Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ημερίδα Κίνησης Ενεργών Πολιτών-Πρόταση

Την πρόταση της για την δημιουργία ενός Ενεργειακού Δήμου στα πλαίσια του προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» παρουσίασε κατά την διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Απριλίου η Κίνηση Ενεργών Πολιτών του Δήμου Ελλησπόντου. Στην διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Κίνησης κ. Θεόφιλος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στην μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που πραγματοποιείται στην χώρα με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» και στην νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται με την επαναθεμελίωση των Δήμων ανά την επικράτεια. Δεν μπορούμε να μείνουμε απλοί παρατηρητές στις μεγάλες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Θεόφιλος Παπαδόπουλος, αλλά οφείλουμε να συμμετέχουμε στον διάλογο και να συνδιαμορφώσουμε από κοινού την τελική πρόταση, το οριστικό σχέδιο για την Διοικητική Μεταρρύθμιση. Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι φορείς απουσιάζουν από τον διάλογο δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τα τεράστια κενά τους. Σήμερα ο διάλογος έπρεπε να ήταν στην ατζέντα, στην ημερήσια διάταξη του χώρου της αυτοδιοίκησης όχι μόνο στο επίπεδο της ΕΝΑΕ και της ΚΕΔΚΕ αλλά σε επίπεδο όλης της χώρας. Σε κάθε νόμο. Αυτό απαιτεί η δημοκρατία. Δυστυχώς υπάρχει έλλειμμα παιδείας. Μεταρρυθμιστικής παιδείας. Η δική μας πρόταση απαντά στις σταθερές που θέτει το σχέδιο Καλλικράτης και πιστεύουμε ότι τα γεωγραφικά όρια του Ενεργειακού Δήμου που προτείνουμε και είναι οι πρώην Δήμοι Ελλησπόντου, Δημητρίου Υψηλάντη, Αγίας Παρασκευής και μερικά Τοπικά Διαμερίσματα από τους Δήμους Κοζάνης και Πτολεμαίδας τον καθιστούν το ενεργειακό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας. 
Στις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές που έχει η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελλησπόντου αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Ελλησπόντου κ. Αλέκος Κοκκινίδης, καταθέτοντας και τον προβληματισμό του για το αν μπορεί να παραμείνει ως έχει ο Δήμος Ελλησπόντου εκτιμώντας παράλληλα ότι το σχέδιο Καλλικράτης δεν κινείται στην σωστή κατεύθυνση. 
Την πρόταση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών του Δήμου Ελλησπόντου παρουσίασε αναλυτικά ο Γραμματέας κ. Λάζαρος Μισαηλίδης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει σήμερα η γεωγραφική ενότητα που προτείνετε αλλά και τα μειονεκτήματα της.
Αναλυτικά η πρόταση:
energoi

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρε της Κίνησης κ. Θεόφιλε Παπαδόπουλε

για το θέμα

....το ενεργειακό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας

ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ??????

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ του πρώην Δήμοι Ελλησπόντου, Δημητρίου Υψηλάντη, Αγίας Παρασκευής και μερικά Τοπικά Διαμερίσματα από τους Δήμους Κοζάνης και Πτολεμαίδας...???????

και
Πρόεδρε του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Ελλησπόντου κ. Αλέκο Κοκκινίδη

για το θέμα
για το αν μπορεί να παραμείνει ως έχει ο Δήμος Ελλησπόντου

ΟΤΙ ΘΥΜΑΣΑΙ, ΧΑΙΡΕΣΑΙ
και
ΦΕΞΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΣΤΡΙΣΑ!!!!!!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ είπε...

κύριε ανώνυμε εσύ όλα αυτά τα χρονιά το μόνο που έκανες ήταν αυτό το σχόλιο σου??
Και μάλλον έγινα εγώ η αφορμή για να το θυμηθείς να το γράψεις και να χαρείς.
Έχεις δίκιο θα θυμάμαι το σχόλιο σου και θα χαίρομαι γιατί ευτυχώς ή δυστυχώς χρειάζεται να υπάρχουν άνθρωποι σαν και εσένα για να μας δείχνουν και να μας υπενθυμίζουν αν ήμαστε καλύτεροι ή χειρότεροι!!
Ποιος είμαι εγώ που θα σου φέξω??
Αλλά να είσαι σίγουρος πως αν γλιστρήσεις εσύ και μόνο εσύ ο ίδιος θα φταις, μην πέσεις πρόσεξε και αν πέσεις ή έπεσες, εύχομαι να μην χτυπήσεις και αν χτύπησες περαστικά να είναι, σήκω πάλι και την επομένη φορά κάνε κάτι καλύτερο!!
Δόξα τον Θεό εγώ πιστεύω σε κάτι καλύτερο, άσχετα αν είναι αδύνατο ή εσένα δεν σου αρέσει ή δεν το θέλεις.
Τουλάχιστον ελπίζουμε και προσπαθούμε για κάτι.
Προσπάθησε και εσύ για «κάτι» καλύτερο.

Συγγνώμη αν γίνομαι κακός, εγώ πάντως δεν έχω να χωρίσω τίποτα μαζί σου και με κανένα, ίσως είμαι λάθος αλλά δεν θα μηδένιζα και θα ισοπέδωνα οποιαδήποτε προσπάθεια και οποιαδήποτε άποψη ακόμα και αν δεν συμφωνούσα μαζί της ή ακόμα και αν ήξερα ότι είναι λάθος.

Αλέξανδρος Κοκκινίδης

Το Προφίλ μας