Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015

Στο Δ.Δ. Κέλλης Αμυνταίου η 13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία 2015

Για ακόμη μία χρονιά η «Φλόγα της Αγάπης» επισκέφθηκε το Δ.Δ. Κέλλης και τον εκεί δραστήριο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, την Παρασκευή 21 Αυγούστου. Τη φλόγα της Αγάπης, τη φλόγα της ανιδιοτελούς προσφοράς μετέφεραν στην Κέλλη μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής». Φτάνοντας στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας μας περίμεναν με ανυπομονησία περισσότεροι από εκατό (100) πολίτες, με πάρα πολλά παιδία ανάμεσα τους, καθώς και μοτοσυκλετιστές και άλογα που συνόδευσαν τη φλόγα μέχρι την πλατεία.
Ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους ήταν η ομάδα ξιφασκίας Φλώρινας, η ομάδα χαντμπολ, η μοτοσυκλετιστική λέσχη και οι ποδηλάτες Αμυνταίου. Στην εκδήλωση ήταν επίσης παρόντες ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας και η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Φλώρινας.
Το άναμμα του βωμού έγινε σε μία πανηγυρική ατμόσφαιρα, καθώς όλοι οι πολίτες της περιοχής έχουν αγκαλιάσει τον θεσμό της λαμπαδηδρομίας και βρίσκονταν εκεί. Ο ιερέας της περιοχής τόνισε την αναγκαιότητα της προσφοράς ζωής και μας υπενθύμισε ότι εκτός από αιμοδότης, έχει δωρίσει και τα βλαστοκύτταρα των παιδιών του, μια θεάρεστη πράξη που κάθε γονιός πρέπει να σκεφτεί. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Κέλλης κ.Τάσκας Αθανάσιος ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη και τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις και προέτρεψε όσους δεν είναι αιμοδότες να γίνουν, καθώς κι όσους πρόκειται να γεννήσουν να δωρίσουν τα βλαστοκύτταρα των παιδιών τους, τονίζοντας ότι η Κέλλη είναι μια περιοχή με πολλούς πολύτεκνους.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης κ.Τσαουσίδης Θεόδωρος ευχαρίστησε τον διοργανωτή σύλλογο για την άψογη συνεργασία και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη δωρεά Μυελού των Οστών και τον τρόπο λήψης με στοματικό επίχρισμα (σάλιο) μέσω της συνεργασίας του συλλόγου μας με το ΚΕΔΜΟΠ. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο ίδιος και οι συνεργάτες του πήραν δείγμα από όσους ενδιαφέρθηκαν και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μία εξόρμηση δωρητών Μυελού των Οστών στο προσεχές διάστημα.
Η «Φλόγα της Αγάπης» ξεκίνησε από την πόλη της Κοζάνης, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της 13ης Λαμπαδηδρομίας και η μεταλαμπάδευση της φλόγας στις αντιπροσωπίες όλης της χώρας για να ξεκινήσει το Πανελλήνιο ταξίδι της. Το ταξίδι αυτό της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την δωρεά ζωής δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συνδρομή των χορηγών μας: ΟΠΑΠ, Βίκος, ΔΕΗ, Δωδώνη, Π.Ε. Κοζάνης, OTE-COSMOTE, ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας και Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας.

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ- ΧΑΡΙΣΕ  ΖΩΗ
Με σεβασμό στους Ασθενείς και εκτίμηση στους Εθελοντές Αιμοδότες.
Για το Δ.Σ.
                    Ο πρόεδρος                                 Η Γ. Γραμματέας
Τσαουσίδης Θεόδωρος                      Τσαουσίδου Κάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας