Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Κοινή δήλωση της Ευγενίας Ουζουνίδου και του Θανάση Πετράκου, βουλευτών και υπεύθυνων του τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, για την επιτάχυνση του ξεπουλήματος του ΑΔΜΗΕ.

Με την πραξικοπηματική πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου της 24 Ιουλίου η μνημονιακή συγκυβέρνηση αποφάσισε την ολοκληρωτική παράδοση της ΔΕΗ και του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
Παραχωρούν το 51% και το management του ΑΔΜΗΕ, παρότι στις προγραμματικές δηλώσεις ο κ. Σαμαράς είχε τονίσει ότι «τα δίκτυα δεν πωλούνται». Για μια ακόμη φορά ο κ. Σαμαράς και η συγκυβέρνηση εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό.
Η συγκυβέρνηση, για να περάσει αυτή την καταστροφική πολιτική, χρειάζεται στα όργανα διοίκησης και της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ πειθήνια πρόσωπα, τα οποία δε θα αντιστέκονται στις εγκληματικές αποφάσεις της. Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στην αλλαγή 3 μελών του Δ.Σ του ΑΔΜΗΕ το προηγούμενο διάστημα, χωρίς μάλιστα αυτά να διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα του Εποπτικού Συμβουλίου (Ε.Σ). Στη συνέχεια μάλιστα, το διορισμένο Δ.Σ. αποφάσισε την τοποθέτηση ενός εκ των τριών στη θέση του προέδρου αλλά και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ. Αυτές οι εξόφθαλμα αναξιοκρατικές μεθοδεύσεις που έχουν στόχο τη διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας είναι απαράδεκτες. Η συγκυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός οφείλουν να απαντήσουν πώς είναι δυνατόν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της πιο σημαντικής από επιστημονική και τεχνολογική άποψη εταιρείας του ομίλου της ΔΕΗ να μη διαθέτει ούτε τα στοιχειώδη προσόντα και μην έχει καμία σχέση με το αντικείμενο του ΑΔΜΗΕ. Οφείλουν να απαντήσουν πώς συμβιβάζεται  σχολικοί φύλακες να χρειάζονται μεταπτυχιακό, προκειμένου να μην απολυθούν, και για την Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ να αρκεί πτυχίο τεχνολογίας πετρελαίου από το ΤΕΙ Καβάλας.
Θερμά συγχαρητήρια, κύριοι της Κυβέρνησης, για την αξιοκρατία που προωθείτε!!!
Προειδοποιούμε τη μνημονιακή συγκυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκχωρήσει σε ιδιώτες τις βασικές εθνικές υποδομές και να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ. Όσες αναξιοκρατικές μεθοδεύσεις και να κάνει, για να επιταχύνει το ξεπούλημα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, δε θα τα καταφέρει. Θα μας βρει μπροστά της. Δε θα αφήσουμε στα νύχια των αχόρταγων τοκογλύφων και των υποτακτικών κυβερνήσεων τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας και δε θα επιτρέψουμε να την εκποιήσουν και να τη λεηλατήσουν.  Τονίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τετελεσμένα. Η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ πρέπει να είναι 100% δημόσιοι και τέτοιοι θα γίνουν όταν ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο του αναδείξει το ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας