Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Στους 58 υπερχρεωμένους Δήμους (με συνολικό χρέος από 120% έως 150% των τακτικών εσόδων και της ΣΑΤΑ) ο Δήμος Σερβίων - Βελβεντού !

«Μνημόνιο» για 58 δήμους των οποίων το συνολικό χρέος είναι μεγαλύτερο του 100% των τακτικών ετήσιων εσόδων, συμπεριλαμβανομένης και της ΣΑΤΑ, προετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών. Το πρόγραμμα εξυγίανσης θα ελέγχεται από τριμελή επιτροπή (τρόικα) που αποτελείται από ένα μέλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ και το γενικό διευθυντή Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών.
Παράλληλα στο κλιμάκιο των ελεγκτών θα συμμετάσχουν στελέχη του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, που αναλαμβάνει το μεγαλύτερο βάρος της εξυγίανσης, αλλά και της ΕΕΤΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών, οι δήμοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα εξυγίανσης ανήκουν σε τρεις κατηγορίες:

Ypes Programma Exigiansis Dimwn

Πρώτοι οι «κόκκινοι», (με συνολικό χρέος άνω του 150% των τακτικών εσόδων και της ΣΑΤΑ), οι οποίοι είναι κατά σειρά: Τήλου, Φυλής, Αμαρουσίου, Περάματος, Αχαρνών, Πειραιώς, Σπάτων-Αρτέμιδος, Αγιάς, Δίου-Ολύμπου, Ρόδου, Καρδίτσας, Ασπροπύργου, Πύλης, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μαρκοπούλου, Μεσογαίας, Διάννου, Βύρωνος, Τροιζηνίας, Σαλαμίνας, Παξών, Κορυδαλλού, Τρικκαίων, Κοζάνης και Σιθωνίας.

«Ανοικτοί κόκκινοι» (με συνολικό χρέος από 120% έως 150% των τακτικών εσόδων και της ΣΑΤΑ) οι οποίοι είναι κατά σειρά:
Ζωγράφου, Σύμης, Μεταμόρφωσης, Νίκαιας-Ρέντη, Αγίας Βαρβάρας, Κέρκυρας, Ιστιαίας-Αιδηψού, Μαντουδίου, Αλίμου, Βέλου-Βόχας, Κασσάνδρας και Σερβίων-Βελβεντού.

«Πορτοκαλί» (με συνολικό χρέος από 100% έως 120% των τακτικών εσόδων και της ΣΑΤΑ) οι οποίοι είναι κατά σειρά: Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κύμης-Αλιβερίου, Μεγαρέων, Κισσάμου, Λαυρεωτικής, Ήλιδας, Ωρωπού, Κεφαλονιάς, Νέας Προποντίδας, Σκιάθου, Ζακύνθου, Ύδρας, Κατερίνης, Ορχομενού, Περιστερίου, Καισαριανής, Ιωαννιτών, Θερμαϊκού, Αίγινας, Ρεθύμνης, Κρωπίας, Διρφύων, Μεσσαπίων.

Πρόγραμμα εξυγίανσης δε θα χρειαστούν δήμοι που έχουν συνολικό χρέος κάτω από 100%, που είναι μάλλον στο πράσινο. Πρόκειται για 45 δήμους που συνολικό χρέος από 80% έως 100% των τακτικών εσόδων και της ΣΑΤΑ, 82 που είναι από 50% έως 80% και 140 μέχρι 50% .
Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, αυτή τη στιγμή στη βάση δεδομένων που δημιούργησε το υπουργείο, αποτυπώνεται πλήρως η οικονομική κατάσταση των δήμων.
Συγκεκριμένα οι δανειακές υποχρεώσεις των δήμων ανέρχονται σε περίπου 1,9 δις ευρώ, εκ των οποίων περίπου το 60%, όπως είπε ο πρόεδρός του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Αλέξανδρος Αντωνόπουλος που ήταν παρών, 1,26 δις είναι οι υποχρεώσεις των δήμων προς τρίτους, 1,87 δις οι απαιτήσεις των δήμων από τρίτους και 735 εκατομμύρια τα διαθέσιμα τους.
Πρόγραμμα εξυγίανσης: «Ποινές» και διαδικασία
Για τους 58 δήμους οι οποίοι θα μπουν στο πρόγραμμα εξυγίανσης, το οποίο όπως είπε ο υπουργός, θα ξεκινήσει άμεσα με βάση υπουργική απόφαση η οποία θα εκδοθεί, θα ισχύουν οι εξής ποινές:
•1.    Πάγωμα ή περιορισμός των προσλήψεων και των συμβάσεων.
•2.    Πάγωμα ορισμένων κωδικών όπως δημόσιες σχέσεις κι εκδηλώσεις
•3.    Πάγωμα υλοποίησης νέων έργων, καθώς το σύνολο των εσόδων συμπεριλαμβανομένων και αυτών από τη ΣΑΤΑ, θα διατίθεται για το πρόγραμμα εξυγίανσης.
•4.    Υποχρέωση υλοποίησης του προγράμματος με βάση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που δε υπερβαίνει μια δημοτική περίοδο.
Πάντως ο κ. Ραγκούσης, διευκρίνισε ότι  οι συγκεκριμένες «ποινές» μπορούν να αφορούν μόνο σε μία δημοτική κοινότητα (πρώην δήμοι), εφόσον μόνο εκεί διαπιστώνεται το οικονομικό πρόβλημα.
Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι νέα έργα θα μπορούν να πραγματοποιούνται στους συγκεκριμένους δήμους αλλά μόνο μέσω του ΕΣΠΑ και του «Προγράμματος Ε.ΛΛ.Α.Δ.Α».
Η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα εξυγίανσης θα γίνει σε τέσσερα στάδια:
•1.    Διαπίστωση ανάγκης οικονομικής αξιολόγησης βάση αντικειμενικών κριτηρίων
•2.    Εκτίμηση της οικονομικής κατάστασης του από τους αξιολόγηση ΟΤΑ από τους ορκωτούς λογιστές
•3.    Εκπόνηση ειδικού επιχειρησιακού προγράμματος εξυγίανσης
4. Έγκριση του προγράμματος από την τριμελή Ελεγκτική επιτροπή
Το πρόγραμμα εξυγίανσης θα περιλαμβάνει:
Α. Επιμήκυνση του σημερινού μέσου χρόνου αποπληρωμής των δανείων των 15 ετών μέχρι 25 για την αποπληρωμή τους
Β. Σημαντική μείωση του επιτοκίου που όπως είπε ο πρόεδρος του ΤΟ ανέρχεται στο 5,9%.
Με αυτόν τον τρόπο όπως τόνισαν τόσο ο κ. Ραγκούσης όσο και ο κ. Αντωνόπουλος, η μείωση της τοκοχρεωλυτικής δόσης θα φτάσει μέχρι και το 55%, με αποτέλεσμα αφενός αυτή να είναι μικρότερη του 20% των συνολικών ετήσιων εσόδων του δήμου, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης» (ο κ. Ραγκούσης πάντως αποσαφήνισε ότι σήμερα μόλις συνολικά 4 δήμοι πληρώνουν ετήσιο τοκοχρεολύσιο, που είναι μεγαλύτερου του 20% των εσόδων τους) και αφετέρου, να δώσει τη δυνατότητα για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και για ένταξη των δήμων που σήμερα βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί» στην πράσινη δόση.
Πλην των δύο παραπάνω διευκολύνσεων, το πρόγραμμα εξυγίανσης θα παρέχει και περίοδο χάριτος για ορισμένες περιπτώσεις δήμων που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα χρέους, η οποία θα καλύπτει τα χρεολύσια, αλλά όπως άφησε να εννοηθεί ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, δε θα είναι δυνατό να υπερβαίνει το χρόνο θητείας των σημερινών δημάρχων (δηλαδή περίπου τρία χρόνια).
Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Εσωτερικών, άφησε να εννοηθεί ότι η ένταξη των συγκεκριμένων δήμων στο «μνημόνιο» θα είναι υποχρεωτική. «Ούτως ή άλλως ,όλοι οι δήμοι που έχουν πρόβλημα, μας ζητούν επιτακτικά να προχωρήσουμε σε ρύθμιση. Πάντως αν κάποιος έχει καλύτερη πρόταση από τη δική μας τη συζητάμε...», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.
Εκτός τα χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων
Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τα χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων των δήμων, οι οποίες αυτή τη στιγμή ελέγχονται από τους ορκωτούς λογιστές.
Πρόσθεσε πάντως ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις Δ.Ε.Υ.Α. «αλλά δε θα αλλάξει», όπως είπε, τη συνολική «εικόνα».
Ο κ. Ραγκούσης τόνισε επίσης, ότι με βάση τα οικονομικά στοιχεία που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο, επιβεβαιώνεται ότι η συμμετοχή των δήμων στο δημόσιο χρέος και στο ΑΕΠ είναι απειροελάχιστη σε σχέση με το συνολικό και ανέρχεται στο 0,7% και 0,9% αντίστοιχα. Μάλιστα οι δήμοι της Ελλάδας σχετικά με τα χρέη βρίσκονται στην προτελευταία θέση, πριν από τη Μάλτα, συγκριτικά με τους δήμους των υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για παράδειγμα οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις των δήμων της Γερμανίας, ανέρχονται στο 39,6% του συνολικού χρέους και 29,1% του ΑΕΠ.
Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο του προγράμματος εξυγίανσης των δήμων κάντε κλικ εδώ.
www.aftodioikisi.gr

31 σχόλια:

ενας βελβεντινος είπε...

με λιγα λογια ο δημος ειναι ενας χρεοκωπημενος δημος.ειναι υποχρεωμενος να ξεπληρωσει(με οποιοδηποτε κοστος)τα"λαθη" και τα χρεη των προηγουμενων.Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ

velventinos είπε...

min prosvalese kyrie Laiopoule nomizontas oti den sas theloume. prepei na katalaveis oti den exoume provlima mazi sas alla den theloume na klironomisoume ta dika sas provlimata. Min to gyrizeis loipon sto topikistiko kai ela sti thesi mas. esy ti tha ekanes???

Ανώνυμος είπε...

Τα χρέη θα αποπληρωθούν από τις δημοτικές ενότητες που έχουν το πρόβλημα και μόνο.
Αν η δημοτική ενότητα Βελβεντού δεν έχει πρόβλημα ( που δεν έχει) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. Αυτό είναι σαφές από το πρόγραμμα εξυγίανσης.

velventinos είπε...

kai sy kyrie Karadiako pou sevese ton agwna mas (etsi eipes sto d.s.) giati exeis toso provlima me osous anagnorizoun ta lathi tous (vouleftes)? tha eprepe oloi na exoume provlima me aftous pou anagnorizoun ta lathi tous alla den exoun to tharos na ta diortosoun. kai NAI!! Exeis dikio.. sas xriazomaste kai mas xriazeste. alla o kathenas ap'to spiti tou. emeis giati prepei na klironomisoume ta dika sas xreei kai provlimata?? To theoreis dikaio afto??

velventinos είπε...

@12.40
eilikrina file mou esy to pisteveis ayto? tha einai i proti i i teleftaia fora pou tha mas eksapatisoun? an antistrefame ta pragmata yparxei politis twn serviwn pou tha pisteve kati tetoio? as vlepoume ta pragmata kai ligo me ta matia tou allou!!

Ανώνυμος είπε...

Ραγκούσης είπε :
"Πάντως ο κ. Ραγκούσης, διευκρίνισε ότι οι συγκεκριμένες «ποινές» μπορούν να αφορούν μόνο σε μία δημοτική κοινότητα (πρώην δήμοι), εφόσον μόνο εκεί διαπιστώνεται το οικονομικό πρόβλημα."

velventinos είπε...

emeis posi empistosini mporoume na exoume ston kyrio Raggousi meta ton empaigmo tou perasmenou ΜΑΗ. Kαι πεσ'μου ειλικρινα μπορουμε σημερα να εμπιστευθουμε τους πολιτικους μας; αρχισε απο τους βουλευτές και τελειωσε με τον κ.Ραγγούση...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε/η σε κατανοώ σας κατανοώ. Αλλά θα τα καταφέρουμε και μάλιστα σύντομα.
Η νέα Δημοτική Αρχή αξίζει της εμπιστοσύνης μας .

velventinos είπε...

Διστυχως και η δημοτικη αρχη δεν κερδισε την εμπιστοσυνη μας. Τα δελτια τυπου εν βρασμω ψυχης, οι αστοχες δηλωσεις, τα εξαφανησθεντα βιντεο η αρνηση συνεργασιας με το συνολο της κοινωνιας ( και τον τροπο που η ιδια επελεξε να συνεργαζετε) η κακη ποιοτητα του ποσιμου νερου κλπ κλπ... δεν βοηθησαν την κατασταση. εχουν ομως το ελαφριντικο της απειριας γι'αυτο ας περιμενουμε λιγο ακομα!!

velventinos είπε...

dem empistevomaste to k. raggousi kai tous vouleftes!! tha empisteftoume ti dimotiki arxi??me toses astoxes diloseis? Me ta astoxa deltia typou en vrasmw psixis? me svismena video? me monimi arnisi synergasias me tin koinonia mas? (opos afti epelekse na ekprosopite) me fanatikous dimotikous symvoulous ek twn opoiwn kapoios tha exei kai kapoio antivelventino paralirima se kathe dimotiko symvoulio? einai alithia oti proeklogika protimousame ton k. konstantopoulo apo tous allous (kai as min psifizame) ypopsifious alla disyixws mexri twra mas exei apogoitefsei...ΔΙΣΤΥΧΩΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αδικείτε και τον Κωνσταντόπουλο και τον Λαζαριώτη.
Σας το λέω με πολύ φιλικά αισθήματα .

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω για τα φιλικα αισθηματα και ανταποδιδω με ειλικρινια!!!!! Τα γεγονοτα ομως μιλουν απο μονα τους. Δεν αμφισβητω οτι οι κυριοι Κωνσταντοπουλος και Λαζαριωτης να ειναι δυο "ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ". Εδω ομως θελουμε καλους και εμπειρους δημαρχους και αντιδημαρχους. Και δεν εχουμε καιρο γι'αυτο που λενε "on the job training". Και ειδικα ο κυριος Λαζαριωτης διστυχως ειναι σ'αυτο το σταδιο!

velventinos είπε...

kai telos thlo na kleiso afou efxitho kai pali KALI EPITYXIA sti dimotiki arxi serviwn. emeis theloume dipla ston ISXIRO DIMO VELVENTOU enan ISXIRO DIMO SERVIWN. gia tin anaptiksi ILOS TIS PERIOXIS.

Ανώνυμος είπε...

BILBINOI MAS KOURASATE. KANTE AGONA H' MHN KANTE AGONA. DEN MAS ENDIAFEREI. MHN ASXOLISTE MAZI MAS.

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια στον Κοκολιο.
Νοικοκύρεψε τον Δήμο !!!!
Τον έκανε και πανελλαδικά γνωστό… λίγο είναι το ΥΠΕΣ να ασχολείται με τον Δήμο μας ;

Ανώνυμος είπε...

Για φτυσιμο εισαι Κοκολιε......θελεις κρεμασμα στην Πλατεια....Φτου σου κ'παλι Φτου σου !!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣΟΥΜΕ ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΙΝ ΠΛΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΚΟΥ. ΠΑΓΟΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΙΨΕΙΣ ΛΕΕΙ. ΠΑΓΟΜΑ Η ΣΑΤΑ ΛΕΕΙ. ΠΑΓΟΜΑ ΣΕ ΟΛΑ. ΑΝΤΕ ΚΟΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΤΟΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΓΙΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΙΠΛΟ ΑΓΑΛΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ..... ΚΟΚΟ.... ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥ........

Ανώνυμος είπε...

Και εμεις στο κοκκινο θα ημασταν αν δεν ειχαν ερθει οι πρωην δημοι καμβουνιων και βελβεντου και το λιβαδερο. αντε να ξαναβγει στην πλατεια ο κοκολιος.

ενας βελβεντινος είπε...

το ερωτημα ειναι πολυ απλο.
ποιος ιδιοκτητης κερδοφορας επιχειρησης θα συμφωνουσε σε συννενοση με μια χρεοκοπημενη επιχειρηση,συμφωνοντας στο νεο διοικητικο συμβουλιο να εχει μονο 6 απο τους 27 συμβουλους.
δηλαδη να πληρωσουν κομματι απο τα χρεη οι υπαλληλοι της υγειους επιχειρησης.

Ανώνυμος είπε...

@3.47
ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
ΚΑΝΕΝΑΣ΄

Ανώνυμος είπε...

απο Δήμαρχος κλητήρας είπε...

http://www.scribd.com/doc/54725008/Ypes-Programma-Exigiansis-Dimwn

Σπεύδω να προλάβω τα παπαγαλάκια του Στεργίου, παρακαλώ διαβάστε στην παράγραφο:

Υποχρεώσεις ενταγμένων στο πρόγραμμα

Οτι δεν μας αφορούν τα χρέη της δημοτικής κοινότητος Σερβίων....


Για αλλη μια φορά ο απόλυτος σκοταδισμός και η παραπληροφόρηση σε ολο της το μεγαλείο... εμείς θα ξεπληρώσουμε τα χρέη των Σερβίων μας ελεγε για να πετύχει τους ιδιοτελείς σκοπούς του...

Ανώνυμος είπε...

@8.35
ΒΛΑΚΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΛΑ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΟΥ!! ΒΛΑΚΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καί σύ "από δήμαρχος κλητήρας" τούς πιστύεις.Τί είπαν ο Ραγκούσης καί όλο τό ΠΑΣΟΚ μαζί καί τό έκαναν.Εσύ πιστεύεις ότι θά παγώσουν μόνο όσα έσοδα προορίζονται γιά τό Δ.Δ. Σερβίων;Δέν νομίζω νά είσαι τόσο αφελής.Τόσο πολύ τόν αντιπαθείς πιά τόν Στεργίου γιά νά αντιδράς ακόμα καί γι΄αυτό;Ρώτα λίγο τούς προμηθευτές τού νέου Δημου από τό Βελβεντό πότε θά πληρωθούν.Ήδη άρχισαν νά σταματούν τήν τροφοδοσία στό Δήμο.Εσύ στή θέση τους θά συνέχιζες αφού είσαι τόσο σίγουρος ότι τά έσοδα γιά τό Δ.Δ. Βελβεντού θά έρθουν στό Βελβεντό;Ελπίζω νά μήν είσαι δημόσιος υπάλληλος καί νά μιλάς εκ τού ασφαλούς.

Ανώνυμος είπε...

08.13
Μη συμμετέχοντας καταφέρνουμε περισσότερα αυτό εννοείς, ας ειμασταν μέσα να ελέγχουμε... αλλα ξέχασα αυτό δεν βολεύει το φιλαράκι σου.
Οσο για τη χρηματοδότηση ΝΑΙ ρε φίλε δεν εμπλέκονται οι χρηματοδοτήσεις της κάθε δημοτικής κοινότητας. Δείτε το χωρίς παρωπίδες, ξαναλέω και πάλι ας είμασταν μέσα να τα ελέγχαμε ολα... ο Καλλικράτης προέβλεπε κι αυτό, εμείς δεν προβλέψαμε σωστά, δεν μας αφησε κάποιος να τα δούμε ολα.

Ανώνυμος είπε...

12.38 α) Σέ ξαναρωτάω.Εσύ πιστεύεις τόν σημερινό Ραγκούση, Παπανδρέου, ακόμα καί τόν ίδιο τόν Κωνσταντόπουλο ότι δέν θά εμπλέξουν τίς χρηματοδοτήσεις;Εγώ πάντως ΟΧΙ.Στό κάτω-κάτω (άς πούμε ότι) έχουμε τοπικό συμβούλιο καί μπορεί νά τό ελένξει. β)Δέν είμαι φίλος μέ τόν Στεργιου. γ)Δέν μού απάντησες άν είσουν Βελβεντινός προμηθευτής προιόντων, θά συνέχιζες νά προμηθεύεις τό νέο Δήμο;

Ανώνυμος είπε...

@8:17
Αυτά φίλε τα έκανε ο Στεργίου με τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα του παλιού δήμου. Μη βάζεις στο στόμα σου άλλους πριν ακόμη δεις και καταλάβεις.Αλλά μας τα γυρίζει όπως τον συμφέρει κάθε φορά και κάποιοι τον πιστεύουν κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

@3:47 (ένας βελβεντινός)

Εάν πιστεύεις ότι έχετε εταιρία και όχι δήμο, δηλώστε την στο αρμόδιο επιμελητήριο, πάρτε Α.Φ.Μ. και βγείτε στην ελεύθερη αγορά. Επίσης επιστρέψτε ΟΛΑ όσα ΠΟΛΥ ΑΠΛΟΧΕΡΑ σας έδωσε ως τώρα το κράτος για να κάνετε τις υποδομές για τις οποίες ακόυμε κάθε λίγο.

Άλλο Μ.Κ.Ο. (μη κερδοσκοπική κιόλας) και άλλο δήμος (Ο.Τ.Α. που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών του κράτους).

Ανώνυμος είπε...

12,57.Καμιά απάντηση στά ερωτήματα πού σού έθεσα.Μού θυμίζεις τούς πολιτικούς πού άλλα τούς ρωτούν καί αυτοί απαντούν όπως θέλουν.Μόνο τό μίσος σου γιά τόν Στεργίου συνεχίζεις νά βγάζεις.Άς είναι έτσι.Ωραία επιχειρήματα έχεις.Πώς θά μέ πείσεις λοιπόν;

Ανώνυμος είπε...

03:26
Σου ελειψε το μέλι και επαθες υπογλυκαιμία, δεν πειράζει θα το συνηθίσεις σιγά-σιγά.... βρωμάς πατριωτίλα απο πολλά χιλιόμετρα... ουστ

Ανώνυμος είπε...

3.26
exeis polla dikaia...
ena prama mono ksexases na mas peis
to dimotiko diamerisma velventou xrwstaei???
kai an nai..posa???????
kala ta les otan anaferese sta servia..gia to velvento????????????????
i pisteveis k esy oti eiste pleonazwn dhmos.
gt i apografh alla edeixe!!!!
kai o orkotos den epiase doulia akomi....
epeidi se pistevw oti den eisai apo tous stenomyalous..krata kai mia pisini min mas vgoun olonwn ta matia me avta pou 8a doume!!!!!!!!!!!!!

Το Προφίλ μας