Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Πολιτικοί κατώτεροι των περιστάσεων

Ενα χρόνο μετά την υπαγωγή της χώρας στοn μηχανισμό στήριξης και την έναρξη εφαρμογής του μνημονίου, τα αποτελέσματα δεν είναι, δυστυχώς, αυτά που αναμένονταν. Και το χειρότερο είναι ότι καθημερινά πια επιβεβαιώνεται ότι η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα αποδεικνύεται κατώτερο των προβλημάτων τα οποία οφείλει να διαχειριστεί.
Η κυβέρνηση δείχνει πως ξέρει τι πρέπει και τι θέλει να κάνει, τα μέτρα της κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά οι πράξεις της καταγράφουν μια απαράδεκτη αμηχανία και διστακτικότητα, που ουσιαστικά ακυρώνει τις σημαντικές και θετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της. 
Είναι κάτι που και ο ίδιος ο πρωθυπουργός το έχει αναγνωρίσει και έχει έμμεσα δεσμευτεί να το αντιμετωπίσει, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει επιχειρήσει.
Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση απέδειξε την Πέμπτη στο Ζάππειο ότι
εκείνο που πρωτίστως την απασχολεί δεν είναι πώς θα συμβάλει για να ξεπεραστεί η κρίση, αλλά πώς θα καταφέρει ν' ανακάμψει πολιτικά και να εκμεταλλευτεί τη δικαιολογημένη δυσφορία ή και αγανάκτηση της κοινής γνώμης για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος. Oταν το κόμμα που φιλοδοξεί ν' αποτελεί εναλλακτική κυβερνητική λύση βασίζει την οικονομική πρότασή του σε μέτρα που επιδεινώνουν τα δημοσιονομικά αδιέξοδα, τότε είναι προφανές ότι επιμένει ν' αγνοεί προκλητικά την πραγματικότητα και όσα αυτή συνεπάγεται.
Oσο για τα κόμματα της παραδοσιακής Αριστεράς, αυτά έχουν επιλέξει να κινούνται στον κόσμο των πολιτικών φαντασιώσεών τους. Το ΚΚΕ δείχνει να πιστεύει ότι η αποδιοργάνωση των πάντων μπορεί να του εξασφαλίσει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις και ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στο αίτημα για εκλογές, αν και κανένας δεν είναι σε θέση να καταλάβει τι μπορεί να περιμένουν ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του από μια πιθανή εκλογική αναμέτρηση.
Αυτή είναι η διαμορφωμένη σήμερα πραγματικότητα. Και πολλά μπορεί να επιθυμεί ή να εύχεται κανείς να συμβούν, αλλά σημασία δεν έχει τι θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει, αλλά τι μπορεί να γίνει. Και σ' αυτό μόνο η κυβέρνηση και ο Γ. Παπανδρέου μπορούν ν' απαντήσουν. Από τη στιγμή που επέλεξαν ως λύση το μνημόνιο, ας φροντίσουν να το εφαρμόσουν. Γιατί έως τώρα δεν το κάνουν.

ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας