πρέπει να εξοριστεί ο δίκαιος Αριστείδης, που στους πολλούς ήταν άγνωστος. Ένας,στην ερώτησή του γιατί πρέπει να εξοριστεί ο Αριστείδης, του απάντησε, ορθά κοφτά. Γιατί βαρέθηκα να τον αποκαλούν ΔΙΚΑΙΟ!!!!!!!!!!. Εμπρός λοιπόν,πατριώτες, στο δρόμο που χάραξαν οι αρχαίοι Αθηναίοι.......

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΜΕΙΝΕ.ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΕ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΙΛΟΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΣΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΘΕΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Αν σας φταίει ο γιατρός βρε παιδιά, βάλτε υποψηφίους Σερβιώτες τους Λαζριώτιδες, Μπουχουράδες, Τσικαρδάνιδες, Χατζηδημητράκιδες, Κοκολιούς, κ.λοιπούς.

Ανώνυμος είπε...

Eνα όμορφο κείμενο γραμμένο μάλλον από τον Δήμαρχο.Δήμαρχε αν είσαι εσύ έχει καλώς αν δεν είσαι άκου λίγο μερικά πράγματα αν θέλεις:
Eίσαι αδικαιολόγητος που ακόμη μένεις στην Κοζάνη.Πως θα πας να ζητήσεις ψήφο από τους συμπολίτες σου τον Μάιο μένοντας στην Κοζάνη;Ξέχασες τι έλεγες προεκλογικά;Ξέχασες τι λέει ο νόμος που υπηρετείς;
Δήμαρχε τι έκανες τόσο καιρό στο Βελβεντό;Aπολύτως τίποτε. Ούτε μία φορά δεν πήγες σαν Δήμαρχος μόνος σου παρά μόνο με ειδική συνοδεία του τύπου Πατριάρχη ή σε παρεκκλήσια του τύπου παπά Κώστα.Γιατί δεν πήγες έστω σε μία παρέλαση ή σε μία ανοιχτή εκδήλωση;Kαι το γιούχα Δήμαρχε είναι μέσα στα Δημαρχειακά σου καθήκοντα.Δεν είναι κακό μερικές φορές να τρως και γιαούτρια.Κακό είναι να αφήνεις ένα κόσμο στην μοίρα του για μικροπολιτικά συμφέροντα που και αυτά όμως τώρα θα σου γυρίσουν ανάποδα στις εκλογές που έρχονται.
Δήμαρχε γιατί όλη η παλιά σου ομάδα είναι ουσιαστικά μακριά σου;Που είναι οι υποψήφιοι με σένα με το παλιό σου ψηφοδέλτιο;Που είναι ο Ντοβόλης ο Μίχος ο Τσαρμανίδης ο Σαββίδης ο Δελινιώτης ο Καραγιώργος ο Σταμούλης ο Βαρσαμής;Mόλις σου έκαναν την βρώμικη δουλειά του πέταξες σαν λεμονόκουπες;Που είναι τώρα ο Καραντάκος ο Τσιτσόπουλος ο Ελευθερίου ο Μπάκανος ο Παναγιωτούλας;Hταν αποτυχημένοι και τους άλλαξες ;Δηλαδή μπορούν να συγκριθούν ο Μπάκανος με την Ιωαννίδου ή ο Ελευθερίου με τον Ζιούζιο ή ο Αλεξόπουλος με τον Παναγιωτούλα;Δηλαδή τόσο αναντικατάστατος είναι ο Λαζαριώτης που κοστίζει και πανάκριβα στο Δήμο;
Δήμαρχε ήρθες λες σε έναν καταχρεωμένο δήμο.Μόνο οι αιρετοί έφταιγαν για τον καταχρεωμένο δήμο;Yπάλληλοι δεν έφταιγαν;Ποιους από αυτούς άλλαξες;Mήπως κανέναν;Δεν ξέρω δεν άκουσα αλλά από ότι βλέπω από εκείνους που πληρωνόμουν τόσα χρόνια από τους ίδιους πληρώνομαι.Εκεί που πλήρωνα τόσα χρόνια εκεί πάλι πληρώνω.Πήγε κανένας αιρετός φυλακή για τον χρεωμένο Δήμο ή όχι;Eστειλες κανέναν αιρετό στον εισαγγελέα ή όχι;Aυτές είναι οι ουσιαστικές ερωτήσεις και όχι μόνο αν το χρέος έπεσε.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ




Ανώνυμος είπε...

Kala oloi me agvnia perimenoyn to sinexizetai kai den grafoyn kati;

Ανώνυμος είπε...

Κ.Μ. = KOZANI MEDIA???

Ανώνυμος είπε...

Kώστας Μαλάκας ή Καίτη Μαλάκου?????ΠαΠαγαλάκια δηλαδή????

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ Ο ΣΟΚΟΥΤΗΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΩΝ.ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Σ'ΑΥΤΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΓΩ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΑΜΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ.ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΡΕ ΒΡΕΣ ΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος κάποτε εδώ μέσα το έγραφε αλλά τον χλευάζανε οι Βελβεντινοί.Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να γίνει κάποιος Δήμαρχος από το Βελβεντό.Το γυαλί το ράγισαν κάποιοι και ο ιδανικός Βελβεντινός να βάλει για Δήμαρχος δεν θα βγει.Ο κόσμος πάντα περιμένει στην κάλπη για να τιμωρήσει τους ξεροκέφαλους και τους αλλαζόνες.Ο Δήμος του Βελβεντού είναι το 25% του Δήμου.Αρα το ποσοστό φτάνει μόνο για την Α Κυριακή.Στην δεύτερη θα γίνει ότι γινόταν τόσα χρόνια με τον Αγάπιο.Τι Βιβλινό θα ψηφίσουμε;Aυτοί που δεν μας ήθελαν κ.τ.λ.Αρα μέχρι και ο Μακρυγιάννης βγαίνει Δήμαρχος σε αυτή την περίπτωση.

Ανώνυμος είπε...

Kαλά βρε ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ που είναι η συνέχεια.Δεν μπορεί κανένας στο Δημαρχείο να δουλέψει.Ολοι περιμένουν την συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

RE SEIS EKEI STA SERBIA KAI STHN GYRV PERIOXH SAS, O DHMOS PROSVPIKH SAS YPOUESH EINAI;GIA POSO MALAKES MAS PERNATE EDV PANV STON OREINO OGKO; SAS KSEXREONOYME KAI MAS FTYNETE,APO MAS UA DEITE TH SYNEXEIA.........MPILI SOY TO KRATAME,KAI STO XRVSTAME........

Ανώνυμος είπε...

Ολοι μπορούν να δουν την ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο dvd δωρεάν με τα ΣΕΡΒΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ .......ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ.....

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΙΟ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ;ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ; ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΠΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ;ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΚ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΛΟΓΟ ΤΟΥ [..ΜΕΓΑΛΟΥ..ΦΟΡΤΟΥ..] ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟ.Η ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.ΔΗΜΑΡΧΕ, ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΤΕ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΙΜΑ.. Ο ΛΙΒΑΔΕΡΙΩΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%93%CE%A0%CE%A911-253

Χα χα ο Συνεχίζεται έβαλε το χέρι του.Λες να ψάχνει για σπίτι στα Σέρβια ο Δήμαρχος;

Ανώνυμος είπε...

παρακαλώ μπορείτε να δημοσιεύσετε πόσο στοίχισε η κατασκευή του αρθρου και πόσο στοιχίζει το μήνα η παραμονή του στην επιφάνεια;

Το Προφίλ μας