Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2026

Το έθιμο της λουκανικοφαγίας στο εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου Βελβεντού, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ – ΚΑΠΗ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

ΕΘΙΜΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΦΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΗ-ΘΑΝΑΣΗ  ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ

Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026, στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου Βελβεντού ανήμερα της γιορτής, θα τελεστεί θεία λειτουργία (που θα ξεκινήσει στις 9 π.μ.) και  θα ακολουθήσει η αναβίωση του εθίμου της λουκανικοφαγίας και μέχρι αργά το μεσημέρι.

                                Στις γραφικές πλαγιές των Πιερίων, 2 χιλιόμετρα δεξιά από το Δημοτικό Στάδιο ο Δήμος Βελβεντού σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ θα προσφέρουν λουκάνικα και τοπικό κρασί στους επισκέπτες.

                                Όσοι επισκεφτούν το Βελβεντό μπορούν να κάνουν βόλτα και στο φαράγγι του Σκεπασμένου με τους καταρράχτες.

                                Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να προμηθευτούν ντόπια λουκάνικα από τα βελβεντινά κρεοπωλεία, τοπικά κρασιά από τα τρία επισκέψιμα οινοποιεία και γλυκά και άλλα τοπικά προϊόντα από τα ντόπια καταστήματα και τα εργαστήρια του Βελβεντού. 

               

Σας περιμένουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας