Μέχρι σήμερα πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι καταναλώνοντας τρόφιμα
πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα μπορεί κανείς να μειώσει τα επίπεδα της LDL
χοληστερόλης, δηλαδή της κακής χοληστερόλης.
Μια νέα μελέτη δείχνει ότι ένα είδος αυτών των πολυακόρεστων λιπών, το α-λινολενικό οξύ συγκεκριμένα φαίνεται να βελτιώνει την απάντηση του οργανισμού μας στο στρες. Καλές πηγές α-λινολενικού οξέος είναι τα καρύδια και ο λιναρόσπορος.
Στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό του Αμερικάνικου Κολλεγίου για τη διατροφή συμμετείχαν 22 ενήλικες που ακολούθησαν 3 διαφορετικά είδη δίαιτας.
Μια νέα μελέτη δείχνει ότι ένα είδος αυτών των πολυακόρεστων λιπών, το α-λινολενικό οξύ συγκεκριμένα φαίνεται να βελτιώνει την απάντηση του οργανισμού μας στο στρες. Καλές πηγές α-λινολενικού οξέος είναι τα καρύδια και ο λιναρόσπορος.
Στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό του Αμερικάνικου Κολλεγίου για τη διατροφή συμμετείχαν 22 ενήλικες που ακολούθησαν 3 διαφορετικά είδη δίαιτας.



















