Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

H συναίνεση το «παγόβουνο» και οι εκλογές!

Η Ελλάδα διαθέτει μια δεύτερη ευκαιρία που ακούει στο όνομα Μνημόνιο-2 η όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, για να αποφύγει το «παγόβουνο» της χρεοκοπίας. Γι αυτό χρειάζεται τρεις κύριες πρωτοβουλίες, και ένα κτύπημα!.
Πρώτη είναι η μείωση των κρατικών δαπανών τουλάχιστον στο επίπεδο του 2005 με ότι αυτό συνεπάγεται, όταν αντιστοιχούσαν στο 44% του ΑΕΠ.
Δεύτερη είναι η απευθείας πώληση περιουσιακών στοιχειών με ανάλογη μείωση του εξωτερικού δημόσιου χρέους.
Και τρίτη
η συναίνεση πολιτικών δυνάμεων! Αυτό θέλουν να ακούσουν οι αξιολογητές, σε αυτό πρέπει να δεσμευθούν οι πολιτικοί!
Το κτύπημα πρέπει να το δεχτούν οι ντόπιες δυνάμεις που επιζητούν την χρεοκοπία με πρώτους από όλους τους κατέχοντες τα κλεμμένα στην Ελβετία δηλαδή τους ΜΜΕ-Κατασκευαστές εργολάβους!
Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται επειγόντως συναίνεση πρώτα μέσα στο ίδιο....
το ΠΑΣΟΚ και μιά αντιπολίτευση νέα και διαφορετική! Το «∆εν θα γίνουµε συνένοχοι» του Αντώνη Σαµαρά δεν στέκει. Και δεν στέκει για δυό λόγους!
1. Γιατί γιανα λέει ένα κόµµα ότι δεν σκοπεύει να συνεργαστεί µε την κυβέρνηση, σηµαίνει ότι είναι έτοιµο να αναλάβει το ίδιο τη διακυβέρνηση της χώρας. Αρα ότι έχει πρόγραµµα, στελέχη και πολιτική. Τα έχει αυτή η Ν.∆.; ∆εν νοµίζω. Και µάλλον το ξέρει ο αρχηγός της. Αλλιώς το πρώτο που θα έκανε θα ήταν να ζητήσει εκλογές για να τα εφαρµόσει. Αλλά δεν τις ζητάει. Έτσι μας θυµίζει αυτό που θα έλεγε ο αµερικανός συγγραφέας Πάτρικ Ο’Ρουρκ για την αντιπολίτευση πως : «Είναι το κόµµα που ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση δεν λειτουργεί και αν εκλεγεί θα το αποδείξει». και
2. Είναι η σοβαρή θέση του του Γιώργου Σούρλα που ειπώθηκε πριν 15 μέρες στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας. «Ποιος ήταν ο εθνικός λόγος για τον οποίο διαλύσαμε τη Bουλή το 2009; Έχουν τελικά τόσο άδικο όσοι υπαινίσσονται τη διαγραφή; Ο Καραμανλής, καθ’ όλα έντιμα πολιτικός, όφειλε να συνεχίσει τη διακυβέρνηση της χώρας». Με άλλα λόγια κύριε Σαμαρά ο σύμβουλος σήμερα σας υπενθυμίζει ότι είστε ήδη ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ! Διαφορετικά πάμε για καλοκαιρινές ΕΚΛΟΓΕΣ. Γκε Γκε κύριε ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΑ μου?
Posted by Diaporon - Senariografos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας