Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Μπλόκο σε αρχαιολογικό χώρο με αίτημα προσλήψεις ανέργων

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΑΤΗΣ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ “ΛΟΓΓΑΣ”
Περίπου εκατό άτομα από την Ελάτη και την ευρύτερη περιοχή του πρώην δήμου Καμβουνίων, προχώρησαν σε κατάληψη αρχαιολογικού χώρου και ματαίωσαν την έναρξη των εργασιών που είχαν προγραμματιστεί για χτες.Η Συντονιστική Επιτροπή Δημοτών και ο Σύλλογος Πληττομένων της Ελάτης, απέκλεισαν χτες το πρωί το δρόμο που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο «Λογγάς», στήνοντας οδόφραγμα με σκαπτικά μηχανήματα.
Οι σωστικές ανασκαφές επρόκειτο να ξεκινήσουν χτες, καθώς σε λίγο διάστημα θα πλημμυρίσει η περιοχή από τη λίμνη που θα σχηματιστεί με τη δημιουργία του7 φράγματος το0υ Ιλαρίωνα. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί αποκλείστηκαν από τις προσλήψεις άνεργοι της περιοχής, καταγγέλλοντας ότι δεν πάρθηκε υπόψη το κριτήριο της εντοπιότητας.
Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και του Συλλόγου Πληττομένων, ο Κώστας Ντίνας, κάτοικος Ελάτης, τόνισε ότι «για τις ανασκαφές στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο στη θέση «Λογκάς» προσλήφτηκαν 22 άτομα, εκ των οποίων μόνο ένας από την Ελάτη. Διαμαρτυρόμαστε γιατί αγνοήθηκε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό το κριτήριο της εντοπιότητας, ενώ δεν έλαβαν υπόψη ούτε και την προϋπηρεσία που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής». Ο Κ. Ντίνας δήλωσε ότι «οι κινητοποιήασερις μας θα συνεχιστούν μέχρι να δικαιωθούμε και να γίνουν προσλήψεις από την περιοχή μας, η οποία στο κάτω – κάτω είναι πληττόμενη, αφού μας πήραν τα χωράφια, χωρίς όμως να τα απαλλοτριώσουν ακόμη. Μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις ανέργων από την περιοχή, δεν θα επιτρέψουμε την έναρξη των ανασκαφών». Να σημειωθεί ότι χτες δεν εμφανίστηκαν στην περιοχή οι αρχαιολόγοι και το προσωπικό, αν και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ξεκινούσαν οι ανασκαφές.
Οι πίνακες μοριοδότησης ανακοινώθηκαν πριν από λίγο καιρό από τη Λ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Λ’ ΕΠΚΑ - Αιανή Κοζάνης για πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού για τις ανάγκες εργασιών της Αρχαιολογίας στη λεκάνη της υπό δημιουργίας λίμνης Ιλαρίωνα – Λογγάς, Κτιό - Παναγιά, Αγ. Κωνσταντίνος. Όπως υπογραμμίζουν οι κάτοικοι, οι προσλήψεις για τους κατοίκους των Καμβουνίων είναι και πάλι μηδαμινές αφού δεν υφίσταται στη μοριοδότηση το κριτήριο της εντοπιότητας.
Ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Καμβουνίων Γιάννη Τσιτσιόπουλο, επισκέφτηκαν χτες τους κατοίκους στο χώρο της κατάληψης. Ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος εξέφρασε την συμπαράστασή του στους ανέργους της περιοχής. Αναφερόμενος στο ιστορικό, είπε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχε στείλει επιστολή με την οποία ζητούσε να ληφθεί υπόψη το κριτήριο της εντοπιότητας για τις προσλήψεις, πράγμα που όμως δεν έγινε. Ο δήμαρχος επανήλθε με νέα επιστολή και ένσταση κατά των κριτηρίων του διαγωνισμού, αλλά δυστυχώς και αυτή η παρέμβαση δεν είχε αποτέλεσμα. Τώρα ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για νέα παρέμβαση στο υπουργείο Πολιτισμού, την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τη ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας