Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Βασίλης Κωνσταντόπουλος: «Τα χρέη είναι σαν το μνημόνιο…»!

από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ 
Την αναλυτική κατάσταση των οικονομικών του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, ο οποίος κατατάσσεται στη δεύτερη κατηγορία των πλέον χρεωμένων Δήμων ολόκληρης της χώρας, παρουσίασε χθες το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος. Παρουσία δημοτικών συμβούλων, δημοτών, στελεχών του Δήμου, αλλά και του πρώην δημάρχου Σερβίων Δημοσθένη Κοκολιού, ο κ. Κωνσταντόπουλος παρέθεσε αναλυτικούς αριθμούς και στοιχεία, και για τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες που συναπαρτίζουν, πλέον, τον «Καλλικρατικό» Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, από τους οποίους προκύπτει πως το μεγαλύτερο «βάρος» των συνολικά 8.759.000 ευρώ που φαίνεται να χρωστά ο νυν Δήμος προέρχεται από τον πρώην Δήμο Σερβίων.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος, οι συνέπειες από το μεγάλο αυτό χρέος είναι ιδιαίτερα σημαντικές, ιδιαίτερα για τη Δημοτική Ενότητα Σερβίων και όχι για τις περιοχές του Βελβεντού, των Καμβουνίων και του Λιβαδερού, που εμφανίζουν πολύ μικρότερα ή σχεδόν ελάχιστα χρέη. Επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί με χρηστή διαχείριση και διοίκηση, φέρνοντας ως παράδειγμα το πρώτο τετράμηνο του 2011, κατά το οποίο, όπως είπε ο ίδιος, υπάρχει ένα υπόλοιπο στο ταμείο της τάξης των 416.000 ευρώ. Ο κ. Κωνσταντόπουλος υποστήριξε πως είναι δυνατόν, στα τέλη του 2011, το χρέος να μειωθεί κάτω του 120% των συνολικών εσόδων, με περικοπές της τάξης του 1.000.000 ευρώ.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού έκανε λόγο για χρέη και…αγωγές που έρχονται συνεχώς στο Δήμο, από διάφορους προμηθευτές και εταιρίες και αφορούν σε πρώην Δήμους, φέρνοντας και συγκεκριμένα παραδείγματα. Επιπλέον, απηύθυνε μήνυμα στους δημότες «να στηρίξουν τη δύσκολη αυτή προσπάθεια», ενώ παρομοίασε τα χρέη και τις συνέπειες που απορρέουν, σύμφωνα με τις εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών, για το Δήμο, ως «μνημόνιο»!
(...)
«Καίει» υπαλλήλους το πόρισμα για τον πρώην Δήμο Σερβίων
Tην ίδια, πάντως, στιγμή, διοικητικές, τουλάχιστον, ευθύνες κατά υπαλλήλων του πρώην Δήμου Σερβίων και νυν του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού καταλογίζει το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την περίοδο 2006-2001, επί δημαρχίας του Δημοσθένη Κοκολιού, το οποίο βρίσκεται ήδη στα χέρια της γενικής γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρας Γεωργακοπούλου! Τα παραπάνω ανέφερε, μετά από ερώτηση του «Π.Λ» στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος, αρνούμενος να πει περισσότερα, καθώς, όπως υπογράμμισε, αυτό είναι αρμοδιότητα της κυρίας Γεωργακοπούλου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο πόρισμα υπάρχουν, όπως φαίνεται, αναφορές και για τον πρώην δήμαρχο Σερβίων Δημοσθένη Κοκολιό, σχετικά με το θέμα των εσόδων από την εμποροπανήγυρη. Ο τελευταίος, πάντως, μιλώντας στον «Π.Λ.», σημειώνει πως τα εν λόγω έσοδα τα χρησιμοποιούσε, απλά νωρίτερα για να πληρωθούν διάφορες ανάγκες του Δήμου.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΟΝΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ. ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΟΤΗΣΕ Ο ΔΙΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΥ ΕΞΙΚΟΝΟΜΙΣΕ 350.00Ο ΕΥΡΩ ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΜΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΙΡΙΣΗ!!!!!!! Ο ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΙΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Κοκολιος επρεπε ναναι φυλακη κ'οχι ο Στρος Καν !!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά μην προτρέχετε. Τα στοιχεία που στοιχειωθετήθηκαν ειναι απο τις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου και σύμφωνα με αυτά που ζήτησε το υπουργείο Εσωτερικών. Σίγουρα θα γίνουν κάποιες αλλαγές ΑΛΛΑ παρ' ολα αυτα ο Κωνσταντόπουλος δεν αφήνει τον δήμο στο έλεος του Θεού. Με νούμερα έδωσε και την λύση ωστε το 2012 ο δήμος Σερβίων-Βελβεντού να είναι εύρωστος οικονομικά.

Ανώνυμος είπε...

Και ομως αυτος ο τρισαθλιος(Κοκολιος)εχει το θρασος να πινει καφε στην πλατεια κ'να πουλαει θεωριες στον κοσμο !!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΚΟΚΟΛΙΟΣ; ΑΣ ΒΓΗ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΝ ΕΚΛΕΨΕ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ 2003.ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ. ΑΝ Ο ΚΟΚΟΛΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΘΑΡΟ ΤΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΣΕΥΜΑ.ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΟΝ ΟΡΚΩΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΝΥΚΟΚΟΙΡΕΜΕΝΟΣ.ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ;

Ανώνυμος είπε...

10.34 αυτη την κασετα σου δωσανε;

Ανώνυμος είπε...

10.34 ωραία η καραμέλα σου!!!!!Λίγοι τη μασάνε βέβαια ακόμη αλλά δυστυχώς υπάρχουν ακόμη άτομα σαν εσένα που δε βλέπουν την πραγματικότητα.Αλλά εντάξει σε μια δημοκρατία όλες οι φωνές πρέπει ν'ακούγονται είτε μας αρέσει είτε όχι!!!!!
Για 'μένα πάλι ο Κοκολιός ήταν ο πιο άχρηστος και ανίκανος δήμαρχος που πέρασε ποτέ και όχι μόνο πήγε πίσω τον τόπο αλλά λειτούργησε και με πρακτικές της δεξιάς κουλτούρας που ισοπεδώνουν και τη δημοκρατία!!!!!
Θα έπρεπε να ντρέπεται και απορώ πως μπορεί ακόμη και κυκλοφορεί!!!Αλλά τι λέω τώρα, τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουνε τσίπα............ελπίζω να λειτουργήσουν οι αρχές και ο νόμος και να τον δω να πληρώνει επιτέλους για όλα τα δεινά που έφερε!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πως ειναι δυνατον να μας βαζει το υπουργειο στους υπερχρεωμενους ΔΗΜΟΥΣ οταν απο τα 9000000 ευρω τα 2500000 του Δημου βελβεντου,το 1000000 του Δημου Σερβιων, και 1000000 τουΔημου Καμβουνιων δηλαδη συνολο 4500000 ευρω τα χρωσταει το κρατος απο εργα των προγραμματων ΘΗΣΕΑ,ΟΠΑΓΧ,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ,ΠΙΝΔΟΣ,ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΟΡΟΣ.Εκτος αν η κυβερνηση αποφασισε να τα επιβαρυνθουν η ΔΗΜΟΙ δηλαδη οι Δημοτες πραγμα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

απο Δήμαρχος κλητήρας είπε...

κ. δήμαρχε, η εξοικονόμηση πως κατανέμεται στις δημοτικές-τοπικές κοινότητες;
Αφού τα χρέη της δημοτικής κοινότητας Σερβίων δεν αφορούν τα αλλα διαμερίσματα, γιατί οι περικοπές γίνονται απ'ολους... διευκρινείστε μας.

Οι περικοπές γίνονται οριζόντια και ποσοστιαία το ιδιο απ'ολα τα διαμερίσματα;

Μήπως δεν κατάλαβα κάτι;

Αφού δεν υπάρχει Βελβεντινή φωνή στο δήμο επιτρέψτε μου να θέτω ερωτήσεις και δώστε μου μια απάντηση...

Ανώνυμος είπε...

@12:30

Η τελευταία σου πρόταση φίλε μου τα λέει όλα. "Αφού δεν υπάρχει Βελβεντινή ...". Καταλαβαίνεις επίσης ότι δεν υποχρεούται να σου απαντήσει μέσω ιστολογίων η άλλων μέσων.

Ή θα πας σε δημοτικό συμβούλιο να ρωτήσεις ή θα μείνεις με την απορία. Με δική σου ευθύνη, σημειωτέον...

Το Προφίλ μας