Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Παραίτηση 43 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε. Κοζάνης-Δείτε ποιοί αποχωρούν από το κόμμα-Τι λένε στην επιστολή τους!

H μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου αποτέλεσε ορόσημο για την Αριστερά στην Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη. Ο συντετριμμένος απο τα δύο προηγούμενα μνημόνια ελληνικός λαός εναπόθεσε τις ελπίδες του σε εμάς, που αναλάβαμε το βαρύ φορτίο της ανατροπής των μνημονίων και της λιτότητας. Η πίεση που δέχτηκε η πρώτη κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά τόσο απο το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό της χώρας ήταν αναμφισβήτητα ασφυκτική. Είχαμε ωστόσο μαζί μας το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων, της νεολαίας, των φτωχών, των οποίων η στήριξη επισφραγίστηκε από το μεγαλειώδες , ισχυρό «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος με το 61,3%, που σήμαινε ένα «ΟΧΙ» στη λιτότητα «με κάθε αναγκαίο μέσο».

Το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός, χωρίς να έχουν την πολιτική βούληση για ενα σχέδιο ρήξης με τα μνημόνια, προχώρησαν έξω από κάθε συλλογική-κομματική διαδικασία και υπέγραψαν το τρίτο κι επαχθέστερο μνημόνιο, που ολοκληρώνει τα δύο προηγούμενα και προβλέπει νέα αντιλαϊκά μέτρα, αυτή τη φορά στο όνομα της Αριστεράς.
Συντρόφισσες και σύντροφοι, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να δεχτούμε την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα του 3ου μνημονίου και της λιτότητας, δεν μπορούμε να δεχτούμε το σύνθημα-σημαία του νεοφιλελευθερισμού, «δεν υπάρχει εναλλακτική». Οι έννοιες «Αριστερά» και «Μνημόνιο» είναι ασύμβατες.
Δεν δικαιούμαστε να έχουμε καν αυταπάτες ότι η διαχείριση του μνημονίου από το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα «δικαιότερο μνημόνιο». Το ίδιο το Μνημόνιο 3 διαθέτει αρκετές ασφαλιστικές δικλείδες και αποκλείει με πολλούς τρόπους αυτή την προοπτική.
Η παραίτηση της κυβέρνησης κι η προσφυγή στις κάλπες έκλεισε τον κύκλο μιας σειράς παραβιάσεων του προγράμματος και του καταστατικού του κόμματος, καταστρατηγώντας ωμά ακόμα και την τελευταία ΚΕ, που έκανε λόγο για έκτακτο συνέδριο πριν από τις εκλογές και ενωτική αναζήτηση του τρόπου απεμπλοκής από τα μνημόνια. Ο Αλ. Τσίπρας εξήγγειλε εκλογές-εξπρές πριν τελειώσει το καλοκαίρι, με προεκλογικό πρόγραμμα, επί της ουσίας το Μνημόνιο 3…
Συντρόφισσες και σύντροφοι, ο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο όλοι εμείς χτίσαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο αγωνιστήκαμε τα προηγούμενα 12 χρόνια ουσιαστικά έχει πάψει να υπάρχει. Ο κόσμος της Αριστεράς, των κινημάτων και του «ΟΧΙ» θα συνεχίσει να παλεύει για την ανατροπή των μνημονίων και του νεοφιλελευθερισμού και θα είμαστε μαζί του. Σας καλούμε να συνεχίσουμε την κοινή πάλη για όσα διαχρονικά δεσμευτήκαμε, χτίζοντας μαζί το νέο ξεκίνημα, ένα νέο μέτωπο των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, για ένα «ΟΧΙ» μέχρι τέλους.
Το κείμενο συνυπογράφουν 43 από τα μέλη της ΝΕ, των Σ.Ε. και των ΟΜ που παραιτούνται
Αλέξης Λιοσάτος, μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης
Θεοδόσης Καδόγλου, μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης
Παναγιώτης Ματιάκης, μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης
Ματίνα Ζιώγου, αναπληρώτρια συντονίστρια ΟΜ Εορδαίας
Βίκυ Λιοσάτου, μέλος του συντονιστικού ΟΜ Εορδαίας
Θεόφιλος Ταταρίδης, μέλος συντονιστικού ΟΜ Εορδαίας
Ιωάννα Παλαμπουικίδου, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας
Βασίλης Δημάκης, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας
Γιώργος Κατσιγιάννης, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας
Παναγιώτα Δημάκη, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας
Νεόφυτος Ανθόπουλος, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας
Καλλιόπη Ζιώγου, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας
Ιωάννης Βασιλειάδης, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας
Ντένις Παπαναούμ, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας
Θανάσης Νασκάμης, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας
Γιώργος Δημάκης, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας
Καλυψώ Παπαχρυσοστόμου, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας
Αλέξανδρος Παπαχρυσοστόμου, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας
Θεώνη Παπαχρυσοστόμου, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας
Βαγγέλης Κοσμίδης, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας
Παναγιώτης Κόλλιας, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας
Μαρίνα Τεντσογλίδου, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης
Λάκης Χαρσός, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης
Μανώλης Πατσώνας, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης
Aλέκος Αποστολίδης, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης
Κυριακή-Μαρία Ζηνοβίου, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης
Θεόδωρος Aθανασιάδης, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης
Παναγιώτα Ζαγάρα, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης
Κωνσταντίνος Ζαγάρας , μέλος ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης
Γιάννης Γρηγοριάδης (του Χ.), μέλος ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης
Τάσος Γρηγοριάδης, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης
Χρήστος Βήττας, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης
Χρύσα Αθανασιάδου, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης
Κώστας Καρδάσης, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης
Γιώργος Βήττας, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης
Δημήτρης Καραθάνος, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης
Γιάννης Κοκαλιάρης (συνταξιούχος) , μέλος ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης
Γιάννης Φαχαντίδης, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης
Στυλιανή Ντιούκα, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης
Γιάννης Πιστόλας, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Άνω Κώμης
Τάκης Ζαγάρας, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Άνω Κώμης
Αργύρης Πά ντζος, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Άνω Κώμης
Θανάσης Κωτούλας, μέλος ΣΥΡΙΖΑ Άνω Κώμης

kozanimedia.gr 
________________________________________________________________________________
Από το Γραφείο Τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Οι 43 αποχωρήσεις των μέχρι πρότινος συντρόφων από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζανης αντιπροσωπεύουν το 6,7% των οργανωμένων μελών του.
Η συντριπτική πλειοψηφία της βάσης του κόμματος συνεχίζει τον αγώνα της μέσα και έξω από το κόμμα για ανοίξουν οι μεγάλοι λεωφόροι της δημοκρατίας στην χώρα μας.
Με αυτούς τους συντρόφους πορευτήκαμε μέχρι σήμερα δίνοντας την μάχη για την πολιτική αλλαγή, για τον κοινωνικό και πολιτικό μετασχηματισμό της χώρας.
Δουλέψαμε επίσης για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου τοπικού σχεδίου σε αυτή την περιοχή των μεγάλων διενέξεων και των ταξικών προκλήσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης διατήρησε υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού και δεν μετέτρεψε σε προσωπικά τα πολιτικά προβλήματα.
Δεν υπάρχουν για μας προσωπικά ζητήματα με κανέναν από τους αποχωρήσαντες συντρόφους, αλλά πλήρης διάσταση πολιτικών απόψεων, για το σήμερα και το αύριο της χώρας.
Στις εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά και στις ευρύτερα κοινωνικές, δεν είδαμε ούτε μία φορά να κατατίθεται ένα πολιτικό ή τοπικό σχέδιο, αλλά συναντήσαμε την ανέξοδη επιμονή ενός αντιπολιτευτικού λόγου και μιας ακραίας εσωστρέφειας που δεν άφηναν περιθώριο για την ανάπτυξη του κόμματος. 
Όλα αυτά θα κριθούν σε λίγες ημέρες από τον ελληνικό λαό, που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την τύχη της χώρας και αυτός θα κρίνει το μέλλον του. 
Σε αυτές τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει με ένα πλήρες πολιτικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση και ένα κυβερνητικό πρόγραμμα συνέχειας του προηγούμενου που υπονομεύτηκε εντός και εκτός της χώρας οδηγώντας στην πτώση της κυβέρνησης.
Στον ελληνικό λαό οφείλουμε να πούμε την αλήθεια, όσο δύσκολη και εάν είναι δίνοντας μία ελπιδοφόρα προοπτική για το αύριο. Και αυτός είναι που θα κρίνει όλους και όλα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είστε σίγουροι ότι το υπόλοιπο 93,3 παραμένει στο ΣΥΡΙΖΑ.Μέχρι σήμερα το 4% είναι δεδομένο

Ανώνυμος είπε...

και αυτό ειναι μονο η αρχή. δεν είναι μονο το 6,7 που έφυγε από το λείπουν τα ονόματα αυτών που είναι από την οργάνωσης των Σερβίων Βελβεντού.Το χειρότερο είναι ότι ο Τσίπρας πρόδωσε τις ελπίδες και τα οράματα του Ελληνικού λαού και γιαυτό θα τιμωρηθεί από αυτό το λαό υποφέρει τα τελευταία 6 χρόνια και είπε ΟΧΙ στα μνημόνια Δεξιά ή Αριστερά.

Το Προφίλ μας