Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Μια τροπολογία θα σε σώσει

της Ιωάννας Κωσταρέλλα 
Εσένα, αγαπημένε φοιτητή, που δεν ευτύχησες να δεις τον καθηγητή και τους συμφοιτητές σου αυτό το εξάμηνο. Που δεν χάρηκες την εγγραφή σου στο Πανεπιστήμιο. Που δεν ήπιες ούτε έναν καφέ στο μπαρουτοκαπνισμένο κυλικείο της σχολής σου. Που το interaction σου με την τριτοβάθμια περιορίστηκε στη διαμεσολαβημένη εμπειρία.

Η τροπολογία που θα ψηφίσουν οι σωτήρες του έθνους θα σώσει κι εσένα και θα επιβεβαιώσει ότι όλα είναι θέμα τρόπου και όχι κόπου. Θα μας υπενθυμίσει για άλλη μια φορά ότι η τροπολογία αποτελεί «μακράν» το αποτελεσματικότερο εργαλείο άσκησης πολιτικής, όταν όλα τα υπόλοιπα έχουν αποτύχει παταγωδώς.
Τι θα γίνει με τα μαθήματα; Αφελής ερώτηση, την ώρα που αυτά είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Εξετάσεις να γίνονται, να βγαίνει η δουλειά. Παίρνεις μερικά «σοσάκια» και δίνεις επί αδίδακτης ύλης που θεωρείται, όμως, διδαγμένη, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες όλων.
Οι φοιτητές απ’ ότι φαίνεται δεν θα χάσουν το εξάμηνο. Οι καθηγητές τους δεν θα έχουν δουλέψει για όλο το εξάμηνο. Οι διοικητικοί δεν θα έχουν υποχωρήσει από τις θέσεις τους και οι βουλευτές θα έχουν κάνει το καθήκον τους. Αν αυτό δεν είναι μια κατάσταση, όπου όλοι βγαίνουν κερδισμένοι, τότε ποια μπορεί να είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας