Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Το κλειστό γυμναστήριο Σερβίων προτείνεται για πιθανός χώρος φιλοξενίας προσφύγων (για ολιγοήμερη παραμονή)

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Όλοι οι δήμοι εκτός της Εορδαίας απάντησαν στο έγγραφο της περιφέρειας για πιθανούς χώρους φιλοξενίας Ολοκληρώνεται η καταγραφή των πιθανών χώρων φιλοξενίας προσφύγων στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά από σχετικές ενέργειες της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας
που είναι σε σχετική επικοινωνία με τους δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας για το θέμα, έχοντας αποστείλει τις σχετικές επιστολές και ζητώντας την καταγραφή των χώρων φιλοξενίας προσφύγων αν προκύψει σχετική ανάγκη.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Κοζάνη προτείνει το κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης για φιλοξενία μέχρι 350 ατόμων και τα Γρεβενά προτείνουν το ΚΕΓΕ και την πρώην Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας.

Από τους υπόλοιπους δήμους, όπως τόνισε μιλώντας στον "Π.Λ." ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Κάτανας, δεν απάντησε ακόμη η Εορδαία, ενώ το Βόιο προτείνει χώρους πρώην Στρατοπέδων, όπως ήδη έχει ειπωθεί. Τώρα, σε ό,τι αφορά το Δήμο Σερβίων - Βελβεντού, στην απάντησή του αναφέρει ότι δεν διαθέτει χώρους με υποδομές για τη φιλοξενία ατόμων και προτείνουν για ολιγοήμερη παραμονή (μέχρι 5-6 ημέρες και αν προκύψει τέτοια ανάγκη), το κλειστό γυμναστήριο Σερβίων.
Επίσης, να σημειωθεί πως ο Δήμος Σερβίων - Βελβεντού συγκρότησε ήδη το συμβούλιο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, όπως και ο Δήμος Άργος ορεστικού, ενώ ειδικά σε ό,τι αφορά το Δήμο Κοζάνης, θα αποστείλει ένα ειδικό σχέδιο μιας και σε συνεργασία με την περιφέρεια, θα έχει τον κεντρικό συντονισμό.

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να μην διαννοηθει η δημοτική αρχή και τους βάλει στο κλειστό Σερβιων γιατί θα γίνει επανάσταση. Να τους πάνε στο κλειστό Βελβεντου

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΣΕΡΒΙΑ Ή ΒΕΛΒΕΝΤΟ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΝΕΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΟΠΟΥ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΕΊΣΑΣΤΑΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΡΩΤΕΙΝΑΝ. ΠΑΝΤΟΣ ΟΧΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ.

Ανώνυμος είπε...

εγω παιδια επειδη είμαι απο τα σέρβια προτείνω για λίγες ημέρες να τους βάλουν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βελβεντού "Η Δήμητρα": εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθησιακής Κινητικότητας Ατόμων ε ας γίνει και προσφύγων.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ προτείνω να τους βάλουμε στο κλειστό γυμναστήριο μιας και δεν έχω εγώ μικρά παιδιά . Άλλη επιλογή θα ήταν στο καινούργιο πνευματικό κέντρο μιας και είναι πλήρως εξοπλισμένο.

Ανώνυμος είπε...

Άλλη επιλογή είναι να κλείσουμε και κανένα ακόμα σχολείο και να τους στεγάσουμε εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και επιδοτήσεις ενοικίου οπότε δεν θα έχουμε και ξενύκια στα άρε ευτυχία.

ΠΕΤΡΟΣ είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑ. ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΟΥΝΤΕ ΠΕΡΙ ΤΑ 200 ΠΑΙΔΙΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ; ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΞΕΧΑΣΤΕΤΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ζηναδες σμαζευτειτε δεν θα τα παμε καλα

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο,ωραια σκεφτεστε ολοι σας...για τι στα σερβια και οχι στο βελβεντο ο ενας, ας πανε στο κλειστο σερβιων αφου δεν εχει μικρα παιδια ο αλλος λες και αν ερθουν δεν θα επηρεαστει ολοκληρη η κοινωνια κ ο δημος....φυσικα κ δεν πρεπει να πανε στο γηπεδο γιατι ειναι ενεργο κτιριο και βρισκονται εκει ΠΑΙΔΙΑ και οχι κυριε μου για να σε προλαβω δεν πανε τα δικα μου γιατι εγω ειμαι και μενω στο Βελβεντο...αλλα οπως θελω το καλο των δικων μου παιδιων θελω και το καλο των αλλων παιδιων..

Ανώνυμος είπε...

Ακούστε λοιπόν ποιοι πρότειναν της θέσεις και ιδιαίτερα το κλειστό στα Σέρβια.
Το βίντεο θα προβάλετε μόνον για σήμερα. 18-06-2016
https://www.youtube.com/watch?v=tC_0vfj0JQU

Ανώνυμος είπε...

o παραπάνω ηλίθιος σκέφτεται τα παιδιά του!!! Ο νεοελληνοελληνας παρτακιας. Ψηφιζει κι ολας αυτο το βλημα. Αντιπροτινει και το πνευματικο κεντρο!!! μετα λενε γιατι ειμαστε η πανσπερμια της οθωμανικης αυτοκρατοριας κι απορούμε

Ανδρέας Τ.

Ανώνυμος είπε...

Να καταστραφεί καλά να πάθετε άνθρωποι είναι και αυτοί και τι λαθρομετανάστες. Αλλιώς να ήσασταν στο δημοτικό συμβούλιο και να τους κόβατε τη γλώσσα και αυτούς και την περιφέρεια, ακόμη μπορείτε αλλά πάρτε πρωτοβουλία όχι κάνουμε την παλαβή αλλιώς λουστείτε τους και καλή άθληση.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΩΣ Κ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ?ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΝΕ?ΤΑ ΣΙΣΥΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ Κ ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΑΛΗΘΙΝΗ Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΦΑΣΑΡΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΑ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΗΡΙΟ.ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ Κ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ......

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΦΥΣΙΚΑ. ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ KOYRAGIO ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓGΑAΜMΗIΣSΙIΑA ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΤΑΣΑΝΕ ΩΣ ΕΔΩ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ευχάριστα μου ακούγονται όλα αυτά. Αν μείνουν εδώ θα αναγκαστούν να δουλέψουν μιας και δεν θα έχουν την σύνταξη του παππού και της γιαγιάς οπότε θα τους δίνω 15 Ευρώ μεροκάματο και εγώ θα κάαααααααθομαι.

Ανώνυμος είπε...

Sto tourkiko kai sto palio TEL na tous filoksenisoun,perimename tosa hronia na teliosi to klisto.

Ανώνυμος είπε...

padia mhn treleneste sto velvento ha pan i prosfiges .

Ανώνυμος είπε...

4.21 δεν φαίνεται τίποτα στο βίντεο. Πλάκα μας κάνεις;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. -ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ- ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ..ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ.
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕς. ΓΙΑ ΩΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΑ "ΜΑΓΑΖΙΑ".
ΤΗΝ ¨ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΛΙΓΟ ΣΤΡΑΒΑ¨, οι φωστηρες ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ .
ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ , ΠΟΥ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ¨Η ΟΧΙ (Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΟ), ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΛΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, - ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ Κ.Τ.Λ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ , ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΖΗΜΙΑ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ.....

Ανώνυμος είπε...

Τολμηστε να τους φερετε στο κλειστο γτηπεδο και θα μας βρειτε ολους μπροστα σας μαζι με 200 παιδια-ηρωες! Και λεω ηρωες γιατι εσεις που τωρα το παιζετε large δεν εισασταν ικανοι να βαλετε θερμανση ολοκληρους χειμωνες στο κλειστο αλλα ουτε καν ενδιαφερθηκατε να δειτε πως προπονουνται και εαν χρειαζονται κατι βασικο!Αυτα τα 200 παιδια που για τον Δημο μας ειναι ηδη παρα πολλα ..μπορειτε να τα καταφερετε .. δεν αφησατε τιποτα ορθιο..ενα πραγμα εμεινε για να μας κανει υπερηφανους στα Σερβια καταστρεψτε το και αυτο!

Ανώνυμος είπε...

Ρατσιστάκο μου 11:03, θες να κρυφτείς αλλά η χωριατιά σου δε σ΄αφήνει.Σα δε ντρέπεσαι λέω εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Και μην ξεχάσετε με το πρόβλημα τον λαθρομεταναστών που τους λέτε και πρόσφυγες και δεν πάτε στην ομιλία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στις 6.00 μ.μ., στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Κυριακής Σερβίων. Με θέμα σοβαρό για να γλυτώσουμε από το ΣΩΡΡΑ μιας και αυτός είναι ο εχθρός των ελλήνων. Κάποτε η Δαμανάκη μέσα στη βουλή που άκουγε τον καρατσεφέρη να λέει συνέχεια κατά των εβραίων είπε ε λοιπόν δηλώνω και γω εβραία. Φυσικά την αλήθεια μας είπε. Ε λοιπόν δηλώνω και γω Έλληνας είμαι με το Σώρρα.

Ανώνυμος είπε...

Ευκολάκι πρόβλημα για το Δήμο αρκεί να τα βρει με την εκκλησία.

Υπάρχουν οι κατασκηνώσεις πάνω από το Βελβεντό.Υπάρχουν δεκάδες εκκλησίες παντού στο δήμο μας που δίπλα τους υπάρχουν σπίτακια που μπορούν να φιλοξενήσουν πολλές οικογένειες.Υπάρχουν το τούρκικο το παλιό γυμνάσιο σερβίων όπου στεγάζονταν οι συνοριοφύλακες το επισκοπείο Σερβίων το νέο ειρηνοδικείο υπάρχουν τα τόσα σχολεία που εγκαταλελλημένα σε κάθε χωριό του Δήμου.
Το θέμα είναι στείλεις λίγους ανθρώπους σε πολλά και διαφορετικά μέρη για να ζουν ανθρώπινα....

Φυσικά οι Ελληνάρες ακολουθούν την κλασσική παροιμία : MAKΡΙΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΏΛΟ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΞΕΝΟ ΚΩΛΟ ΝΑΝΑΙ...

Ανώνυμος είπε...

20 Μαρτίου 2016 - 4:30 μ.μ.
Δεν μου φαίνεσαι Έλληνας. Περισσότερο με Βάρβαρο μοιάζεις.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε βολεψακια 2:27 οι πιθανοτητες λενε οτι εισαι ενας ακομη καρεκλακιας που για να επιβιωσει στην θεση που βρισκεται πρεπει να συμφωνησει και να γλιψει αποψεις τριτων και 100% εισαι ελευθερος και χωρις παιδια και γιαυτο δεν νοιαζεσαι για τον αθλητισμο και χρησημοποιεις τους μεταναστες για να βγαλεις στην επιφανεια τον <> μη ρατσισμο σου! Οσο για την χωριατια μου ειμαι χωριατης και το χαιρομαι γιατι ανηκω σε αυτον τον Δημο.Εσυ οπως ολα δειχνουν μας ηρθες << ΑΠΟ ΧΑΜΩ>>!!

Ανώνυμος είπε...

Ρατσιστάκος είσαι και καλοπερασάκιας,2:27,και μην κρύβεσαι πίσω από αθλητικά και γονεϊκά προσχήματα.Και των προσφύγων παιδιά είναι,όχι σκυλιά. Παιδιά που τους ήρθε ολοσούμπιτη η κόλαση κατακέφαλα κι έχουν χάσει αυγά και πασχάλια.Μια χαρά το έγραψε ο άλλος πιο πάνω (4:42): MAKΡΙΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΏΛΟ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΞΕΝΟ ΚΩΛΟ ΝΑΝΑΙ... (Σκεπάσου τώρα στη ζεστούλα της κουβέρτας σου και άσ΄τα αυτά).

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ;ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΙΚΑ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΝΕ.ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ Η ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ...ΑΑΑΑ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια μη μαλωνετε! Το ζητημα ειναι αλλο!οπου και να τους βαλουν θα πρεπει να ειναι εκτος κατοικημενης περιοχης και σιγουρα ελεγχομενοι γιατι σιγουρα θα μας δημιουργησουν ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ προβληματα.ανθρωποι ειναι το ξερουμε ολοι αυτο αλλα μπορουμε να φανταστουμε που θα μας οδηγησει ολο αυτο! Αστυνομευση στην περιοχη δεν υπαρχει σε ολο το μηκος και πλατος στρατος δεν υπαρχει επισης αρα πως θα ελεγχονται?και σιγουρα μην περιμενετε να μεινουν κλεισμενοι μεσα σ ενα χωρο νυχτα μερα!και πως θα τα'ι'στουν θα δωσω μια δυο για ποσο καιρο ομως?αυτοι βριζαν τους φανταρους στην ειδομενγη πού τους μαζευαν τα σκουπιδια εδω απο ποιον θα περιμενουν να τα κανουν αυτα? Γιατρους δεν εχουμε 3 νομιζω εχει το κεντρο υγειας το οσοκομειο παει για κλεισιμο κ.τ.λ.και πολλα αλλα σοβαροτατα προβληματα που θα βγουν τις πρωτες κιολας μερες!

Ανώνυμος είπε...

Re 2:27 glipse ton dimarho gia na min hasis tin thesoula sou kai ase ta upolipa.karagiozis eisai.

Το Προφίλ μας