Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

«Πολίτες και Πολιτεία Μαζί» κατά της φοροδιαφυγής

«Πολίτες και Πολιτεία Μαζί», είναι το σύνθημα Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος κατά της φοροδιαφυγής που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Στόχος του είναι η είσπραξη 11,8 δισ. ευρώ από φόρους έως...
το 2013.
«Πρώτη φορά μπαίνει συγκεκριμένη στοχοθεσία και χρονοδιάγραμμα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Οι στόχοι του επιχειρησιακού προγράμματος προβλέπουν την είσπραξη 2,5 δισ. ευρώ το 2011, 4,4 δισ. ευρώ το 2012 και 5,8 δισ. ευρώ το 2013.
 
Το σχέδιο που περιγράφεται σε 99 σελ συνοδεύεται από έκθεση για την παραοικονομία η οποία περιγράφει τις πηγές άντλησης των προσδοκώμενων εσόδων ύψους 3,5 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία.
«Η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα κατά της χώρας και μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αδικίες» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σήμερα στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τους υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη, Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη, Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσή, παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά, και των γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών κ. Η. Πλασκοβίτη, Ι. Καπελέρη και Διομ. Σπινέλλη. 
fimotro.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΩΡΓΟ ..ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ

Το Προφίλ μας