Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ευχαριστήρια επιστολή για την πρωτοβουλία της ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών για τους πρόσφυγες

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών και συγκεκριμένα η ΣΤ΄ Τάξη, με αφορμή τη φιλοξενία 600 Συρίων προσφύγων σε ξενοδοχεία των ορεινών κοινοτήτων των Γρεβενών και λαμβάνοντας υπόψη, ότι η πλειοψηφία αυτών είναι μικρά παιδιά, έλαβε τη συγκινητική πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει έργο eTwinning(ηλεκτρονικής αδελφοποίησης) με θέμα «The swallow is a refugee or an immigrant?», («Το χελιδόνι είναι πρόσφυγας ή μετανάστης;»).
             Ο Περιφερειακός Διευθυντής Π.Ε. & Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, συγχαίρει το Δ/ντή του Σχολείου, το Δάσκαλο της ΣΤ΄ Τάξης κ. Αργύρη Καραλιόλιο, τους εκπαιδευτικούς
και κυρίως τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία,
που έχει ως στόχο μέσα από τη σύγκριση ζώων και ανθρώπων, να ερευνήσουν τα φαινόμενα μετανάστευσης ή προσφυγιάς και έτσι να περιορίσουν τα φαινόμενα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.
           Μέσα στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος, γίνεται προσπάθεια συγκέντρωσης χειμωνιάτικων ρούχων, σχολικών ειδών και παιχνιδιών, για τους μικρούς πρόσφυγες των Γρεβενών, με μεγάλη ανταπόκριση από την τοπική κοινότητα και τη συνδρομή της Μητρόπολης Γρεβενών.
         Η ευαισθησία και ο ανθρωπισμός τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των μαθητών, μας συγκινεί και αισιοδοξούμε για το μέλλον, καθώς οι μικροί μαθητές, ως αυριανοί πολίτες, θα είναι απαλλαγμένοι από τα σύνδρομα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.          


Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας