Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Πρακτικές Συγγρού!...

Την Τρίτη το βράδυ βρεθήκαμε στην ευχάριστη θέση να παρακο-λουθήσουμε από την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, το περιβόητο κομμένο βίντεο της συνέντευξης Στρος- Καν στο γαλλικό δίκτυο "canal+", όπου αποκαλύπτει ότι ο Παπανδρέου είχε έρθει σε επικοινωνία μαζί του (δηλ. με το ΔΝΤ) από τον Νοέμβρη/ Δεκέμβρη του 2009.
Ευτυχώς μας άνοιξαν τα μάτια με το εν λόγω βίντεο το οποίο παρακολούθησα με το στόμα ανοιχτό και μετά το πέρας του, αναφώνησα "ώστε έτσι", ενώ δεν σας κρύβω ότι μπήκα στον πειρασμό να σβήσω όλες τις αναρτήσεις που έχω κάνει κατά καιρούς και τον υπερασπίζομαι.
Ο εθνοπροδότης Γιώργος Παπανδρέου λοιπόν, λίγο μετά την εκλογή του, αποφάσισε να φέρει σε πέρας την αποστολή του, που δεν ήταν άλλη από την υποδούλωση των Ελλήνων. Με μία σειρά δηλώσεών του, κατάφερε να εκτινάξει τα spread καθιστώντας ανέφικτο το δανεισμό της Ελλάδας από τις αγορές, με απώτερο στόχο να μας οδηγήσει στην αγκαλιά του ΔΝΤ. 


Παράλληλα είχε αρχίσει το ψηστήρι της κοινής γνώμης από άτομα τα οποία είχαν εκπαιδευτεί από Αμερικανούς επικοινωνιολόγους (τους ίδιους που χρησιμοποιεί ο Obama -oh yeah) για να μας πείσουν για την αναγκαιότητα του Μνημονίου κι έτσι ένα μικρό μέρος αδαών Ελλήνων, πιστεύει μέχρι και σήμερα ότι το Μνημόνιο ήταν μονόδρομος, προφανώς έκαναν καλά τη δουλειά τους.
Είναι γνωστό ότι το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος, καθότι υπήρχε η πολύ σαφής πρόταση που κατατέθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά και τους υπόλοιπους αντιμνημονιακούς και συνοψίζεται στη φράση: Ουγκαγκα μπουμ μπουμ μπουμ καπα γκουμ πιριρι γκαγκα, αουγκιγκι αουγκιγκι μπακαλακαουγκαγκα.

Πρόθεσή μου δεν είναι να ασχοληθώ με το τσαντίρι του Λαζόπουλου, αλλά με την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν για ακόμα μία φορά αριστεροδεξιοί μνημονιοκλάστες, για να επιτεθούν στον Παπανδρέου και να πείσουν το πόπολο πως είμαστε υπο ξένη κατοχή, και πως ο υιός της Μάργκαρετ, έχει ως στόχο να μας υποδουλώσει για γενεές ολόκληρες. Από χθες λοιπόν, χάρη στον Λάκη Λαζόπουλο, υπάρχει ένα ακόμη βέλος στη φαρέτρα τους.




Ήδη Σύριζα και ΝΔ έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την προβολή του βίντεο.
Ο εκπρόσωπος Μιχελάκης χαρακτήρισε τις δηλώσεις Στρος Καν, "πολιτικό κόλαφο". Θα πρότεινα στον εκπρόσωπο Μιχελάκη να αναρωτηθεί γιατί ο Καραμανλής αντικατέστησε τον Αλογοσκούφη τον Ιανουάριο του 2009, όταν άρχισαν να σιγοψιθυρίζονται τα 3 δαιμονοποιημένα γράμματα "Δ" "Ν" "Τ" και ας ανακαλύψει την Αμερική μεθαύριο, δεν χάθηκε ο κόσμος.

Δεν έχουν βαρεθεί ήθελα να ήξερα να εγκαλούν τον Παπανδρέου, διότι τόλμησε να παρουσιάσει τα αληθινά νούμερα της οικονομίας και όχι τα πέτσινα της Νέας Δημοκρατίας; Το οτι αν συνεχίζαμε να λέμε ψέματα και η νεοφώτιστη τότε κυβέρνηση Παπανδρέου δανειζόταν με χαμηλά τα spread, όχι Μνημόνιο, ούτε με 20% επιτόκιο δεν θα μας δάνειζαν μετά, ξεχνάνε να το αναφέρουν. Το οτι αν δεν ψηφιζόταν το Μνημόνιο, την επόμενη θα χρεοκοπούσαμε κάνουν οτι δεν το ακούν και φυσικά δεν το διαψεύδουν (μη τυχόν και μου πει κανένας οτι αναπαράγω σπεκουλαδόρικα επιχειρήματα). Φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν επειδή οι Έλληνες έχουν δείξει την διαχρονική τους προτίμηση στα ευχολόγια και όχι στην υπευθυνότητα.

Όσο για την ... ταμπακέρα του βίντεο, προφανώς και ο Παπανδρέου μόλις συνειδητοποίησε το μέγεθος του χρέους και του ελλείμματος επικοινώνησε με κάθε οργανισμό που θα μπορούσε να βοηθήσει, είτε για να πάρει συμβουλές, είτε για να εξασφαλίσει μελλοντική βοήθεια. Θα μου πείτε αυτό ακούγεται λίγο εθνοπροδοτικό. Ναι ναι έχετε δίκιο, θα έπρεπε πρώτα να χρεοκοπήσουμε και μετά να αρχίσει τις επαφές με το ΔΝΤ, μη τυχόν και τον κατηγορήσει κανείς οτι κινούνταν υπόγεια.

Απορώ γιατί η κυβέρνηση κάνει οτι δεν είδε και δεν άκουσε. Δεν μπορεί να το ρίχνουν στην τρελή. Αν έγιναν έτσι τα πράγματα που δεν αμφιβάλλω και κατά την άποψή μου δεν είναι ντροπή, να βγουν και να το πουν και να μην αφήνουν τους διάφορους Μιχελακολαφαζάνηδες να κάνουν παρτυ με το νέο τους τζούφιο εύρημα. Έλεος πια με τις επικοινωνιακές διαχειρίσεις του κ*λου.


ΥΓ: Το να μπούμε σε μία συζήτηση για το πώς μία σατυρική εκπομπή εξασφάλισε αυτό το βίντεο, πού ακριβώς το βρήκε ή ποιός της το προμήθευσε πιστεύω είναι χωρίς λόγο.
ΥΓ2: Βρε πώς αλλάζουν οι εποχές... Ο Λαζόπουλος αξιοποιεί βίντεο του Πρετεντέρη και φαντάζομαι η ΝΔ θα αξιοποιήσει και τα δυο...

Από την Τσούγδω...
O τίτλος και η εικονογράφηση του Λογοπλόκου...
logoplokies.blogspot.com

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Giati re pedia, to video den itane ali8ino tou lazopoulou, To pexnidi tou BOIDO Pagalou einai pleon gnosto, prospa8i na apodosi ey8ines stin aristera me tis makakies pou lei kai kani ka8e mera. I ousia einai mia o Giorgakis YPOGIA iponomeyse to Mellon tis Elladas mas, Esis oi Pasokoi eisaste akoma kolimeni sto Batopedi kai sta Omologa kai eki na eisaste, min to kounate roupi dioti ego o asxetos anagnostis blepodas ta vromopexnidia kai tou Pasok kai tis Dimoprasias pleon ependiei stin Xreokopia tis Elladas. I parimia lei, oti den mporis na to ftiaxis, xalaseto kai ayto kanoune oi politikoi simera, sto idio stil kinoumaste oi perissoteroi. Podaroume stin Xreokopia tis Elladas, osoi katalabane katalabane.

Ανώνυμος είπε...

Ας πούμε φίλε αρθρογράφε ότι μπήκες στο τραίνο στη
τελευταία στάση και δεν είδες ή δεν κατάλαβες τί-
ποτα.
Ψάξε λοιπόν τις εφημερίδες 2006-07-08-09 πρώτου
τριμήνου,και πες μας σε ποιές προτάσεις της τότε
κυβέρνησης για τα οικονομικά της χώρας το ΠΑΣΟΚ
και ιδιαίτερα ο κ Παπανδρέου έδωσε σοβαρότητα και
δεν χλεύασε αρνητικά όσα προτείνονταν τότε
και που τώρα συμβαίνουν με πολλαπλάσιο σκληρό
και επώδυνο τρόπο;
Τα μέτρα χρειάζονταν και τότε και τώρα,
είναι όμως απάτη να υπόσχεσαι άλλα και να κάνεις

Ανώνυμος είπε...

ante re kakomoirika pasokakia adeiaste mas tin gonia

Ανώνυμος είπε...

"Το απόσπασμα προβλήθηκε στη χτεσινή εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου και είναι ένα από τα κομμάτια της συνέντευξης του Ντομινίκ Στρος Καν στο Canal Plus που δεν προβλήθηκαν στο αφιέρωμα του γαλλικού καναλιού στον πρόεδρο του ΔΝΤ. Η συμφωνία του Παπανδρέου με τον Ντομινίκ Στρος Καν για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ είχε γίνει από τον Νοέμβριο του 2009.

Χωρίς καμία αμφιβολία πια, ο Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί του έλεγαν -για πολλούς μήνες- ψέματα για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, μέχρι να φτάσουμε στην «δραματική» ανακοίνωση από το Καστελλόριζο.

Νομίζω πως υπάρχει ξεκάθαρα θέμα δημοκρατίας και εθνικής προδοσίας.

Επίσης, είναι ολοφάνερο πως όσοι γνώριζαν από τον Νοέμβριο του 2009 πως η Ελλάδα θα υπαχθεί στο ΔΝΤ -και δεν ήταν λίγοι αυτοί- είχαν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της χώρας.

Ένα ακόμα τεράστιο θέμα που τίθεται είναι πώς γίνεται να φέρνει στο φως το βίντεο με τις «κομμένες» δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν ένας καλλιτέχνης της σάτιρας και όχι κάποιος δημοσιογράφος.

Κανείς δεν είναι τόσο αφελής, ώστε να πιστεύει πως είχε ο Λαζόπουλος τη δυνατότητα να εξασφαλίσει αυτό το απόσπασμα και δεν είχαν τη δυνατότητα να το εξασφαλίσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες. Ή έστω, κάποιος ελεύθερος δημοσιογράφος (γέλια).

Είναι οι μεγαλοεκδότες και οι καναλάρχες που στηρίζουν την κυβέρνηση και την θέτουν στην υπηρεσία τους, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη και ασυλία για τα εγκλήματά τους σε βάρος του λαού και της χώρας.

Μετά από τη διαρροή αυτού του βίντεο, τα παπαγαλάκια τους ας σταματήσουν να διαμαρτύρονται για τη δήθεν στοχοποίησή τους και ας κατεβάσουν επιτέλους το σηκωμένο δάχτυλο. Να το βάλουν στον κ*λο τους. "

ΠΑΣΟΚΟΣ είπε...

«Τον πατριωτισμό του Κινήματός μας, δεν θα τον αμφισβητήσει κανείς, πόσο μάλλον αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και μετά λιποτάκτησαν και αυτοί που έγλυφαν τους "καταλληλότερους" επί 6 χρόνια, ενώ κατέστρεφαν τη χώρα».

Ανώνυμος είπε...

Μα γιατί επιτέλους δεν κάνει εκλογές ο Παπανδρέου να ησυχάσουμε όλοι; Όχι δεν εννοώ να ησυχάσουμε απ' τον Παπανδρέου, να ησυχάσουμε απ' τους εθνοσωτήρες θέλω που καίγονται για το καλό της χώρας, και να σας πω κάτι ψηφίστε ΚΚΕ ή ΛΑΟΣ, ανάλογα με τις "καταβολές" σας που λέγαμε κάποτε.
Εντάξει όποιο απ' τα δύο και να βγεί έτσι κι αλλιώς θα μας σώσει, εγώ θα πάρω πιό εύκολα την απόφαση να φύγω για άλλες πολιτείες γιατί έχω ένα μειονέκτημα, έχω άποψη και η άποψη σε τέτοια καθεστώτα είναι κακό πράγμα. Επίσης λέω να βάλουμε και τον καταλληλότερο πρόεδρο της Δημοκρατίας ή ακόμα και να τον αγιοποιήσουμε που για ότι κακό γινόταν απλά δε γνώριζε, γιατί αν γνώριζε θα τα είχε διορθώσει όλα, ά! και φυσικά να χαρακτηρίσουμε το χρέος μας απεχθές, να βγάλουμε όλα τα πετρέλαια και όλα τα πολύτιμα μέταλλα απ' το υπέδαφος και να μοιραστούμε τα κέρδη μεταξύ μας, άλλωστε δεν έχουμε κανέναν ανάγκη γιατί είμαστε και πολύ γαμάτοι αλλά έχουμε προδότες πολιτικούς ενώ οι υπόλοιποι δε χρειαζόμαστε καν λάμπες στο σπίτι γιατί έχουμε το φωτοστέφανο στο κεφάλι μας που είναι και οικολογικό.

Ανώνυμος είπε...

πασόκε αφιερωμένο: (φεβ 11)
"Με μεγάλη καθυστέρηση απάντησε η κυβέρνηση στα όσα είπαν τα μέλη της Τρόικας για τις αποκρατικοποιήσεις και την «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας. Η απάντηση της κυβέρνησης στην Τρόικα δόθηκε στις 2 τα ξημερώματα. Είναι λογικό – οι πουτ*νες έχουν περίεργο ωράριο.


Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιώργος Πεταλωτής, δήλωσε «Δεν ζητήσαμε από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας». Μάλιστα –δηλαδή η κυβέρνηση προσέφυγε στο ΔΝΤ, την Κομισιόν και την ΕΚΤ, ακολουθεί τις εντολές τους, αλλά –κατά τ’ άλλα- δεν ζήτησε από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε «Τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν». Δεν βλέπω ούτε έναν αξιοπρεπή άνθρωπο σε αυτήν την κυβέρνηση – μόνο λαμόγια βλέπω. Τα όρια της αξιοπρέπειάς τους πρέπει να είναι πολύ χαλαρά και ευμετάβλητα. Σφεντόνα την έχουν κάνει την αξιοπρέπεια.

Το πιο ωραίο απ’ όλα αυτά που είπε μέσα στην άγρια νύχτα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν πως «εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό». Όπα, ρε μεγάλε! Δηλαδή, ο ελληνικός λαός σας ζήτησε να προσφύγετε στο ΔΝΤ; Ο ελληνικός λαός σας ζήτησε να κάνετε όλα αυτά τα τέρατα που έχετε κάνει μέσα σε λίγους μήνες; Όχι, δεν τον ρωτήσατε ποτέ. Εσείς γίνατε κυβέρνηση με τις ψήφους του 30% του εκλογικού σώματος και με το σύνθημα «Λεφτά υπάρχουν».

Μετά την «οργισμένη» αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου –που καθυστέρησε μισή μέρα- ακολούθησε και η «οργισμένη» αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου πήρε τηλέφωνο τον Ντομινίκ Στρος Καν και τον Ζαν Κλοντ Τρισέ και τους ξέχεσε πατόκορφα. Ακόμα τρέμουν οι άνθρωποι.

Τα πράγματα είναι απλά. Η κυβέρνηση δεν υπάρχει –υπάρχει μόνο μέσα στα στούντιο των καθεστωτικών ΜΜΕ-, οπότε πρέπει να της δοθεί μια πατριωτική διάσταση. Ότι δηλαδή όλα αυτά τα αίσχη που κάνουν τα κάνουν για την πατρίδα. Ήρθε και η ανατροπή Μουμπάρακ προχτές και χεστήκανε πάνω τους ο Παπανδρέου, η παρέα του και η Μαφία μεγαλοεπιχειρηματιών και καναλαρχών που τους στηρίζει.

Βέβαια, οι δηλώσεις των μελών της Τρόικας για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας έδωσαν τη δυνατότητα σε όλα τα κόμματα να πάρουν θέση, να δείξουν πόσο αγαπούν την Ελλάδα και να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους.

Όπως καταλαβαίνετε -από την ξαφνική μεγάλη αγάπη για την πατρίδα- πάμε για εκλογές . Το πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει και χρειάζεται «νομιμοποίηση» και «πατριωτισμό» για να συνεχίσει. Όλα τα μαγαζάκια είναι ανοιχτά και έτοιμα. Οι πελάτες;

(Έγραψα σε προηγούμενο κείμενο τη φράση του Samuel Johnson «Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων». Επειδή έχω λάβει μερικά μέιλ από αναγνώστες που μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει αυτή η φράση, να εξηγήσω τι θέλει να πει ο …ποιητής. Ο ποιητής λοιπόν δεν εννοεί πως οι πατριώτες είναι παλιάνθρωποι – εννοεί πως οι παλιάνθρωποι, όταν βλέπουν τα δύσκολα και κινδυνεύει ο κώλος τους, παίζουν το χαρτί του πατριωτισμού και μεταμφιέζονται σε πατριώτες, με την ελπίδα πως θα σωθούν. Παλιό κόλπο και παγκόσμιο.)"

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΚΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ 30% ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΠΕΣΜΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΑΛΛΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ

Ανώνυμος είπε...

Δεν άντεξα να διαβάσω όλο το άρθρο. Δεν ξέρω ποιος το έγραψε. Αν το έγραψε κάποιος από τα μέλη του Ai-Vres πρώτη φορά θα συμφωνήσω με αυτούς που κατηγορούν τα μέλη του Ai Vres για κομματόσκυλα. Λυπάμαι πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Το σπουδαιότερο,νομίζω,είναι να γνωρίζουμε κάποια
όρια,και να μην στηρίζουν αρθρογράφοι,μπλόκερ και
δημοσιογράφοι τα λάθη που φαίνονται οικτρά ,όταν
καθεστώτα στυλ Μουμπάρακ-Καντάφι αρνούνται να
παραδεχθούν,.

ai-vreS είπε...

Αν διάβαζες μέχρι το τέλος θα έβλεπες ότι είναι αναδημοσίευση από άλλο ιστολόγιο...

Ανώνυμος είπε...

τα σχόλια των αναγνωστών αφορούν το παρών και το
άλλο ιστολόγιο

Το Προφίλ μας