Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Διήμερο πολιτικού διαλόγου του Προοδευτικού Φόρουμ με τη συμμετοχή κομμάτων και κινήσεων της Κεντροαριστεράς

Ξεκίνησε το πρωί στο αμφιθέατρο του 9.84 στο Γκάζι το διήμερο «Προοδευτικό Φόρουμ» που συνδιοργανώνουν τα πολιτικά κόμματα «Δράση» και «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» μαζί με τις κινήσεις πολιτών «Δυναμική Ελλάδα», «Π80», «ThinkΠ» και «Μπροστά».
Το φόρουμ συμμετέχουν με εκπροσώπους τους ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ενώ ομιλητές θα είναι βαριά ονοματα, όπως οι κ.κ. Α. Λοβέρδος, Γ. Ραγκούσης, Γ. Φλωρίδης, Α. Δοξιάδης, Γ. Παγουλάτος κ.λπ.

Προβλέπονται πέντε (5) βασικές θεματικές ενότητες συζήτησης (Διακυβέρνηση, Οικονομία, Κοινωνική Πολιτική, Παραγωγή Πλούτου, Κοινωνία των Πολιτών), στις οποίες οι εισηγητές θα κληθούν να απαντήσουν σε στοχευμένες ερωτήσεις και να συζητήσουν με τους πολίτες που θα είναι παρόντες ή θα συμμετέχουν μέσω του διαδικτύου.
Συμμετέχουν με τις απόψεις τους πάνω από 40 ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, νέοι επιστήμονες και συνδικαλιστές, μέλη ΜΚΟ, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και τεχνοκράτες.

Παράλληλα, πολιτικοί επιστήμονες και ερευνητές θα συζητήσουν για τις προοδευτικές τάσεις στην ελληνική κοινωνία, ενώ στόχος είναι να κατατεθεί μια πολιτική ατζέντα για ένα εθνικό προοδευτικό σχέδιο.

Το «παρών» στις διήμερες εργασίες θα δώσει και ο Θ. Μαργαρίτης, εκπροσωπώντας τη ΔΗΜΑΡ.
Οι εργασίες μεταδίδονται ζωντανά, μέσω της ιστοσελίδας Προοδευτικό Φόρουμ
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το «Προοδευτικό Φόρουμ» έχει ως στόχο να δημιουργήσει γέφυρες συναντίληψης μεταξύ κομμάτων και κινήσεων από τον ευρύτερο προοδευτικό πολιτικό χώρο που εκτείνεται από την φιλοευρωπαϊκή Αριστερά μέχρι το φιλελεύθερο Κέντρο και την πολιτική οικολογία. Φιλοδοξία των συνδιοργανωτών δεν είναι να ιδρύσουμε ένα νέο κόμμα, αλλά να προτείνουμε νέες λύσεις. Έτσι, θα επιδιώξουμε έναν ανοιχτό, οργανωμένο πολιτικό διάλογο για να καλύψουμε το κενό πολιτικής συζήτησης, μέσα από συγκεκριμένες θεματικές ενότητες και δομημένα ερωτήματα με τη συμμετοχή των πολιτών. Ταυτόχρονα το Φόρουμ θα είναι η πρώτη οργανωμένη απόπειρα να διαπιστώσουμε πιθανές ιδεολογικές και προγραμματικές συγκλίσεις και να διατυπώσουμε προτάσεις για ένα εναλλακτικό εθνικό σχέδιο πολιτικής οικονομίας, ώστε τα συμπεράσματα του διημέρου να αξιοποιηθούν από κόμματα, ενώσεις πολιτών και πρωτοβουλίες ενόψει των ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014.
 http://www.metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας