Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Μήνυμα Γ. Βλατή για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.


Η Βουλή των Ελλήνων την 24η Φλεβάρη του 1994 ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο» από τους Νεότουρκους του Κεμάλ, δικαιώνοντας έτσι τους Έλληνες του Πόντου.


Σήμερα πενθούμε 353.000 χαμένες ζωές. Σήμερα τιμούμε εκείνους που χάθηκαν, αντιστεκόμενοι στις συνεχείς διώξεις και το βίαιο εξισλαμισμό. Η 19η Μαΐου όμως δεν είναι μόνο ημέρα πένθους. Είναι ημέρα υπενθύμισης των αγώνων που όλοι οφείλουμε να κάνουμε για την αναγνώριση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο ποντιακός ελληνισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του έθνους μας. Η προσφυγική κουλτούρα και ο πολιτισμός των Ελλήνων του Πόντου συνέβαλλε στην αναγέννηση του ελληνικού κράτους. Με πείσμα, εργατικότητα και αγάπη για την Ελλάδα κατάφεραν να ορθοποδήσουν και να συνδράμουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας.

Η Ελληνική Πολιτεία έχει ηθικό και ιστορικό χρέος να κληροδοτήσει στις νέες γενιές των Ελλήνων τις μνήμες και τα γεγονότα αυτά ως πολύτιμη παρακαταθήκη για την πορεία του Έθνους στο μέλλον. Οφείλει να εργαστεί για την παγκόσμια αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Όχι για να υποχρεώσει την Τουρκία σε παραδοχή των εγκλημάτων που τότε διέπραξε το τουρκικό κράτος, αλλά για να λάβουν οι χιλιάδες των Ποντίων σε ολόκληρο τον κόσμο τη δικαίωση που προσδοκούν.

Το τουρκικό κράτος ουδέποτε αναγνώρισε τα εγκλήματα που διέπραξε κατά των Ελλήνων του Πόντου. Ωστόσο η ιστορία δεν μπορεί να ξαναγραφεί. Η γενοκτονία των Ποντίων είναι ένα πραγματικό γεγονός που καμία τουρκική προπαγάνδα και καμία γεωπολιτική στρατηγική δε μπορεί να αναιρέσει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kala 8a kani o Podilatikos silogos Servion na apomakrini tin kommatiki e8elodiki omada, dioti kako tou kani kai oxi kalo. Oi poles mames bgazoune stravo to brefos lei i parimia kai den peyti exo .

Το Προφίλ μας