Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Μήνυμα του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

H 19η Μαΐου είναι ημέρα Εθνικής μνήμης και απόδοσης τιμής για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Ταυτόχρονα όμως είναι ημέρα ευθύνης και υποχρέωσης όλων μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον δίκαιο αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Είναι χρέος προς τα θύματα της Γενοκτονίας αλλά και προς όλους εκείνους που ξεριζώθηκαν αφήνοντας πίσω τους έντονα τα σημάδια της παρουσίας του ελληνικού στοιχείου στον μακρινό Πόντο και στην Μικρασιάτικη γη.

Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού αποτέλεσε για πολλούς τη νέα πατρίδα όπου κράτησαν και συνεχίζουν να κρατούν οι απόγονοί τους άσβεστη τη φλόγα του Ποντιακού Ελληνισμού.
Η Δημοτική Αρχή είναι συμμέτοχος στον κοινό αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, στηρίζοντας παράλληλα δράσεις και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη διατήρηση και διάδοση της Ποντιακής παράδοσης.
Αποτείοντας με ευλάβεια φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας καλούμαστε όλοι να θυμηθούμε και να έχουμε ως οδηγό την ιστορική μνήμη και την εθνική μας ταυτότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας